Korišćenje grananja u funkciji Microsoft Forms

Korišćenje grananja u funkciji Microsoft Forms

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da snimate i analizirate povratne informacije o poslovnim klijentima? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Logiku možete da dodate u anketu ili kviz tako da se menja u skladu sa odgovorima na određena pitanja. U anketi ili testu koji se ekspoziture, pitanja se pojavljuju samo ako su relevantna za tuženog. Ako se pitanja ne primenjuju, tuženi se preusmerava na drugačiji niz pitanja ili će potpuno preskoиiti pitanja.

Dodavanje logike grananja u obrazac

Pre nego što počnete, preporučuje se da proverite da li su kreirana sva pitanja. Kada budete spremni da dodate granit, slijedite ove korake:

 1. Idite na pitanje za koje želite da dodate grančanje. Izaberite stavku Još postavki za Dugme „Još opcija“ , a zatim odaberite stavku Dodaj granit.

  Opcija za branje u programu Microsoft Forms

  Napomena: Ako u obrazac dodate odeljke, možete da dodate i branč u odeljak. U odeljku koji želite da dodate, izaberite stavku Još postavki za sekciju Dugme „Još opcija“ , a zatim odaberite stavku Dodaj brovanje.

 2. Na stranici Opcije za Kopljenje izaberite padajuću listu pored pitanja koja želite da imate.

  Padajući meni za pristup opcijama

 3. Izaberite pitanje na koje želite da se granate. U ovom primeru, ako tužni odgovor odgovori na " da " na prvo pitanje, usmerili biste ih na sledeće pitanje (#2). Međutim, ako tuženi odgovori ne na prvo pitanje, imate ekspoziture ili pređite na 3. pitanje.

  Opcije u padajućem meniju za pristup opcijama

  Napomene: 

  • Možete samo da se granate po uzastopnim pitanjima, a ne na prethodnom. Na primer, ako imate sedam pitanja u obrascu i želite da dodate brčanje na pitanje 4, on može da se ogranci na pitanja 5, 6, 7 ili kraju obrasca. U istom primeru, pitanje 5 može samo da se ogranci na pitanja 6, 7 ili kraj obrasca.

  • Ako pokušate da se granete sa prethodnim pitanjem, kao što je pitanje 4 razgranaše na pitanje 2, to će vam slomiti iskustvo za tuženo pritiskom pitanja od 5 do 7 i odneti ih direktno na kraj obrasca sa dugmetom " Prosledi ". Da biste to sprečili, samo Branch treba da bude na uzastopno pitanje.

 4. Da biste umetnuli dodatne grane na anketu ili kviz, ponovite korake 2 i 3. Ako želite određeno pitanje dodeljeno u anketi ili testu, izaberite padajuću listu pored tog pitanja, a zatim izaberite stavku kraj obrasca.

Ako želite da potpuno poništite obrazac i da ga uklonite, izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ , a zatim odaberite stavku Poništi.

Opcija za ponovno uspostavljanje

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×