Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po klasičnom Yammeru

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po klasičnom Yammeru

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Napomena: Ovaj članak opisuje funkcije u klasičnom Yammer. Informacije o korišćenju ovih funkcija u novom Yammeru potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po novom yammeru.

Koristite tastaturu i čitač ekrana da biste se kretali Yammer stranicama, niti, feedovima i prijemnom poštanskom sandučetu.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Yammer, preporučujemo da Microsoft Edge koristite kao Veb pregledač. Pošto Yammer pokrenut u Veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Takođe, uobičajene prečice kao što je F1 (pomoć) i CTRL + O (otvoreno) važe za Veb pregledač – ne Yammer.

U ovoj temi

Navigacija za Yammer stranice

Možete da se krećete Yammer stranicama koristeći naslove ili WAI-ARIA oznake znakova.

Kretanje po naslovima

Yammer koristi naslove nivoa 2 da bi identifikovala glavne odeljke stranice, kao što su oblasti navigacije, naslovi grupe i kompozitor poruke. Kada prvi put posetite stranicu u Yammer kojoj niste upoznati, možda će vam biti korisno da pregledate samo naslove nivoa 2 da biste dobili pregled funkcionalnosti na stranici.

Navigacija po WAI-ARIA oznakama za dokument

Možete i da se krećete po oznakama za WAI-ARIA. Oznake za dokument označavaju sledeće oblasti na stranici:

 • Reklamni natpis na sajtu

 • Navigacija i oblasti pretrage unutar reklamnog natpisa

 • Leva traka za navigaciju

 • Glavna oblast sadržaja

 • Srodna tabla sa sadržajem na desnoj strani

Kretanje po feedovima i niti

Yammer razgovor počinje kada neko objavi poruku ili pitanje, a zatim nastavi kako drugi odgovaraju na prvu poruku. Poruka i njeni odgovori poznati su kao nit. Možete da se krećete po niti pomoću naslova. Prvobitna poruka u nit ima nivo 3 i svaki odgovor ima nivo naslov 4.

Yammer oblast stranice najčešće sadrži kolekciju niti. To se zove "stranica za hranjenje" ili samo "feed". Na primer, matična stranica, stranica " sva preduzeća " i stranice za interesne grupe i osobe su feed stranice.

Usluge feedova mogu da sadrže oblast u kojoj možete da otkucate poruku i započnete novi razgovor. Pored toga, matična stranica sadrži oblast objave.

Navigacija za Yammer prijemno poštansko sanduče

Yammer prijemno poštansko sanduče sadrži poruke koje vam je neko poslao direktno, kao pojedinac ili kao član grupe. Pored toga, možete primati poruke iz grupe u kojoj ste pomenuti.

Stranica " Yammer prijemno poštansko sanduče" ima drugačiji raspored od stranica feedova. Njena glavna oblast sadržaja sadrži:

 • Dugme " Kreiraj poruku " koje otvara dijalog sa obrascem za kreiranje nove poruke

 • Niz kartica za izbor prikaza, uključujući nepročitane poruke, privatne porukei sve poruke

 • Oblast za pretragu gde možete da pretražite prijemno poštansko sanduče

Sledi je lista veza koje se kreću do svake poruke i njenih odgovora.

Navigacija pomoću tasterskih prečica

Napomena: Ako koristite čitač ekrana koji koristi nekoliko pritisaka na tastere da biste se kretali po stranici, možda ćete morati da se promenite u drugi režim čitača ekrana ili da koristite taster Pass po redosledu da biste koristili Yammer tasterske prečice; u suprotnom, ulazni taster može biti tretiran kao komanda za navigaciju čitača ekrana umesto Yammer komande.

Možete da koristite tasterske prečice da biste se kretali do određenih oblasti lokacije. Na primer, da biste otiљli u Yammer prijemno poštansko sanduče, pritisnite taster g, i (mala kapa g, a zatim mala vrata i).

Da biste otvorili listu prečica, pritisnite taster sa znakom pitanja (?) bilo gde na Yammer stranici.

Tasterske prečice nisu aktivne kada se čitač ekrana usredsredi na kontrolu koja prihvata tekst unosa.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Yammer

Tasterske prečice za Yammer

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×