Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u kalendaru

Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u kalendaru

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Kalendar za Windows 10 sa tastaturom i čitačem ekrana za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak. Testirali smo ga pomoću naratora, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Napomene: 

Čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak

 1. U oblasti glavni sadržaj koristite tastere sa strelicama da biste prešli na željeni dan, pritiskajte taster TAB dok ne čujete poziv za sastanak koji želite, a zatim pritisnite taster ENTER da biste otvorili stavku.

 2. Da biste pregledali prozor Detalji sastanka, pritisnite taster TAB (napred) ili SHIFT + TAB (unazad). Vaš čitač ekrana objavljuje detalje dok se pomerate, uključujući predloženi datum i vreme sastanka, lokaciju i imena kontakata.

 3. Pritisnite taster ALT da biste premestili fokus na traku, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadole da biste premestili fokus na karticu Početak .

 4. Da biste odgovorili na poziv za sastanak, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili, pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "dugme ' prihvati '", a zatim pritisnite taster ENTER.

  • Da biste odbacili, pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "dugme ' odbaci ' '", a zatim pritisnite taster ENTER.

  • Ako niste sigurni da li možete da prisustvujete, pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "uslovno dugme", a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. Pritisnite tastere sa strelicama nagore i nadole da biste izabrali vrstu odgovora e-pošte koju želite da pošaljete u organizator sastanka, a zatim pritisnite taster ENTER da biste potvrdili izbor. Fokus se vraća na oblast Kalendar glavnog sadržaja.

Saveti: Možete i da odgovorite na poziv za sastanak direktno iz oblasti glavnog sadržaja:

 • Idite do poziva za sastanak. u oblasti glavni sadržaj sa tasterima sa strelicama.

 • Pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + F10 da biste otvorili Kontekstualni meni za događaj.

 • Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "odgovori" i pritisnite taster ENTER.

 • Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željeni odgovor i pritisnite taster ENTER.

 • Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željenu opciju obaveštenja putem e-pošte i pritisnite taster ENTER.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje u kalendaru

Tasterske prečice u kalendaru

Korišćenje čitača ekrana za planiranje događaja u kalendaru

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×