Korišćenje grupisanja za izmenu SharePoint prikaza

Grupisanje se okuplja kao stavke ili dokumenti na osnovu vrednosti kolone. Možete da odaberete da prikažete samo zaglavlje grupisanja ili da razvijete izbor da biste prikazali sve stavke ili dokumente ispod naslova grupe. Kada grupišete prikaz, on samo preraspoređuje kako se prikazuju podaci i ne dodaje ili uklanja sadržaj iz prikaza.

Grupisanje dokumenata ili stavki u prikazu

Kada kreirate ili uredite prikaz, možete da navedete grupisanje u jednoj ili dve kolone. Grupisanje možete da kombinujete sa filterima ili sortiranjem.

 1. Izbor stavke uređivanje ili kreiranje prikaza

  Da biste uredili prikaz

  Otvorite listu ili biblioteku.

  U SharePoint ili SharePoint Server 2019 izaberite stavku Opcije prikaza, izaberite stavku Uredi trenutni prikaz, a zatim izvršite željene promene.

  Meni "Opcije prikaza" sa istaknutom stavkom "Uredi trenutni prikaz"

  U SharePoint Server izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Izmeni prikaz.

  Opcija "izmeni prikaz kartice" SharePoint online traka "

  Da biste kreirali prikaz

  U SharePoint ili SharePoint Server 2019 izaberite stavku Opcije prikaza, kliknite na dugme Sačuvaj prikaz kao i dajte ime za prikaz.

  U SharePoint Server izaberite karticu Biblioteka , a zatim kliknite na dugme Kreiraj prikaz.

  Ako kreirate novi prikaz, popunite druga polja po potrebi. U SharePoint i SharePoint Server 2019 izaberite stavku View options, a zatim stavku Uredi trenutni prikaz.

 2. Da biste grupisali podatke, pomerajte se nadole i razvijte Grupisanje po. U odeljku Grupisanje po , kliknite na prvu grupu po koloni , spustite se i odaberite polje. Ovo polje je jedna od mnogo dostupnih kolona za listu ili biblioteku.

  Izaberite jednu ili dve kolone za grupisanje po
 3. Izaberite stavku Prikaži grupe po rastućem redosledu ili Prikaži grupe po opadajućem redosledu.

 4. Ako želite da grupišete po drugoj koloni, odaberite kolonu u grupi zatim grupisanje po koloni:i podesi porudžbinu na grupisanje.

 5. Pomeranje na vrh ili dno stranice i kliknite na dugme u redu.

Napomena:  Prilikom grupisanja po poljima sa kontrolisanim metapodacima, koristeći polje više kontrolisanih metapodataka u grupi, verovatno će imati efekta na stranice za otpremanja stranica za prikaz biblioteke gde je grupisanje omogućeno. (Na primer: kolona 1 i kolona 2 su polja upravljana metapodacima. Prvi put grupišete po koloni 1, a zatim po koloni 2. To će verovatno uticati na performanse stranice).

Ako koristite SharePoint ili SharePoint Server 2019, možete i da grupišete tako što ćete kliknuti na zaglavlje kolone na listi ili u biblioteci i izabrati stavku Grupiši po [imenu kolone].

Opcija groupby u meniju zaglavlja kolone

SharePoint prethodi koloni, a zatim će sve podatke grupisati po razlikama u podacima te kolone. Da biste opozvali grupisanje, kliknite na zaglavlje, a zatim ponovo izaberite stavku Grupiši.  

Sortiranje, filtriranje i grupisanje

Grupisanje možete da kombinujete sa sortiranjem i filtriranjem podataka. Najbolje je da izaberete kolonu po kojoj želite da grupišete, a zatim podesite filtriranje i sortiranje. Kada podesite grupisanje, navodite rastući ili Opadajući redosled, tako da nema potrebe da kreirate sortiranje i u istom polju. Međutim, možda ćete želeti da kreirate filter u grupama da biste sušili broj grupa.

Da biste saznali kako da sortirate prikaz, pogledajte članak Korišćenje sortiranja za izmenu SharePoint prikaza.

Da biste saznali kako da filtrirate prikaz, pogledajte članak Korišćenje filtriranja za izmenu SharePoint prikaza.

Slušamo vas

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije, javite nam šta je bilo nejasno ili šta nedostaje. Navedite SharePoint, operativni sistem i verzije pregledača koje koristite. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×