Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook kalendar Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, istraživanje i navigacija na različite prikaze i premeštanje između njih.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Pomerite se glavnih elemenata prikaza i ekrana

Kada otvorite Outlook kalendar, prikaz dnevnog reda je prikazane kalendar za trenutne sedmice. Da biste se kretali kroz i unutar glavnih elemenata prikaza i ekrana:

 • Prevucite dok se ne čujete „Stavke”, i zatim prevucite nadesno ili nalevo da biste premestili fokus elemenata ekrana.

 • Kada je fokus na dugme ili moguće je izabrati element, dvaput dodirnite ekran da biste izvršili radnju ili izaberite element.

Glavni prikaz sadrži sledeće delove: traku sa menijima na vrhu, trenutni kalendar i liste događaja u sredini i trake za navigaciju na dnu.

Traka menija

Traku sa menijima je na vrhu ekrana. Ona sadrži dugmeta za navigaciju u gornjem levom uglu, što vam omogućava da dodate ili izaberite stavku kalendari za prikazivanje. Takođe sadrži dugme Prikaži više što vam omogućava da biste razvili ili skupili trenutni prikaz kalendara.

Trenutni kalendar

Trenutni kalendar u prikazu dnevnog reda prikazuje trenutne sedmice u odabirača dan, praćeno listu događaja nekoliko dana. Da biste pregledali birač dan, brzo prevucite nadesno ili nalevo da biste se premestili na sledeći ili prethodni dan. Dvaput dodirnite ekran da se fokusirate na listi događaj na osnovu trenutno izabrane dan.

Da biste razvili trenutni kalendar da biste prikazali pet više nedelja, brzo prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Prikaži više skupiti dugme” i dvaput dodirnite ekran. Isto dugme omogućava vam da skupite trenutni kalendar.

Liste događaja

Ispod birač dan postoji listu događaja za narednih nekoliko dana ili iz izabranog dana ako ste izabrali stavku iz birač dan. Da biste pregledali događaje, brzo prevucite nadesno ili nalevo da biste se premestili na sledeći ili prethodni dan. Da biste pristupili prozoru Detalji događaja, dvaput dodirnite ekran. Da biste izašli iz prozora detalje i vratili se na prikaz dnevnog reda , prevucite udesno dok ne čujete „Dugme "”nazad skupljeni”, a dvaput dodirnite ekran.

Traka za navigaciju

Na traci za navigaciju se nalazi na dnu ekrana. Na traci za navigaciju možete da, na primer, kreirajte novi događaj, promena prikaza kalendara ili pristup meni " Više opcija ". Iz menija Još opcija , možete da pristupite nalogu i Outlook kalendar postavke.

Idite na postavke naloga

 1. Da biste otvorili Više opcija, prevucite udesno dok ne čujete „Više opcija, dugme skupiti, dugme” i dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Više opcija, meni“.

 2. Da biste otvorili meni Upravljanje nalozima , brzo prevucite sve dok ne čujete „upravljanje nalozima, dugme” i dvaput dodirnite ekran. U meni, prevucite nadesno ili nalevo da biste premestili između kalendara nalozi.

 3. Da biste zatvorili menija Upravljanje nalozima i vratili se na prikaz dnevnog reda , prevucite udesno sve dok ne čujete „Dugme "”nazad skupljeni”, a dvaput dodirnite ekran.

Idite na postavke

 1. Da biste otvorili Više opcija, prevucite udesno dok ne čujete „Više opcija, dugme skupiti, dugme” i dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Više opcija, meni”.

 2. Da biste otvorili meni Postavke , brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Postavke, dugme” i dvaput dodirnite ekran.

 3. Da biste zatvorili menija Upravljanje nalozima i vratili se na prikaz dnevnog reda , prevucite udesno sve dok ne čujete „Dugme "”nazad skupljeni”, a dvaput dodirnite ekran.

Premeštanje između aplikacija Outlook kalendara i Outlook pošta

 1. U Outlook kalendar, da biste otišli na početnom ekranu brzo prevucite nadesno sve dok ne čujete „Dugme "”Start, skupljeni”,, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Outlook pošta”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se Outlook pošta .

 3. Da se vratim u Outlook kalendar, u Outlook pošta, prevucite udesno dok ne čujete „Dugme "”Start, skupljeni”, dvaput dodirnite ekran, prevucite udesno dok ne čujete „Sve aplikacije, dugme” i dvaput dodirnite ekran. Na listi aplikacija, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Outlook kalendar”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se Outlook kalendar .

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Outlook e-poštu čine pristupačnim za osobe sa umanjenim sposobnostima

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×