Korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu u programu Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako već koristite Microsoft Office InfoPath obrazaca za zadatke kao što je prosleđivanje sedmični izveštaji o statusu i ako koristite Microsoft Office Outlook 2007 za upravljanje e-porukama, InfoPath obrazaca za e-poštu može pomoći da unapredite procese koje koristite za saradnju i deljenje podataka. To je zato što možete da otvorite, popunite i prosledite InfoPath obrazaca sa unutar Office Outlook 2007, bez otvaranja programa InfoPath. Ako dobijete InfoPath obrasca e-pošte, možete da odgovorite na nju, prosledite ga i uskladištiti ga kao i sa drugim stavkama u Office Outlook 2007.

U ovom članku

Preduslovi za korišćenje InfoPath obrazaca za e-pošte

Pre nego što počnete, Pročitajte sledeći preduslovi za korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu. Ako sledeći uslovi ispunjeni u vašoj organizaciji, možete da koristite InfoPath obrazaca za e-pošte za slanje ili primanje podataka obrasca.

Preduslovi za instalaciju    Za slanje ili primanje InfoPath obrazaca za e-poštu u Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Office InfoPath 2007 mora biti instaliran na vašem računaru, a Office Outlook 2007 mora biti konfigurisana za slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu. Ako imate sledeće programe instaliran na vašem računaru i Office Outlook 2007 je konfigurisan za slanje InfoPath obrazaca za e-poštu, ali isto važi za primaoce u InfoPath obrazaca za e-poštu, obrasce koje šaljete koji će se prikazati te primaoci kao priloge e-poruke. Primaoci možete da sačuvate priloženu obrasce i ih otvorite pomoću programa InfoPath. Office Outlook 2007 je podrazumevano podešen za slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu. Da biste uključili InfoPath obrazaca za e-poštu ili isključite u dijalogu " Opcije " u Office Outlook 2007, kliknite na dugme Napredne opcije na kartici, a zatim potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući InfoPath obrazaca e-pošte u opcija dijalog.

Dostupnost obrazaca    Ako želite da popunite InfoPath obrazaca za e-poštu i prosledite podatke da korisnici, a odgovarajući predložak obrasca nije uskladištena na deljenoj lokaciji koje korisnici mogu da pristupe, možete da uključite predloška obrasca sa InfoPath obrasca e-pošte tako što ćete kliknuti na u predložak obrasca clude opciju u oknu zadatka Opcije pošte . Pojavljuje se okno zadataka prilikom prosleđivanja na InfoPath obrasca e-poruke ili odgovaranje na njega ili kada pošaljete tako što ćete kliknuti na dugme Prosledi na obrascu. Alternativno, možete da pošaljete verzija obrasca samo za čitanje.

Preduslovi za instalaciju za primaoce    Ako primaoci svojih InfoPath obrazaca za e-pošte nije Microsoft Office Outlook 2007 i Microsoft Office InfoPath 2007 instaliran i konfigurisan za korišćenje InfoPath obrazaca za e-pošte, te osobe će primiti e-poruku koja sadrži kao HTML prikaz podrazumevani prikaz obrasca, a u InfoPath obrazac će biti povezan sa e-poruke. Ako primaoci imaju stariju verziju programa InfoPath instaliran i sadrži funkcije kompatibilni sa prethodnim verzijama, su možete sačuvati datoteku priloženu obrasca i otvorite koristeći prethodne verzije programa InfoPath.

Napomena: Kada InfoPath obrazaca e-poruke koje šaljete drugima popunjena i šalje nazad na vas, možete da pregledate podatke iz tih obrazaca na različite načine u Office Outlook 2007. Na primer, možete prikazati podatke tako što ćete koristiti prilagođeni prikaz InfoPath fascikli za obrasce, što vam omogućava da prikažete podatke iz obrasca bez otvaranja obrazaca sami. Takođe možete da objedinite više InfoPath obrazaca za e-pošte u jedan obrazac da biste analizirali ili poredite podatke ili izvoz podataka iz jednog ili više InfoPath obrazaca za e-poštu u Microsoft Office Excel 2007. Pronađite više informacija o ovim zadacima u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Prikupljanje podataka od drugih osoba pomoću InfoPath obrasca e-pošte

 1. U meniju datoteka , stavku novo, a zatim kliknite na dugme Izbor InfoPath obrasca.

 2. Kliknite dvaput na obrazac koji želite da u dijalogu Izbor InfoPath obrasca .

 3. U polju InfoPath obrasca: ime obrasca prozor, kliknite na dugme Prosledi.

 4. Unesite e-adrese primalaca u poljima za potvrdu za i Cc . Razdvojte imena tačkom i zarezom (;).

  Napomena: Polje " Bcc " se ne pojavljuje po podrazumevanoj vrednosti. Da biste dodali e-adresu u Polje Bcc , kliknite na dugme za ili Cc, a zatim u dijalogu koji se pojavljuje otkucajte e-adresu u polje " Bcc ".

 5. U polje tema upišite novu temu poruke.

 6. U okviru Uvod otkucajte tekst objašnjenja o InfoPath obrasca e-pošte.

 7. U oknu zadatka Opcije pošte , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste poslali verziju obrasca koji primaoci mogu da koriste za popunjavanje i prosleđivanje podataka, kliknite na obrazac koji se može uređivati.

   Napomena: Ako predložak obrasca za obrazac ne nalazi na deljenoj lokaciji koje drugi korisnici mogu pristupiti, kao što su u mrežnoj fascikli ili na lokaciji Windows SharePoint Services 3.0 , potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi predložak obrasca .

  • Da biste poslali verzija obrasca samo za čitanje, izaberite stavku snimak koji je samo za čitanje.

 8. Kliknite na dugme Pošalji.

  Napomena: Budući da šaljete InfoPath obrasca e-pošte za prikupljanje podataka od drugih osoba, ne morate da upišete podatke u polja obrasca u programu InfoPath e-pošte pre nego što pošaljete obrazac.

Vrh stranice

Prosleđivanje podataka pomoću InfoPath obrasca e-pošte

 1. U meniju datoteka , stavku novo, a zatim kliknite na dugme Izbor InfoPath obrasca.

 2. U dijalogu Izbor InfoPath obrasca kliknite na obrazac koji želite.

 3. U polju InfoPath obrasca: ime obrasca upišite podatke u InfoPath obrasca e-pošte.

  Savet: Popunjavanje InfoPath obrasca e-pošte je kao popunjavanje obrasca u programu InfoPath. Na primer, ako sadrži više od jednog prikaza, možete se prebacivati prikaza tako što ćete kliknuti na dugme menija " Prikaz " u obrascu, a zatim izabrati prikaz koji želite. Pronađite više informacija o popunjavanje InfoPath obrazaca u odeljku Takođe pogledajte .

 4. Kliknite na dugme Prosledi, a zatim u polju InfoPath obrasca: ime obrasca u dijalogu, otkucajte na e-adrese primalaca u poljima za, Ccili Bcc . Razdvojte imena tačkom i zarezom (;).

  Napomena: Ako je dizajner predloška obrasca ima definisano prilagođenu radnju za prosleđivanje, podaci se automatski šalje.

 5. U polje tema upišite novu temu poruke.

 6. U velikom polje pri dnu dijaloga, otkucajte tekst objašnjenja o InfoPath obrasca e-pošte.

 7. Kliknite na dugme Pošalji.

 8. Da biste sačuvali kopiju obrasca koji ste upravo poslali u aktivnoj fascikli, u meniju datoteka kliknite na dugme Sačuvaj .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×