Korišćenje BI radne sveske u prozoru pregledača

Pokušavate da prikažete ili komunicirate sa radnom sveskom u prozoru pregledača i iz nekog razloga ne možete. Možda dobijate poruku o grešci koja liči na jednu od sledećih:

  • "Ova radna sveska sadrži spoljne podatke za povezivanje ili BI funkcije koje nisu podržane".

  • "Da biste uredili u pregledaču, kopija datoteke će biti kreirana bez interaktivnih listova izveštaja."

Ili, možda dobijate novu poruku. U svakom sluиaju, ne možete da koristite radnu svesku u pregledaču na očekivani način. Možda se pitate zašto, a još važnije, šta da radite u vezi sa tim.

Zašto se ovo događa i šta mogu da uradim?

Najverovatnije pokušavate da koristite radnu svesku koja ima funkcije Business Intelligence (BI) koje nisu podržane u prozoru pregledača. BI funkcije mogu da uključe stvari kao što su spoljni podaci za povezivanje, Izveštaji izvedenog grafikona, izveštaji izvedene tabele, model podataka, prikaz prikaza vremenske ose i tako dalje. Da li možete da koristite radnu svesku koja sadrži opcije BI mogle da zavise od nekoliko stvari, kao što su one navedene u sledećoj tabeli.

Faktor

Opis

Radnja koju treba izvršiti

Kako je podešen (na lokalnom) okruženju

Ako pokušavate da prikažete radnu svesku u lokalnom okruženju, možda postoji problem sa načinom konfigurisanja okruženja.

Na primer, ako Excel Web App (koji je deo Office Web Apps ) koristi se za prikaz radnih svezaka u prozoru pregledača umesto u sistemu Excel Services u programu SharePoint Server 2013, moguće je da radna sveska sadrži funkcije koje nisu podržane u Excel Web App. Više informacija potražite u članku Poređenje sistema Excel Online, usluge Excel Services i programa Excel Web App

Zamolite SharePoint administratora da to pogleda.

Koja pretplata na Microsoft 365 imate

Ako koristite Microsoft 365, pretplata koju imate može da utiče na to da li možete da prikažete radnu svesku u prozoru pregledača. Više informacija potražite u članku mogućnosti poslovnog obaveštavanja u programu Excel i sistemu SharePoint.

Zatražite od administratora da to pogleda.

Gde se radna sveska nalazi

Ako otvarate radnu svesku sa lokacije koja nije bezbedna ili iz lične fascikle na mreži osobe, bi funkcije u radnoj svesci možda neće biti dostupne za korišćenje u prozoru pregledača. Više informacija potražite u članku deljenje radnih svezaka pomoću usluge Excel Services.

Zatražite od vlasnika radne sveske da potvrdi da je radna sveska sačuvana u SharePoint biblioteka.

Šta radna sveska sadrži

Neke funkcije, kao što su makroi ili zaštita radne sveske mogu sprečiti da se radna sveska prikazuje u prozoru pregledača. Više informacija potražite u članku razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu Excel.

Otvorite datoteku u Excel.

Microsoft 365 administrativne postavke

Ako pregledate ili uređujete radnu svesku koja se nalazi u Microsoft 365 i nije interaktivna na očekivani način (na primer, Power Pivot radne sveske nisu interaktivne), administrator možda treba da omogućite ove funkcije.

Zatražite od administratora da proverava da li su omogućene funkcije pregleda u sistemu SharePoint .

Ako, iz nekog razloga, pokušavate da koristite radnu svesku u prozoru pregledača i ne možete, najčešće možete da sačuvate datoteku na uređaju, a zatim da je otvorite u Excel.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×