Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija pošte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Pošta za Windows 10 sa čitač tastature i ekrana za istraživanje i navigacija po različitim prikazima i premeštanje između njih. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

U ovoj temi

Pomerite se glavni prikaz pošte

Kada otvorite Pošta za Windows 10, prikaz prijemnog poštanskog sandučeta se prikazuje, koji prikazuje najnovije e-poruke ili pozive za sastanak. Da biste se kretali kroz i unutar glavnih elemenata prikaza i ekrana:

 • Pritisnite taster Tab ili Shift + Tab da biste premestili fokus elemenata ekrana.

 • Kada je fokus na dugme ili moguće je izabrati element, pritisnite Enter da biste izvršili radnju ili izaberite element.

Glavni prikaz sadrži sledeće delove: okna za navigaciju na levoj strani i na listi poruka u sredini. Ako je poruka otvorena, prikazan je okno za čitanje sa desne strane prozora aplikacije.

Savet: U zavisnosti od veličine prozora Pošta , da biste otvorili okno za čitanje možete da sakrijete iz prikaza liste poruka. Za najbolje rezultate, pritisnite tastere Alt + razmaknica, X da biste povećali prozor Pošta .

Okno za navigaciju

U oknu za navigaciju se nalazi na levoj strani glavnog prikaza. Ona sadrži sledeće elemente:

 • Dugme za navigaciju za razvijanje i skupljanje u oknu za navigaciju.

 • Upravljanje nalozima dugme za otvaranje okna za Upravljanje nalozima , gde možete da dodate novog naloga e-pošte i uredite postavke postojećeg naloga.

 • Lista svih naloga e-pošte dodati Pošta.

 • Dugme za otvaranje okna sa fasciklama , gde možete da otvorite fascikle e-pošte i da kreirate nove fascikle na fascikle .

 • Kartice za navigaciju za pokretanje drugih aplikacija, a na dugme Postavke za otvaranje okna Postavke , gde možete da uredite sve postavke Pošta

Da biste otišli na Upravljanje nalozima, fasciklei Postavkeokna za navigaciju, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab dok ne čujete stavke koje želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

Lista poruka

Na listi poruka sadrži sadržaj fasciklu otvorenu e-pošte. Ona sadrži sledeće elemente:

 • Polje za pretragu , koji omogućava da pretražujete e-poruke.

 • Dugmad " Sinhronizuj ovaj prikaz i Režim izbora Enter ".

 • Za prijemno poštansko sanduče, Focused i druge kartice koje omogućavaju da se filtriraju sadržaj prijemnog poštanskog sandučeta.

 • Oblast glavnog sadržaja, koja sadrži listu poruka u fasciklu trenutno otvorenu e-pošte.

Da biste otišli na listi poruka, pritiskajte taster Tab ili Shift + Tab dok ne čujete stavke koje želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Ako izaberete poruku, on se otvara u oknu za čitanje .

Okno za čitanje

U oknu za čitanje sadrži trenutno otvorenu poruku. Ona sadrži sledeće elemente:

 • E-poruku, koja sadrži polja zaglavlja i tela poruke.

 • U meniju trake koje sadrži kartice Oblikovanje, Umetnite, Crtanjei Opcije za menjanje sadržaja e-poruku, kao i dugmad odbacivanje i Slanje .

Da biste se prebacivali između e-poruku i glavnoj traci, pritisnite taster Alt. Da biste otišli u okviru e-poruku, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab za premeštanje između polja za poruku. Tasteri za da biste premestili unutar kartica na glavnoj traci da biste idite na glavnoj traci, pritisnite tastere STRELICA NALEVO ili nadesno da biste premestili između kartice trake i dugmad, na nadole i nagore tastere sa strelicama da biste se premestili u i iz kartice na traci i strelicu nalevo i nadesno. Kada čujete na željenu opciju, pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

Premeštanje između aplikacija pošta i kalendar

 1. Da biste prešli sa PoštaKalendar, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 2.

 2. Da biste se premestili Pošta, u Kalendar, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 1.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa poštom

Koristite čitač ekrana da biste podesili nalog e-pošte u pošti

Koristite čitač ekrana za rad sa fasciklama u pošti

Tehnička podrška za osobe sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×