Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje programa Microsoft planer

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje programa Microsoft planer

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Microsoft Planner sa tastaturom i čitačem ekrana da biste istražili i kretali po drugim prikazima i kretali se između njih. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Planner, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Pošto Planner pokrenut u Veb pregledaču, tasterske prečice koje funkcionišu u pregledaču takođe funkcionišu u Planner.

U ovoj temi

Navigacija u glavnom prikazu

Da biste se kretali između elemenata u glavnom prikazu Planner, pritisnite taster TAB (napred) ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB (unazad) dok ne čujete ime elementa koji želite, a zatim pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali. Fokus se premešta između elemenata u sledećem redosledu:

 • Naslovna traka koja sadrži listu Microsoft Services dugmeta za pokretanje drugih aplikacija.

 • Okno za navigaciju, na levoj strani ekrana, koji sadrži novi plan, Centar za planiranjei dugmad " Moji zadaci ", kao i liste "Omiljene lokacije " i " nedavni planovi ".

 • Oblast glavnog sadržaja koja sadrži stranicu "Planer čvorišta" Ako nije otvoren nijedan plan ili trenutno otvoreni plan.

Kretanje unutar plana

Da biste se kretali između elemenata plana koji je otvoren u glavnom prikazu Planner, pritisnite taster TAB (napred) ili SHIFT + TAB (unazad) dok ne čujete ime elementa koji želite, a zatim pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali. Fokus se premešta između elemenata u sledećem redosledu:

 • Kartice table, grafikonii Schedule , koje vam dozvoljava da promenite prikaz plana. Više informacija potražite u članku Promena prikaza plana.

 • Dugme " još " koje otvara listu drugih stranica za plan.

 • Članovi dugmeta " plan " koji otvara listu svih članova plana.

 • Filter i Grupisanje po dugmetu koje se mogu koristiti za sortiranje i naručivanje sadržaja plana. Više informacija potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za sortiranje i naručivanje zadataka na tabli u okviru planer.

 • Sadržaj plana predstavljen u skladu sa karticom "odabrani prikaz".

Promena prikaza plana

Kada izaberete plan, prikaz table se podrazumevano prikazuje. Možete da se promenite u prikaz grafikona ili rasporeda da biste dobili više grafičkog pregleda plana.

 1. U planu, pritiskajte taster TAB dok ne čujete željeni prikaz, kao što je "kartica kartice" ili "grafikon".

 2. Pritisnite taster ENTER da biste izabrali i otvorili prikaz.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje plana i dodavanje kontejnera u planer

Korišćenje čitača ekrana za sortiranje i porudžbine zadataka na tabli u okviru "Planer"

Organizovanje timskog rada pomoću programa Microsoft planer

Tasterske prečice u programu Microsoft planer

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Koristite Planner za Android sa programskom prilikom, ugrađeni Android čitač ekrana, da biste saznali kako da se krećete u aplikaciji i prebacujete između prikaza.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Navigacija po glavnim prikazima

Kada se prijavite u Planner za Android, sletite u prikaz koncentratkog čvorišta . Navodi vaše omiljene i najnovije planove i obuhvata veze ka svim planovima. Na vrhu prikaza Koncentrackog čvorišta postoje dugmad za otvaranje pretrage i kreiranje novog plana.

Prikaz " Moji zadaci " prikazuje zadatke koji su vam dodeljeni. Na vrhu ovog prikaza postoji dugme za sortiranje po .

Prikaz " Postavke " sadrži informacije o nalogu i opcije za odjavljivanje i pomoć za aplikaciju.

Da biste se kretali kroz prikaze, brzo prevlačite nalevo ili nadesno. Možete da kliknete i jedan prst na ekranu da biste istražili sadržaj prikaza. Da biste izabrali neku stavku, dvaput dodirnite ekran.

Kretanje između glavnih prikaza

Da biste se prebacili između glavnih prikaza, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete željeni prikaz, na primer "Moji zadaci", a zatim dvaput dodirnite ekran. Traka za navigaciju se nalazi na dnu ekrana u svakom glavnom prikazu i obuhvata moje zadatke, Čvorište za planiranjei dugmad postavki .

Navigacija po planu

Da biste otvorili plan, pronađite željeni plan u prikazu " Čvorište za planiranje ", a zatim dvaput dodirnite ekran. Možete sleteti u prikaz plana i čuti ime prve korpe u planu.

U prikazu plan, traka sa menijima na vrhu sadrži grafikone, Sortirajte poi dugmad opcija . Oblast glavnog sadržaja uključuje dugme za opcije korpe i polje za Dodavanje teksta za dodavanje novih zadataka.

Da biste kretali kroz plan, brzo prevlačite nalevo ili nadesno. Da biste izabrali neku stavku, dvaput dodirnite ekran. Da biste izašli iz prikaza plana, brzo prevucite nadole-zatim nalevo.

Kretanje po zadatku

Da biste otvorili zadatak, pronađite zadatak koji želite u planu ili u prikazu Moji zadaci , a zatim dvaput dodirnite ekran. Možete sleteti u prikaz zadatka za uređivanje . Traka sa menijima na vrhu prikaza sadrži dugme " Još opcija ". Polje " Dodaj tekst komentara " nalazi se na dnu prikaza.

Da biste se kretali kroz zadatak, brzo prevlačite nalevo ili nadesno. Da biste izabrali neku stavku, dvaput dodirnite ekran. Da biste napustili Uređivanje prikaza zadatka , brzo prevucite nadole-zatim nalevo.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje plana i dodavanje kontejnera u planer

Korišćenje čitača ekrana za sortiranje i porudžbine zadataka na tabli u okviru "Planer"

Organizovanje timskog rada pomoću programa Microsoft planer

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×