Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365 sa tastaturom i čitačem ekrana da biste pregledali aktivnost datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Proveravanjem nedavne aktivnosti datoteke ili fascikle, možete brzo da saznate kada je stavka promenjena, koja je promenila i komentare o promenama.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Pošto SharePoint u sistemu Microsoft 365 pokrenut u Veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint u sistemu Microsoft 365.

U ovoj temi

Redigovanje aktivnosti datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata

 1. Prebacite se na prikaz liste ili pločica . Za uputstva se prebacite na prikaz liste ili pločica.

 2. U prikazu liste ili pločica pritiskajte taster TAB dok ne čujete prvu ili trenutno izabranu stavku u biblioteci dokumenata.

 3. Da biste premestili fokus na datoteku čije istorije verzija želite da potvrdite, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime željene datoteke ili fascikle.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10 da biste otvorili kontekstualni meni.

 5. U kontekstualnom meniju pritisnite taster sa strelicom nagore dok ne čujete "Otvori okno sa detaljima" i pritisnite taster ENTER. Otvara se okno sa detaljima.

 6. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "još detalja" i pritisnite taster ENTER.

 7. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "aktivnost datoteke i fascikle". Da biste pregledali listu nedavne aktivnosti, pritisnite taster sa strelicom nadole. Čujete datum izmene i ime osobe koja je napravila izmenu.

 8. Da biste izašli iz okna sa detaljima, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "komandna traka", pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "Otvori okno sa detaljima, stavku menija, razvijte" i pritisnite taster ENTER.

Prebacivanje na prikaz liste ili pločica

Da biste pregledali aktivnost datoteke ili fascikle, prebacite se na prikaz liste ili pločica .

 1. Uverite se da nije izabrana nijedna datoteka ili fascikla. Meni " Opcije prikaza " je dostupan na traci sa menijima samo kada nije izabrana nijedna datoteka u biblioteci dokumenata.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "komandna traka".

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "Prikaz" Svi dokumenti "i pritisnite taster ENTER.

 4. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Lista" ili "pločice" i pritisnite taster ENTER.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Korišćenje čitača ekrana za prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje putem sistema SharePoint online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×