Korišćenje čitača ekrana za proveru pravopisa i gramatike u aplikaciji "Pošta"

Korišćenje čitača ekrana za proveru pravopisa i gramatike u aplikaciji "Pošta"

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Pošta za Windows 10 sa tastaturom i čitačem ekrana da biste automatski kontrolisali potencijalne pravopisne i gramatičke greške dok kucate i da biste se kretali kroz greške i popravili ih. Testirali smo ga pomoću naratora, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike.

Napomene: 

U ovoj temi

Provera pravopisa u e-poruci

Proverite da li u e-poruci postoje pravopisne greške, a zatim odlučite da li se slažete sa proverom pravopisa.

 1. U e-poruci koju želite da proveravate pravopisne greške, pritisnite taster F7. Čujete: "Provera", a zatim prva predložena ispravka. Fokus se nalazi na predloženoj ispravci u kontekstualnom meniju.

 2. Da biste pregledali listu predloga ispravki, pritisnite taster sa strelicom nadesno. Da biste izabrali predlog, pritisnite taster Enter.

 3. Da biste zanemarili predloge, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "Zanemari sve", a zatim pritisnite taster ENTER.

Skrivanje i otkrivanje oznaka provere

Možete da sakrijete oznake za proveru tako da čitač ekrana neće objaviti pravopisne greške dok radite na e-pošti. Kada završite, možete da otkrijete oznake i da potvrdite pravopis pomoću čitača ekrana.

 1. Pritisnite taster F6 da biste premestili fokus na dugme kartice sa trakama. Čujete karticu trenutno izabranu traku.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nalevo dok ne čujete: "izabrana, kartica" Opcije ".

 3. Da biste prešli na traku, pritiskajte taster sa strelicom nadole. Kada čujete prvu opciju na traci, na primer, "isključeno, velika važnost".

 4. Pritisnite taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete: "dugme" Provera i jezik ", a zatim pritisnite kombinaciju tastera ALT + strelica nadole da biste razvili meni.

 5. Da biste sakrili oznake provere, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "nije potvrđen izbor", a zatim pritisnite razmaknicu.

  Savet: Da biste sakrili oznake provere za određeni deo teksta, prvo izaberite tekst u e-poruci, a zatim idite na meni Provera pravopisa i jezik kao što je navedeno iznad. U meniju pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Nepotvrđen, Sakrijte oznake provere u izabranom tekstu", a zatim pritisnite razmaknicu.

 6. Da biste razpronašli oznake provere, pređite na meni provera i jezik kao što je navedeno iznad. U meniju pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete "potvrđen je izbor", a zatim pritisnite razmaknicu.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa poštom

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta e-pošte u aplikaciji "Pošta"

Tasterske prečice u aplikaciji "Pošta"

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po pošti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×