Pređi na glavni sadržaj
Korišćenje čitača ekrana za uvećanje ili umanjenje u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za uvećanje ili umanjenje u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Korišćenje aplikacije pošta Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, sa funkcijom lupa na telefonu da biste uvećali, ili povećate tekst e-poruke i olakšati čitanje. Možete i da umanjite i vratite se na prvobitnu veličinu teksta.

Napomene: 

  • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

  • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Uključi lupu

Funkciju uveličavanja uključite u postavkama za lakši pristup na telefonu.

  1. U okviru Postavke na telefonu, da biste otvorili meni Lakši pristup, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Lakši pristup”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  2. Da biste otvorili meni Lupa, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Lupa”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  3. Da biste uključili funkciju Lupa, prevlačite nadesno dok ne čujete „isključeno, lupa, preklopnik”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Lupa se uključuje i čućete: „uključeno, lupa, preklopnik“.

Uvećanje na e-poruke

Pomoću funkcije na Lupu možete da koristite pokrete da biste povećali sadržaja e-poruke u Outlook. Da biste uključili funkciju lupa, pogledajte članak Uključivanje lupa.

U Outlook e-poruku koju želite da zumirate, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uvećali ekran i videli određeni deo e-adresa izbliza, dvaput dodirnite ekran sa dva prsta.

  • Da biste premestili zumiranje na drugo mesto, prevlačite po ekranu pomoću dva prsta.

  • Da biste vratili podrazumevano uveličanje, dvaput dodirnite ekran pomoću dva prsta.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×