Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint sa tastaturom i čitačem ekrana da biste kreirali obaveštenja koja vas obaveštavaju o promenama u datotekama i fasciklama. Testirali smo ga sa naratorom i ИELJUSTIMA, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Kada kreirate upozorenje, možete da navedete način isporuke (e-pošta ili tekstualna poruka), kada se upozorenje šalje i koju vrstu promene ono aktivira.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Pošto SharePoint pokrenut u Veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint.

Kreiranje upozorenje koje vas obaveštava kada se promeni datoteka ili fascikla

 1. U biblioteci dokumenata u kojoj želite da kreirate obaveštenje, pritiskajte taster TAB dok ne čujete prvu ili trenutno izabranu stavku na listi datoteka i fascikli.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete željenu stavku.

 3. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10 da biste otvorili kontekstualni meni.

 4. Pritiskajte taster sa strelicom nagore dok ne čujete "upozori me" i pritisnite taster ENTER. Otvara se dijalog Obavesti me kada se stavke promene.

 5. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "naslov upozorenja" i otkucajte ime obaveštenja.

 6. Da biste naveli način isporuke, pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "e-pošta, radio dugme". Da biste izabrali drugi način isporuke, ako je dostupan za vaš nalog, kao što je razmena tekstualnih poruka, pritisnite taster sa strelicom nadole.

  Savet: Ako izaberete opciju tekstualna poruka (SMS) , možete da pošaljete URL ili URL adresu ili URL fasciklu koja se šalje u okviru tekstualne poruke. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dugme" Pošalji URL u tekstualnoj poruci (SMS) ", a zatim pritisnite razmaknicu da biste popunili polje za potvrdu.

 7. Ako pravite obaveštenje za fasciklu, da biste naveli koji tip promene izaziva obaveštenje, pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "sve promene, radio dugme". Koristite taster sa strelicom nadole da biste se kretali kroz opcije dok ne čujete ono što želite.

 8. Da biste naveli koje događaje treba primati obaveštenja, pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "sve promene, radio dugme". Koristite taster sa strelicom nadole da biste se kretali kroz opcije dok ne čujete ono što želite.

 9. Da biste naveli koliko često želite da budete upozoreni, pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "odmah Pošalji obaveštenje, radio dugme". Koristite taster sa strelicom nadole da biste se kretali kroz opcije dok ne čujete ono što želite.

  Ako izaberete dnevni ili sedmični rezime, pritiskajte taster TAB dok ne čujete dan ili vreme, a zatim koristite tastere sa strelicama nagore i nadole da biste definisali dan i vreme na koje želite da budete obavešteni.

 10. Da biste sačuvali postavke obaveštenja, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "u redu", a zatim pritisnite taster ENTER.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje istorije verzija datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje putem sistema SharePoint online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×