Korišćenje dijaloga „Sačuvaj“ i „Objavi“

Kada Microsoft Lync Online snimak čuvate u Windows Media formatu videa možete da koristite dijaloge Čuvanje i objavljivanje kako biste naveli lokaciju za objavljeni video i izabrali sadržaj koji ćete ukjlučiti u video.

U ovom članku

Čuvanje i objavljivanje

Dijalog Čuvanje i objavljivanje možete koristiti da zadate ime ili lokaciju Windows Media snimka. Windows Media snimak možete da sačuvate na vašem računaru ili, ako imate odgovarajuća prava, na deljenoj mrežnoj lokaciji ili u Microsoft SharePoint Server 2010 biblioteci resursa.

  1. U okvir Ime datoteke snimka unesite ime.

  2. Da biste promenili lokaciju snimka, u okviru Sačuvaj u uradite nešto od sledećeg:

    • U okvir za tekst nalepite veb adresu, na primer URL adresu SharePoint Server 2010 biblioteke resursa.

    • Kliknite na Pregledanje i pomerite se do fascikle u kojoj želite da sačuvate video zapis.

  3. Ako želite da izaberete tip sadržaja koji će biti uključen ili podesite vreme početka i završetka snimka, kliknite na Opcije i sledite uputstva u sledećem odeljku.

Napomena:  Ako imate problema pri otpremanju datoteke na SharePoint Server 2010, zatražite od Microsoft SharePoint administratora da poveća podrazumevane maksimalne veličine za otpremanje (podrazumevano 50 MB) i postavku vremenskog ograničenja otpremanja..

Vrh stranice

Opcije čuvanja i objavljivanja

U dijalogu Opcije čuvanja i objavljivanja izaberite tip sadržaja koji će biti uključen u Windows Media (.wmv) snimak, vreme početka snimka i vreme završetka snimka. Polja za potvrdu u odeljku Sadržaj u videu ukazuju na tipove sadržaja originalno uključene u Microsoft Lync Online sesiju. Ako tip sadržaja nije dostupan, to znači da nije bio prvobitno uključen u Lync sesiju. Podrazumevano su izabrani svi dostupni tipovi, ali možete da opozovete izbor u odgovarajućim poljima ako ne želite da uključite taj tip sadržaja.

Napomena:  Ako planirate da kreirate Windows Media verziju snimka koja može da se objavi, trebalo bi da imate u vidu da, ako je određeni sadržaj u originalnoj Lync Online sesiji bio veoma velik (na primer, velika bela tabla, dugačka sesija razmene trenutnih poruka ili deljenje dva monitora), sadržaj će možda biti manje čitljiv u gotovom video zapisu. Pored toga, poruke napisane perom u delu snimka sa razmenom trenutnih poruka obično se odsecaju zbog ograničene širine u gotovom video zapisu.

  1. Ako ne želite da uključite određeni tip sadržaja, u okviru Sadržaj u videu kliknite na odgovarajuće polje za potvrdu da biste opozvali izbor.

  2. U okviru Vreme upotrebite strelice nagore i nadole Vreme početka i Vreme završetka da biste u originalnom zapisu izabrali gde želite da objavljena verzija počne ili da se završi.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×