Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook kalendar Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

Čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak

 1. U prikazu Dnevni red, brzo prevlačite nagore ili nadole na ekranu pomoću jednog prsta dok ne čujete „Stavke“, a zatim brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete prvi događaj. Da biste pregledali druge događaje u budućnosti, kao što je sastanak kao zahteve, prevucite udesno. Narator najavljuje naslov događaja, datum i vreme, lokaciju i organizatora kako se pomerate kroz događaje.

 2. Da biste otvorili sastanak zahteva detalje, dvaput dodirnite ekran na zahtev. Za detalje se otvara u novom prozoru na sastanak.

 3. Da biste pregledali sastanak sa detaljima prozora, prevucite nadesno ili nalevo. Narator objavljuje detalje dok se, uključujući predloženi datum i vreme, lokaciju, i imena i sastanka kontakata od učesnika.

 4. Da biste odgovorili na poziv, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Dugme za prihvatanje”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  • Da biste odbacili, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Odbijanje dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  • Ako ste sigurni da li mogu da prisustvuju, prevucite udesno sve dok ne čujete „Uslovno prihvatanje dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 5. Da biste poslali odgovor, prevlačite nadesno dok ne čujete „Pošalji odgovor sada“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 6. Odgovor je poslat, prozor događaja se zatvara, a fokus se premešta na prikaz Dnevni red.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×