Korišćenje čitača ekrana za markiravanje datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint online

Korišćenje čitača ekrana za markiravanje datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint online

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365 sa tastaturom i čitačem ekrana da biste označili važne datoteke, fascikle ili veze u biblioteci dokumenata tako što ćete ih zakačiti na vrh biblioteke dokumenata. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Zakačena stavka se pojavljuje kao sličica na vrhu stranice biblioteke dokumenata.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint u sistemu Microsoft 365 pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint u sistemu Microsoft 365.

U ovoj temi

Prebacivanje na prikaz liste

Da biste naveli sve stavke u biblioteci dokumenata, morate da se prebacite na prikaz liste .

 1. Idite u biblioteku dokumenata koja sadrži datoteku, fasciklu ili vezu koju želite da istaknete.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "komandna traka", pritisnite taster sa strelicom nadesno ili nalevo dok ne čujete "Prikaz" Svi dokumenti ", a zatim pritisnite taster ENTER.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Lista" i pritisnite taster ENTER.

Kačenje stavke u biblioteci dokumenata

Zakačena stavka se pojavljuje samo kao istaknuta u prikazima "fascikle" i "Biblioteka" u kojima je prvobitno bilo zakačeno. Ako koristite prilagođene prikaze, treba da zakačite stavku u svakom prikazu gde želite da se prikaže kao istaknuto. Možete da zakačite najviše tri stavke po biblioteci, fascikli ili prikazu.

 1. Idite u biblioteku dokumenata koja sadrži datoteku, fasciklu ili veze koju želite da zakačite.

 2. Da biste izabrali stavku koja će biti zakačena, pritiskajte taster TAB dok ne čujete prvu stavku na listi stavki. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime stavke koju želite da zakačite.

 3. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 4. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Zakači na vrh", a zatim pritisnite taster ENTER.

Promena redosleda zakačenih stavki

Kada zakačite više od jedne stavke, možete da promenite redosled po kojem se pojavljuju.

 1. Idite u biblioteku dokumenata, fasciklu ili pogledajte gde su zakačene stavke.

 2. Da biste izabrali stavku koju želite da premestite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Lista zakačenih stavki". Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete ime željene stavke.

 3. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 4. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Uređivanje PIN koda", pritisnite taster sa strelicom nadesno, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željenu opciju, a zatim pritisnite taster ENTER da biste izabrali.

Otkačite stavku

 1. Idite u biblioteku dokumenata, fasciklu ili pogledajte gde je stavka zakačena.

 2. Da biste izabrali stavku koju želite da otkačite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Lista zakačenih stavki". Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete ime željene stavke.

 3. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 4. Da biste otkačili stavku, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Uredi PIN," pritiskajte taster sa strelicom nadole, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Odjavi", a zatim pritisnite taster ENTER.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za uređivanje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje putem sistema SharePoint online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×