Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za planiranje događaja u kalendaru

Korišćenje čitača ekrana za planiranje događaja u kalendaru

Koristite Kalendar za Windows 10 sa tastature i čitačem ekrana da biste planirali događaje u kalendaru i poslali pozivnice za događaj. Testirali smo ga pomoću naratora, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Planiranje novog događaja u kalendaru

Napomena: Outlook razlikuje između zakazanih obaveza, koje su događaji kalendara koji ne uključuju druge osobe i sastanke koji to rade. U Kalendar za Windows 10, ovo su događaji iz kalendara.

 1. Da biste kreirali novi događaj, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + N. Otvoriće se prozor novi događaj, sa fokusom na polje ime događaja .

 2. Unesite ime za događaj.

 3. Da biste odredili lokaciju sastanka, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "lokacija", a zatim unesite lokaciju.

 4. Da biste podesili datum i vreme početka i vremena završetka za događaj, pritiskajte taster TAB dok ne čujete podrazumevani datum ili vreme. Da biste promenili datum, unesite novi datum u polje početni datum ili Krajnji datum , na primer "februar 1, 2018". Da biste promenili vreme, pritisnite taster strelica nagore ili nadole da biste prilagodili podrazumevani vremenski period na vrednosti od 30 minuta, a zatim pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali.

  Savet: Da biste kreirali Celodnevni događaj, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "ceo dan, polje za potvrdu", a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. Da biste dodali više informacija o događaju, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Opis događaja", a zatim unesite opis događaja.

 6. Da biste podesili vreme obaveštenja za događaj, pritisnite taster ALT da biste prešli na traku, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadole i pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete: "podsetnik". Pritiskajte tastere sa strelicama nagore i nadole da biste pregledali listu opcija opomene i pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali kada čujete ono što želite.

 7. Kada završite sa dodavanjem detalja o događaju, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S da biste sačuvali događaj. Zatvara se prozor novog događaja, a fokus se vraća nazad na prikaz kalendara.

Pozivanje drugih osoba na događaj

 1. Kada uređujete ili kreirate događaj, pritiskajte taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete "pozovi nekoga".

  Napomena: Da biste saznali kako da otvarate i uređujete događaje kalendara, pogledajte članak Otvaranje, čitanje i uređivanje događaja u kalendaru.

 2. Unesite termin za pretragu za kontakt koji želite da dodate. Čujete broj predloga dok kucate. Pritiskajte tastere sa strelicama nagore i nadole da biste pregledali listu predloga i pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali kada čujete ono što želite. Ako želite da dodate još kontakata, ponovite to za druge pozvane osobe.

 3. Kada završite sa dodavanjem osoba, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S da biste sačuvali događaj i slali pozivnice svim učesnicima.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u aplikaciji "Pošta"

Tasterske prečice u kalendaru

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje u kalendaru

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×