Pređi na glavni sadržaj

Korišćenje čitača ekrana sa kontrolorom pristupačnosti

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite kontrolor pristupačnosti na tastaturi i čitač ekrana da biste se uverili da je Office sadržaj jednostavan za čitanje i uređivanje. Testirali smo ga pomoću naratora, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Možete da pokrećete kontrolor pristupačnosti na e-poruke pre nego što pošaljete ili u dokumente ili unakrsne tabele pre nego što ih delite, na primer.

Napomene: 

Proveravanje problema sa pristupačnošću u sadržaju

 1. Da biste pokrenuli kontrolor pristupačnosti, pritisnite kombinaciju tastera ALT + R, A, 1. Fokus se premešta na okno " Kontrolor pristupačnosti " sa desne strane ekrana.

 2. Da biste prešli na rezultate, Pritiskajte kombinaciju tastera SHIFT + TAB jednom. Čujete: "Rezultati inspekcije, a zatim prvu kategoriju otkrića i opis kategorije.

  Zaključci su kategorisani u greške, upozorenja, saveti i inteligentni servisi sa preporukama kako da se reši. Više informacija potražite u pravilima za kontrolor pristupačnosti.

 3. Da biste prešli na prvu grupu problema unutar kategorije, pritiskajte taster sa strelicom nadole. Čujete tip i broj problema u toj grupi, na primer, "nedostaje alternativni tekst, sedam".

 4. Da biste razvili grupu, pritisnite razmaknicu.

 5. Da biste se premestili na prvu stavku unutar grupe, pritisnite jednom taster sa strelicom nadole. Čujete stavku uz problem sa pristupačnošću i mesto gde da ga pronađete, na primer "slika 3, slajd 2".

 6. Da biste razvili stavku i prikaz opcija za rešavanje problema, pritisnite kombinaciju tastera ALT + taster sa strelicom nadole. Otvoriće se meni " preporučene radnje ".

 7. Da biste pregledali opcije u meniju preporučene radnje , pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željenu radnju. Da biste izabrali radnju, pritisnite razmaknicu.

 8. Izaberite preporučenu radnju koju ste izabrali.

  Na primer, ako ste izabrali stavku Dodaj opis za nedostaje alternativni tekst, okno " alternativni tekst " se otvara levo od okna " Kontrolor pristupačnosti ", a možete da otkucate alternativni opis za stavku.

 9. Pregled svih rezultata inspekcije navedenih u oknu " Kontrolor pristupačnosti ".

Takođe pogledajte

Pravila za kontrolor pristupačnosti

Sve što treba da znate za pisanje efektivnog alternativnog teksta

Office centar za pristupačnost

Korišćenje čitača ekrana i tasterskih prečica uz Office aplikacije

Koristite kontrolor pristupačnosti na tastaturi i čitač ekrana da biste se uverili da je Office za veb sadržaj jednostavan za čitanje i uređivanje. Testirali smo ga pomoću naratora, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Možete da pokrećete kontrolor pristupačnosti na e-poruke pre nego što pošaljete ili u dokumente ili unakrsne tabele pre nego što ih delite, na primer.

Napomene: 

Proveravanje problema sa pristupačnošću u sadržaju

 1. Da biste pokrenuli kontrolor pristupačnosti, pritisnite kombinaciju tastera ALT + Windows logotipom + R, Q. Fokus se premešta na okno " Kontrolor pristupačnosti " sa desne strane ekrana.

 2. Da biste prešli na rezultate, pritisnite jednom taster TAB. Čujete prvu kategoriju otkrića, na primer, "greške".

  Zaključci su kategorisani u greške, upozorenja, saveti i inteligentne usluge. Više informacija potražite u pravilima za kontrolor pristupačnosti.

 3. Da biste prešli na prvu grupu problema unutar kategorije, pritiskajte taster sa strelicom nadole. Čujete tip problema, na primer, "nedostaje alternativni tekst".

 4. Da biste se premestili na prvu stavku unutar grupe, pritisnite jednom taster sa strelicom nadole. Čujete stavku uz problem sa pristupačnošću i mesto gde da ga pronađete, na primer "slika 3, slajd 2".

 5. Da biste izabrali i prešli na stavku sa problemom, pritisnite taster ENTER.

 6. Popravite prijavljeni problem.

 7. Da biste se vratili u okno " Kontrolor pristupačnosti ", pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 jednom. Čujete: "PowerPoint za veb, ponovo potvrdite dugme".

 8. Idite kroz sve rezultate inspekcije navedenih u oknu " Kontrolor pristupačnosti ", kao što je navedeno iznad i rešite probleme.

 9. Kada završite, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne čujete "PowerPoint za veb, ponovo potvrdite dugme", a zatim pritisnite taster ENTER. Ako je kontrolor pristupačnosti otkrio nove probleme, popravite i njih.

Takođe pogledajte

Pravila za kontrolor pristupačnosti

Sve što treba da znate za pisanje efektivnog alternativnog teksta

Office centar za pristupačnost

Korišćenje čitača ekrana i tasterskih prečica uz Office aplikacije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×