Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook pošta sa naratorom, ugrađenim Windows čitačem ekrana za podešavanje naloga. Naučićete kako da dodate nekoliko naloga da biste ostali povezani sa radom, porodicom i prijateljima.

Outlook pošta podržava većinu tipova usluge e-pošte. Možete da dodate bilo koji od sledećih Microsoft naloga: Exchange, Microsoft 365, Outlook.com, Hotmail, Live.com i MSN.com. Možete da dodate i bilo koji od sledećih naloga nezavisnih proizvođača: Gmail, Yahoo! Mail, iCloud ili nalog sa POP ili IMAP serverom.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Postavljanje prvog naloga

Pomoću Naratora možete brzo da postavite prvi nalog u programu Outlook pošta kako biste počeli sa radom. Prvi nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje naloga kada prvi put otvorite Outlook pošta.

Detaljna uputstva za to kako se postavlja Microsoft nalog kao prvi nalog potražite u članku Postavljanje Microsoft naloga kao prvog naloga.

 1. Otvorite Outlook pošta. Otvara se prozor Dobrodošlice. Čućete: „Prozor ’Outlook pošta’“.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prvi koraci’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Dugme ’Nalog’“.

 3. Dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Prozor sa e-poštom i nalozima“. Otvara se dijalog Izbor naloga.

 4. Otvara se prozor za prijavljivanje za izabrani nalog i traži se da unesete informacije za prijavljivanje na nalog. Procedura prijavljivanja zavisi od naloga koji ste izabrali.

  Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete tekstualna polja koja je moguće urediti za neophodnu adresu e-pošte ili lozinku, koje mogu, ali ne moraju da se unesu u istom prozoru.

 5. Dvaput dodirnite ekran na tekstualnom polju i iskače tastatura na ekranu. Otkucajte adresu e-pošte ili lozinku.

 6. Da biste se premestili na sledeći mogući korak u proceduri, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dalje’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Kada završite sa unosom akreditiva, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  U zavisnosti od naloga, možda će vam biti zatraženo da pružite dodatne informacije, na primer prijavljivanje u Microsoft 365 ili organizaciju organizacije.

 8. Posle uspešnog podešavanja čućete detalje o nalogu i „Dugme ’Gotovo’“. Dvaput dodirnite ekran.

 9. Vraćate se na prozor Dobrodošlice. Čućete: „Dugme ’Spremno za rad’“. Dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na novo Prijemno sanduče.

Postavljanje Microsoft naloga kao prvog naloga

Koristite Narator da biste lako postavili Microsoft nalog kao prvi nalog.

 1. Otvorite Outlook pošta. Čućete: „Prozor ’Outlook pošta’“. Otvara se prozor Dobrodošlice.

  Napomena: Ako ste se na Windows telefon prijavili pomoću Microsoft naloga, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Spremno za rad’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Sve je spremno i fokus se premešta direktno na Prijemno sanduče.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prvi koraci’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Dugme ’Nalog’“.

 3. Dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Prozor sa e-poštom i nalozima“.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete ime željenog tipa Microsoft naloga, na primer „Outlook.com“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Prozor sa e-poštom i nalozima“.

 5. Brzo prevlačite nalevo dok ne čujete „Adresa e-pošte, telefon ili Skype, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Iskače tastatura na ekranu.

 6. Otkucajte e-adresu vašeg Microsoft naloga.

 7. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Lozinka, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 8. Otkucajte lozinku naloga.

 9. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 10. Čućete: „Dugme ’Dalje’“. Dvaput dodirnite ekran.

 11. Čućete detalje o nalogu, a zatim „Dugme ’Gotovo’“. Dvaput dodirnite ekran.

 12. Čućete: „Dugme ’Spremno za rad’“. Dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na Prijemno sanduče Microsoft naloga.

Dodavanje dodatnih naloga posle prvog postavljanja

Lako možete da dodate dodatne naloge e-pošte posle početnog postavljanja e-pošte. Sledeći nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje dodatnog naloga e-pošte.

Uputstva o tome kako se postavlja Gmail nalog posle prvog postavljanja potražite u članku Dodavanje Gmail naloga posle prvog postavljanja.

 1. U Outlook pošta prijemnom sandučetu brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Još opcija’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Iskačući prozor ’Još opcija’, prilagođeno“.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Upravljaj nalozima’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dodaj nalog’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se prozor Izbor naloga.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete nalog koji želite da dodate, a zatim dvaput dodirnite ekran. Sledi podešavanje toka naloga na ekranu i uputstva za opšta podešavanja opisana u okviru podešavanja prvog naloga iz koraka 5.

Dodavanje Gmail naloga posle prvog postavljanja

 1. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Google“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Stranica za potvrdu identiteta“. Otvara se prozor za prijavljivanje na Google.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Unesite adresu e-pošte, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Iskače tastatura na ekranu.

 3. Otkucajte Gmail adresu.

 4. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dalje’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Lozinka, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Iskače tastatura na ekranu.

 6. Unesite lozinku.

 7. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 8. Traži se da operativnom sistemu Windows dozvolite da pristupa informacijama o e-pošti i postavkama usluge Google. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dozvoli’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Ako se zatraži da odaberete koje ime ćete koristiti za slanje e-poruka, odaberite svoje ime.

 9. Posle uspešnog postavljanja, čućete: „Dugme ’Gotovo’“. Dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na listu naloga.

 10. Da biste se vratili u Prijemno sanduče, prevlačite jednim prstom na dnu ekrana dok ne čujete „Traka za navigaciju, skupljeno je dugme ’Nazad’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po programu Outlook mail

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×