Korišćenje čitača ekrana za poravnavanje teksta i pasusa u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za poravnavanje teksta i pasusa u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste izmenili poravnavanje teksta i pasusa. Možete da centrirate tekst, poravnate ga desno ili levo odnosno obostrano da biste prilagodili razmak između reči u pasusu kako bi leva i desna ivica bile jednake.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Poravnavanje teksta

Poravnavanje određuje izgled i položaj ivica pasusa: tekst poravnat levo, desno, po sredini ili obostrano.

 1. Dok sastavljate e-poruku, izaberite pasuse koje želite da poravnate.

  Savet: Da biste izabrali pasus, u telu poruke, brzo prevucite nagore ili nadole na ekranu sa jednim prstom dok ne čujete „Pasusa”, prevucite nalevo ili nadesno da biste potražili pasusa koji želite da izaberite, a zatim dodirnite triput ekrana. Nakon što izaberete pasus, brzo prevucite nagore ili nadole na ekranu sa jednim prstom dok ne čujete: „Stavke”.

 2. Brzo prevucite nadesno jednim prstom dok ne čujete: „dugme "više opcija", dugme skupiti, dodirnite dvaput da biste razvili”. Dvaput dodirnite ekran. Razvija se meni Još opcija. Čujete: „Odbaci dugme,”.

 3. Prevucite nadesno dok ne čujete „Format”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni Oblikovanje.

 4. Uradite sledeće:

  • Da biste poravnali tekst levo, prevucite udesno sve dok ne čujete „Poravnaj levo dugme” i dvaput dodirnite ekran.

  • Da biste poravnali tekst desno, brzo prevucite nadesno sve dok ne čujete „Poravnaj desno dugme” i dvaput dodirnite ekran.

  • Da biste centrirali tekst, prevucite udesno dok ne čujete „Centralno dugme”, a dvaput dodirnite ekran.

  • Da poravnate tekst, prevucite udesno dok ne čujete „Poravnavanje dugme”, a dvaput dodirnite ekran.

  Napomena: U meniju " Oblikovanje " Ako čujete „Na” praćeno opciju poravnavanja tu već izabrana opcija.

  Napomena: Obostrano poravnat tekst može da bude veoma težak za čitanje ljudima koji imaju problema sa čitanjem, na primer disleksiju.

Prilagođavanje poravnavanja pasusa

Možete dodati uvlačenje u pasusa sa leve ili desne strane margina stranice.

 1. Dok sastavljate poruku, izaberite pasuse koje želite da uvučete.

 2. Brzo prevucite nadesno jednim prstom dok ne čujete: „dugme "više opcija", dugme skupiti, dodirnite dvaput da biste razvili”. Dvaput dodirnite ekran. Razvija se meni Još opcija. Čujete: „Odbaci dugme,”.

 3. Prevucite nadesno dok ne čujete „Format”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni Oblikovanje.

 4. Uradite sledeće:

  • Da biste dodali uvlačenje pasusa sa leve strane, prevucite udesno sve dok ne čujete „Dugme "Smanji”uvlačenje”, a dvaput dodirnite ekran.

  • Da biste dodali uvlačenje pasusa sa desne strane, prevucite udesno sve dok ne čujete „Dugme "Povećaj”uvlačenje”, a dvaput dodirnite ekran.

Savet: U Outlook takođe možete da koristite opcije za oblikovanje da biste, na primer, promenite veličinu razmaka između redova teksta ili između pasusa. Da biste saznali više o redova i razmak između pasusa, pogledajte članak koristite čitač ekrana da biste promenili uvlačenje i razmak između opcija u programu Outlook.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za promenu opcija uvlačenja i razmaka u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×