Kopiranje Word tabele u Excel

Kopiranje Word tabele u Excel

Kada želite da premestite podatke iz Word tabele u Excel, možete da izbegnete njihovo prekucavanje tako što ćete ih kopirati direktno iz programa Word. Kada kopirate podatke iz Word tabele u Excel radni list, podaci iz svake od ćelija Word tabele se lepe u pojedinačne ćelije radnog lista.

Važno: Pošto nalepite podatke, možda ćete morati da ga očistite tako da možete da iskoristite funkcije izračunavanja u programu Excel. Na primer, možda postoji neželjen razmak u ćelijama, brojevi su možda nalepljeni kao tekst, a ne kao numeričke vrednosti koje možete da izračunate ili datumi se ne prikazuju ispravno. Pomoć za oblikovanje brojeva kao datuma, valute, procenta itd. potražite u članku Oblikovanje brojeva. Pomoć za oblikovanje stila tabele potražite u članku Oblikovanje Excel tabele.

 1. U Word dokumentu izaberite redove i kolone tabele koje želite da kopirate u Excel radni list. Uverite se da nema dodatnog vraćanja u ćelije tabele, u suprotnom to može da izazove ekstra redove u programu Excel. 

 2. Da biste kopirali selekciju, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 3. U Excel radnom listu izaberite gornji levi ugao oblasti radnog lista gde želite da nalepite Word tabelu.

  Napomena: Proverite da li je oblast lepljenja prazna pre nego što nalepite podatke. Podaci u ćelijama Word tabele će zameniti sve postojeće podatke u radnom listu u oblasti lepljenja. Ako je neophodno, prvo pregledajte tabelu u programu Word kako biste potvrdili njene dimenzije.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

 5. Da biste prilagodili oblikovanje, izaberite stavku Opcije lepljenja Slika dugmeta pored podataka koje ste nalepili, a zatim uradite sledeće:

  • Da biste upotrebili oblikovanje koje je primenjeno na ćelije radnog lista, kliknite na stavku Uskladi sa odredišnim oblikovanjem.

  • Da biste upotrebili formatiranje Word tabele, kliknite na stavku Zadrži u izvornom obliku.

Napomena: Excel lepi sadržaj svake ćelije Word tabele u pojedinačnu ćeliju. Nakon što nalepite podatke, možete da distribuirate podatke na dodatne ćelije u koloni (na primer, da biste razdvojili ime i prezime kako bi se pojavili u zasebnim ćelijama) tako što ćete upotrebiti komandu Tekst u kolone. Više informacija potražite u članku Distribucija sadržaja ćelija u susedne kolone.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×