You have multiple accounts
Choose the account you want to sign in with.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office InfoPath, možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu koja je zasnovana na uslove koji se javljaju u obrascu. Ako su određeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca, uslovno oblikovanje se primenjuje.

Ovaj članak objašnjava kako da koristite uslovno oblikovanje da biste promenili boju pozadine reda u odeljak koji se ponavlja. Ovo je korisno ako želite da prikažete status stavke u ponavljajućoj sekciji. Na primer, u predlošku obrasca izveštaj o statusu, možete koristiti uslovno oblikovanje da biste red za stavku koja je kasne crvena i red za stavku koja se nalazi na rasporedu zeleni.

Napomena: Ovaj članak koristi boja da bi se pokazalo proceduru. Međutim, neki korisnici ne raspoznaju boje. Da biste kreirali pristupačnog predloška obrasca, uverite se da dodate i smisleno teksta u predložak obrasca da biste označili status stavke.

U ovom članku

Korak 1: Dodavanje kontrola

Da biste dovršili ovaj postupak, vaš predložak obrasca mora da sadrži ponavljajuće sekcije, okvir za tekst i okvir padajuće liste. Da biste dodali ove kontrole, uradite sledeće:

 1. U predlošku obrasca kliknite na mesto na koje želite da umetnete ponavljajuće sekcije.

 2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 3. U oknu zadatka kontrole , potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski kreiraj izvor podataka .

 4. U okviru Umetanje kontrola, kliknite na dugme Ponavljajuća sekcija.

 5. Postavite mesto umetanja u ponavljajućoj sekciji.

 6. U okviru Umetanje kontrola u oknu zadatka kontrole , izaberite Okvir za tekst.

 7. Pritisnite taster ENTER, a zatim u okviru Umetanje kontrola, kliknite na Okvir padajuće liste.

 8. U predlošku obrasca, otkucajte stavka posla: kao oznaku za okvir za tekst i otkucajte Status: kao oznaku za okvir padajuće liste.

 9. Dvaput kliknite na okvir padajuće liste u predlošku obrasca.

 10. Izaberite karticu Podaci.

 11. U okviru stavke okvira sa listom, kliknite na dugme Dodaj.

 12. U polje za vrednost u dijalogu Dodavanje izbora , otkucajte aktivnii zatim kliknite na dugme u redu.

 13. Ponovite korake od 11 i 12 da biste dodali rešeni i zatvoreno kao opcije u okviru padajuće liste.

Vrh stranice

Korak 2: Određivanje uslovnog oblikovanja

Nakon što dodate kontrole u predložak obrasca, možete da navedete odgovarajuće uslovno oblikovanje.

 1. Izaberite ponavljajuće sekcije u predlošku obrasca, a zatim u meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

 2. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

 3. U okviru Ako je ovaj uslov ispunjen, u prvo polje, kliknite na polje koje odgovara polju padajuću listu koju ste upravo umetnuli.

 4. U drugo polje ostavite vrednost kao jednako je.

 5. U trećem polju izaberite tip teksta, a zatim otkucajte aktivan.

  Napomena: Izrazi su slova.

 6. Na listi Senčenje u okviru Primeni ovo oblikovanje, izaberite crvenu boju, a zatim kliknite na dugme u redu.

 7. Ponovite korake od 2 do 6 da biste dodali uslovno oblikovanje za dve preostale stavke liste. Izaberite stavku žuta kao boja pozadine za rešeni i zelene boje kao boju pozadine za zatvoreno.

Vrh stranice

Korak 3: Pregled predloška obrasca

Kada dodate uslovnog oblikovanja na predložak obrasca, preporučuje se da testirate promene da biste se uverili da su ispravno radi.

 1. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 2. U prozoru za pregled, izaberite različite opcije na padajućoj listi. Imajte u vidu da izaberete opcije, boje pozadine u odeljku menja u skladu sa tim.

 3. U meniju Umetanje postavite odeljaki zatim kliknite na ime odeljka da biste dodali dodatne odeljak. Imajte u vidu da uslovno oblikovanje primenjuje nezavisno na obe sekcije.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×