Korišćenje klasičnog Yammer pomoću govorne kontrole

Korišćenje klasičnog Yammer pomoću govorne kontrole

Napomena: Ovaj članak opisuje funkcije samo u klasičnom Yammer. Informacije o pristupačnosti u novom Yammer potražite u članku pristupačnost u programu Yammer.

Možete da koristite softver za upravljanje zmajem za kretanje u Yammer i da učestvujete u drugim razgovorima.

Napomene: 

  • Kada koristite ClassicYammer sa glasom glasa, preporučujemo da Internet Explorer koristite kao pregledač. Microsoft 365 aplikacije i usluge neće podržati Internet Explorer 11 počevši od 17 avgusta, 2021, međutim. Saznajte više. Imajte u vidu da će Internet Explorer 11 ostati podržani pregledač. Internet Explorer 11 predstavlja komponentu operativnog sistema Windows i prati smernice životnog ciklusa za proizvod na kojem je instalirana. 

  • Preporučujemo da koristite najnoviju verziju softvera za kontrolu glasa – na primer, korisnici zmajeva treba da koriste verziju 13 Premium ili novije. Starije verzije možda neće funkcionisati sa složenim Veb aplikacijama kao što je Yammer.

U ovoj temi

Saveti za početak

  • Da biste kliknuli na dugme veze ili dugmad na mreži Yammer, izgovorite "Klikni", a zatim tekst da biste kliknuli. Na primer, da biste videli poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, izgovorite "kliknite na dugme prijemno poštansko sanduče".

  • Da biste se pomerili na stranici dok čitate feed, izgovorite "Page Down" ili "Page Up".

  • Da biste sastavili dugu poruku, obično je bolje da koristite prozor za diktiranje u "zmaju" nego da diktirate direktno u oblast Yammer sastavljanja teksta. Da biste otvorili prozor diktiranje zmajeva, izgovorite "Prikaži okvir za diktiranje".

Gotovo svaka kontrola na bilo kojoj stranici u Yammer je karika – čak i kontrole koje izgledaju kao dugmad. Yammer feedovi imaju više veza za objavljivanje, odgovor, Deljenjei druge radnje za knjiženje. Pored toga, ime osobe se prikazuje kao karika svaki put kada pojedinac komunicira sa diskusijom.

Da biste izvršili sledeću radnju

Uradite sledeće

Izbor dugmeta ili ikone

Izgovorite "izaberite stavku oznake ikone", a zatim izgovorite "Odaberi" i oznaku ikone

Izbor neke stavke

Izgovorite "kliknite na vezu", a zatim izgovorite "Odaberi" i broj povezivanja

Izbor okvira ili kontrole u obrascu

Izgovorite "kliknite na dugme Uredi", a zatim izgovorite "Odaberi" i ime kontrole obrasca

Obavljanje radnji sa prilozima poruka

Izgovorite "kliknite na dugme Prikaži radnje", a zatim izgovorite "Odaberi" i ime radnje

Rad sa obrascima i okvirima za tekst

Napomena: Metodi opisani u ovom odeljku primenjuju se na mnoge aplikacije, kao što su Yammer, Outlook i Word.

Da biste otiљli na okvir za tekst u programu, izgovorite "Klikni", a zatim nalepnicu sa tog polja. Na primer, stranica profila počinje obrascem u koji unosite ime. Samo izgovorite "kliknite na ime", a zmaj se odmah premešta u polje gde možete da unesete ime.

Da biste radili sa obrascima i okvirima za tekst, koristite jedan od ovih metoda:

  • Da biste otiљli na okvir za tekst, izgovorite "Klikni" i oznaku polja, kao što je "kliknite na ime".

  • Da biste izabrali sva polja koja se mogu uređivati na stranici, izgovorite "kliknite na dugme Uredi", a zatim izgovorite oznaku polja.

  • Da biste izabrali između svih polja za uređivanje i padajućeg okvira na stranici, izgovorite "kliknite na dugme".

Rad sa ikonama

Napomena: Metodi opisani u ovom odeljku primenjuju se samo na Yammer.

Kao i većina proizvoda, kada želite da uradite nešto u usluzi Yammer, kliknite na ikonu. Na primer, kada kliknete na ikonu koverta, Yammer vas vodi u prijemno poštansko sanduče. Da biste koristili Dragon da biste kliknuli na ikonu, izgovorite "Klikni", a zatim nalepnicu za ikonu. Na primer, da biste koristili zmaj da biste kliknuli na ikonu obaveštenja, izgovorite "kliknite na dugme obaveštenja"

Yammer Banner koji prikazuje oznake koje se pojavljuju uz komandu Dragon

Da biste pronašli oznaku za ikonu da biste mogli da kliknete na nju, izgovorite "kliknite na dugme Prikaži oznake Ikona". Oznake sa imenom ikone pojavljuju se pored odgovarajućih ikona.

Oznake nestaju automatski kada kliknete na stranicu ili je pomerate ili možete da izgovorite "kliknite na dugme sakrij oznake ikone" da biste ih sakrili.

Rad sa Yammer radnjama

Prilozi poruke – kao što su beleške, datoteke i veze – često imaju dodatne radnje dostupne na njima koje nisu prvobitno vidljive. Ove radnje vam omogućava da odete na stranicu za stavku ili da preuzmete datoteku.

  • Da bi se ove radnje pojavile, izgovorite "kliknite na dugme Prikaži radnje"

  • Da biste sakrili radnje, izgovorite "kliknite na dugme Sakrij radnje"

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×