Korišćenje čitača ekrana za pretraživanje u Office aplikaciji

Korišćenje čitača ekrana za pretraživanje u Office aplikaciji

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Office aplikacija sa pristupačnošću Android Screen čitač ekrana da biste pretražili dokumente, medije i beleške.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite VoiceOver, ugrađeni iOS čitač ekrana. Da biste saznali više o korišćenju programu VoiceOver, posetite Apple pristupačnost.

Korišćenje pretrage u Office aplikacija

 1. U Office aplikacija, brzo prevucite nagore sa jednim prstom da biste premestili fokus na gornji deo kartice " Početak ".

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne dođete do dugmeta za pretragu , a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali reči za pretragu.

  Savet: Pretraga pronalazi rezultate na osnovu dokumenata datoteke i sadržaja beležaka. Možete da pretražujete i po tipu datoteke.

 4. Rezultati pretrage za datoteke vraćaju se dok kucate. Brzo prevlačite nalevo da biste prešli na rezultate pretrage.

 5. Da biste provjerili sve rezultate pretrage, prevucite jedan prst na ekran u desnom uglu ekrana dok ne dođete do dugmeta za pretragu , a zatim podignite prst sa ekrana.

 6. Rezultati pretrage se vraćaju i grupisuju u kartice datoteke, medijii Napomene . Da biste otvorili karticu, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željenu karticu, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Na kartici brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željenu stavku, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste je otvorili.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa datotekama u Office aplikaciji

Korišćenje čitača ekrana za rad sa PDA u Office aplikaciji

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa Office aplikacijom

Saznajte raspored Office aplikacije pomoću čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po Office aplikaciji

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×