Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook pošta Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, istraživanje i navigacija na različite prikaze i premeštanje između njih.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Pomerite se glavnih elemenata prikaza i ekrana

Kada otvorite Outlook pošta, prikaz prijemnog poštanskog sandučeta se prikazuje, koji prikazuje najnovije e-poruke ili pozive za sastanak. Da biste se kretali kroz i unutar glavnih elemenata prikaza i ekrana:

 • Prevucite dok se ne čujete „Stavke”, i zatim prevucite nadesno ili nalevo da biste premestili fokus elemenata ekrana.

 • Kada je fokus na dugme ili moguće je izabrati element, dvaput dodirnite ekran da biste izvršili radnju ili izaberite element.

Prijemno poštansko sanduče sadrži sledeće delove: meni oblast na vrhu prikaza liste poruka u sredini i trake za navigaciju na dnu.

Meni oblast

Oblast meni je na vrhu ekrana. Ona sadrži dugmeta za navigaciju u gornjem levom uglu, što vam omogućava da pređete na naloge pošte i fascikli.

Pomerite se do fascikle za poštu i naloga

 1. Da biste otvorili okno za navigaciju, brzo prevucite nalevo dok ne čujete „navigacija, dugme skupljeni”, i dvaput dodirnite ekran. Čujete: „navigacija, dugme razvijena”.

 2. Dok je u oknu za navigaciju otvoreno, prevucite nadesno ili nalevo za pomeranje između naloga pošte i fascikli u svaki nalog. Izabrani nalog je je kao: „Izabrani”, iza kojeg sledi ime naloga za e-poštu i broj nepročitanih poruka. Izabrana fascikla je objavila izabranu fasciklu i broj nepročitanih poruka.

 3. Da biste zatvorili okno za navigaciju i vratili u Prijemno poštansko sanduče, brzo prevucite nalevo dok ne čujete „navigacija, dugme razvijenu”, i dvaput dodirnite ekran.

Prikaz liste poruka

Prikaz liste poruka navodi e-poruke ili pozive za sastanak. Da biste pregledali trenutno prikazane stavke na listi, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Da biste se pomerili na listi poruka da biste prikazali više poruka, brzo prevucite nagore ili nadole, pomoću dva prsta.

Možete da pročitate poruke u prikazu liste poruka. Da biste otvorili trenutno izabrane e-pošte, dvaput dodirnite ekran. E-poruka zamenjuje listu poruka na ekranu. Prevucite udesno da biste čuli sadržaja e-pošte, jedan naslov ili pasus odjednom. Da biste vratili u Prijemno poštansko sanduče, prevucite udesno dok ne čujete „, skupljeni dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Traka za navigaciju

Na traci za navigaciju se nalazi na dnu ekrana. Na traci za navigaciju možete, na primer, sastavite novu e-pošte, potražite e-pošte ili pristup meni " Više opcija ". Iz menija Još opcija , možete da pristupite Outlook pošta postavke.

Idite na postavke

 1. Da biste otvorili meni Postavke , brzo prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Više opcija, dugme skupljeni”, i dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Više opcija, meni“.

 2. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Dugme postavke”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Da biste zatvorili meni Postavke i vratili u Prijemno poštansko sanduče, prevucite udesno dok ne čujete „, dugme skupljeni”, i zatim dvaput dodirnite ekran.

Premeštanje između aplikacije Outlook pošta i Outlook kalendar

 1. U Outlook pošta, da biste otišli na početnom ekranu brzo prevucite nadesno sve dok ne čujete „Dugme "”Start, skupljeni”,, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Sve aplikacije, dugme” i dvaput dodirnite ekran. Otvara se liste aplikacija.

 3. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Outlook kalendar”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se Outlook kalendar .

 4. Da se vratim u Outlook pošta, u Outlook kalendar, prevucite udesno dok ne čujete „Dugme "”Start, skupljeni”, dvaput dodirnite ekran, prevucite udesno dok ne čujete „Outlook pošta”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Koristite čitač ekrana da biste umetnuli sliku ili slike u e-poruci u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Outlook e-poštu čine pristupačnim za osobe sa umanjenim sposobnostima

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×