Korišćenje čitača ekrana za deljenje lokacije sa timovima za lični život

Korišćenje čitača ekrana za deljenje lokacije sa timovima za lični život

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Teams za privatni život sa programskom prilikom, ugrađeni Android čitač ekrana, da biste delili lokaciju sa prijateljima i porodicom.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Deljenje lokacije

Pomoću Teams za privatni život jednostavno je da delite lokaciju sa izabranim prijateljima ili članovima porodice, kontinuirano ili na osnovu predmeta po predmetu. To omogućava roditeljima da vide gde su im deca, na primer.

 1. Na kartici ćaskanja u Teams za privatni život brzo prevlačite nadesno dok ne pronađete ćaskanje gde želite da delite lokaciju, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "dugme", "Opcije pisanja", a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "dugme" lokacija ", a zatim dvaput dodirnite ekran.

  Napomene: 

  • Ako telefon zatraži da vam Teams za privatni život da pristupe lokaciji, brzo prevlačite nadesno dok ne pronađete željenu opciju i dvaput dodirnite ekran da biste je izabrali. Opcije su:

  • Ako odaberete stavku porekni, ne možete da delite lokaciju.

  • Omogući sve vreme (Morate da odaberete ovo ako želite da delite svoju uživo lokaciju)

  • Omogućavanje samo prilikom korišćenja aplikacije

  • Raљ

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "Deljenje uživo lokacije" i dodirnite dvaput ekran. Da biste odabrali ovu opciju, morate da omogućite Teams za privatni život da uvek pristupi lokaciji.

  • Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "Predložene mesta", brzo prevlačite nadesno dok ne pronađete lokaciju koju želite da delite, na primer restoran na kom se nalazite ili jednostavno lokaciju mape, a zatim dvaput dodirnite ekran. Ako ste odabrali lokaciju koja nije poslata na trenutnu lokaciju, brzo prevlačite nalevo dok ne čujete "PIN za slanje mape, dugme" i dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na ćaskanje, a izabrana lokacija se pojavljuje kao Google MAPS povezanost.

 5. Ako ste izabrali stavku deli uživo lokaciju, sada morate da izaberete koliko se vremena deli lokacija u ćaskanju. Opcije su:

  • Deljenje za 30 minuta

  • Deljenje za jedan dan

  • Uvek deli lokaciju

  Brzo prevlačite nadesno dok ne pronađete željenu opciju, a zatim dvaput dodirnite ekran. Zatim prevlačite nadesno dok ne čujete "dugme" deli uživo ", a zatim dvaput dodirnite ekran.

  Fokus se vraća na ćaskanje, a izabrana lokacija se pojavljuje kao Google MAPS karika za trajanje koje ste odabrali.

Prestanak deljenja lokacije

Ako delite svoju uživo lokaciju, možete da prestanete da je delite u bilo kom trenutku, čak i ako trajanje još uvek nije isteklo.

 1. Na kartici ćaskanja u Teams za privatni život brzo prevlačite nadesno dok ne pronađete ćaskanje na kojem delite lokaciju, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "dugme", "Opcije pisanja", a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "dugme" lokacija ", a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "deljenje" ne deli, dugme "i dvaput dodirnite ekran.

 5. Da biste se vratili na ćaskanje, brzo prevucite nadole-zatim nalevo.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za ćaskanje u usluzi Microsoft Teams

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje timova za lični život

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Konfigurisanje uređaja za rad sa pristupačnošću u sistemu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u usluzi Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×