Korišćenje čitača ekrana uz Skype za posao za proveru govorne pošte

Korišćenje čitača ekrana uz Skype za posao za proveru govorne pošte

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite uslugu Skype za posao sa tastaturom, Naratorom i ugrađenim Windows čitačem ekrana za brzu proveru govorne pošte. I Skype za posao i Outlook čuvaju govornu poštu.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Da biste pronašli tasterske prečice, posetite stranicu Tasterske prečice u aplikaciji Skype za posao.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

Slušanje govorne pošte u usluzi Skype za posao

Kada imate nove poruke govorne pošte, na kartici Telefon glavnog prozora usluge Skype za posao prikazan je broj poruka, a Narator vas obaveštava o broju poruka kada je fokus na kartici Telefon.

Napomena: Da biste dobijali govornu poštu i pristupali joj pomoću programa Skype, vaš nalog mora biti konfigurisan tako da prima govornu poštu.

 1. Pokrenite Skype za posao. Uputstva potražite u odeljku Početak korišćenja usluge Skype za posao.

 2. U glavnom prozoru programa Skype za posao pritisnite Ctrl+4 da biste izabrali karticu Telefon.

 3. Otvara se lista poruka govorne pošte. Da biste se kretali između poruka, pritiskajte tastere sa strelicom nadole ili nagore. Kada izaberete poruku, čućete detalje o pozivaocu.

 4. Da preslušate poruku, pritisnite razmaknicu.

  1. Da pauzirate reprodukciju, pritisnite razmaknicu.

  2. Da izmenite brzinu reprodukcije, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Dugme 'Brzina reprodukcije govorne pošte'“. Pritisnite razmaknicu i izaberite brzinu iz menija.

  3. Da biste poruku premotali unazad ili unapred, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Klizač“. Zatim koristite testere sa strelicom nalevo ili nadesno da biste poziciju reprodukcije prebacili unazad ili unapred.

 5. Da biste izvršili druge radnje i otkrili više opcija, pritisnite Enter dok ste na poruci govorne pošte. Možete na primer:

  • Uzvratiti poziv. Samo pritisnite taster sa strelicom nadesno, a zatim pritisnite Enter.

  • Pozvati pozivaoca na mobilni telefon, drugi broj ili mu uputiti Skype poziv. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dvaput. Narator će vas obavestiti: „Dugme 'Opcije poziva'“. Pritisnite razmaknicu da otvorite meni, a zatim pritiskajte tastere sa strelicom nagore ili nadole da biste se kretali kroz opcije u meniju. Da izaberete opciju, pritisnite Enter.

  • Otvoriti kontakt karticu. Da biste otvorili kontakt karticu pozivaoca, pritisnite taster sa strelicom nadesno tri puta, a zatim pritisnite razmaknicu. Da biste se kretali kroz sadržaj na kontakt kartici, pritiskajte tastere sa strelicom nagore ili nadole. Da zatvorite kontakt karticu, pritisnite Esc.

  • Da biste izabrali još opcija, pritisnite taster sa strelicom nadesno četiri puta. Narator će vas obavestiti: „Dugme 'Više opcija'“. Pritisnite razmaknicu da otvorite meni. Ovde su dostupne na primer sledeće opcije:

   • Započni video poziv pomoću pozivaoca.

   • Otvori stavku u programu Outlook da biste pronašli više informacija o pozivu.

   • Izbriši stavku da biste izbrisali govornu poštu iz programa Skype za posao.

   • Označi stavku kao pročitanu.

Takođe pogledajte

Pridružite se sastanku na mreži pomoću usluge Skype za posao sa čitačem ekrana

Tasterske prečice u programu Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×