Pređi na glavni sadržaj
Korišćenje čitača ekrana za proveru pravopisa i gramatike u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za proveru pravopisa i gramatike u programu Outlook

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook pošta sa naratorom, ugrađenim Windows čitačem ekrana, da biste automatski kontrolisali potencijalne pravopisne i gramatičke greške dok kucate i da biste se kretali kroz greške i popravili ih.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Provera pravopisa u e-poruci

Proverite da li u e-poruci postoje pravopisne greške, a zatim odlučite da li se slažete sa proverom pravopisa.

 1. U e-poruci u kojoj želite da proverite da li postoje pravopisne greške brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Još opcija’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Razvija se traka za uređivanje.

 2. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Opcije’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni Opcije.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Pravopis’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Iskačući prozor, lista „Provera“, <prva predložena ispravka>“. Provera pravopisa je sada aktivirana. Fokus se nalazi na predloženoj ispravci u kontekstualnom meniju.

 4. Da biste pregledali listu predloga ispravki, brzo prevucite nadesno. Da biste izabrali predlog, dvaput dodirnite ekran.

 5. Da biste zanemarili predloge, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Zanemari sve“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Skrivanje i otkrivanje oznaka provere

Možete da sakrijete oznake provere kako Narator ne bi najavljivao pravopisne greške dok radite na e-poruci. Kada završite, možete da otkrijete oznake i proverite pravopis pomoću Naratora.

 1. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Još opcija’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Razvija se traka za uređivanje.

 2. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Opcije’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni Opcije.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Provera pravopisa i jezik’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Da biste sakrili oznake provere, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Nije potvrđen izbor u polju ’Sakrij sve oznake provere’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  Savet: Da biste sakrili oznake provere za određeni deo teksta, prvo izaberite tekst u e-poruci, a zatim idite na meni Provera pravopisa i jezik kao što je navedeno iznad. U meniju brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Opozvan je izbor u polju ’Sakrij oznake za proveru u izabranom tekstu’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 5. Da biste otkrili oznake, idite na meni Provera pravopisa i jezik kao što je navedeno iznad. U meniju brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Potvrđen je izbor u polju ’Sakrij sve oznake provere’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za umetanje hiperveze u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po programu Outlook mail

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×