Korišćenje kolona sa spoljnim podacima u Word dokumentu

Korišćenje kolona sa spoljnim podacima u Word dokumentu

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Želite da unos preciznih, ažurnih podataka u poslovni dokument učinite lakim i efikasnim? Možete koristiti podatke iz spoljnog izvora u telu Microsoft Word 2013 dokumenta pomoću kombinacije Microsoft SharePoint kolona sa spoljnim podacima i Word kontrola sadržaja. Na primer, možete kreirati standardni ugovor sa klijentom u biblioteci dokumenata, koji sadrži ime klijenta, ime preduzeća i broj telefona uskladišten u poslovnoj (LOB) bazi podataka kao što je SAP ili Dynamics CRM.

Više informacija potražite u članku Pronalaženje sadržaja o spoljnim podacima i Postavljanje predloška datoteke za biblioteku dokumenata ili obrazaca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pre nego što počnete

Više informacija o strukturiranim dokumentima

Kreiranje kolona sa spoljnim podacima na listi ili biblioteci

Kreiranje Word predloška za prikazivanje spoljnih podataka u kontrolama sadržaja

Kreiranje Word dokumenta i unos podataka

Pre nego što počnete

Rad sa spoljnim podacima zahteva nekoliko neophodnih zadataka kako bi se omogućio bezbedan pristup podacima. Sledeće informacije mogu da pomognu u planiranju narednih koraka. Takođe, ako naiđete na probleme kada pokušate da radite sa spoljnim podacima, ove informacije mogu vam pomoći da identifikujete problem. Da biste pristupili spoljnim podacima, potrebno je da vi ili vaš administrator uradite sledeće:

Priprema spoljnog izvora podataka    Administrator treba da napravite nalog i obezbedite dozvole za izvor podataka da biste se uverili da prave osobe imaju pristup podacima i da podaci se ne završava sa pogrešne ruke. U spoljnoj bazi podataka, administrator možda ćete takođe želeti da kreirate određene tabele, prikaza, upite, i tako dalje da biste ograničili rezultate na upravo ono što je potrebno i kako bi se poboljšale performanse.

Konfigurisanje SharePoint usluga i naloga    Administrator mora aktivirati usluge povezivanja poslovnih podataka i usluge bezbednog skladištenja.

Konfigurisanje usluga bezbednog skladištenja    Administrator mora da uradi sledeće: odredi najbolji režim pristupa za spoljni podaci izvora, kreira ciljnu aplikaciju i postavi akreditive za ciljnu aplikaciju.

Konfigurisanje usluge povezivanja poslovnih podataka    Administrator mora uverite se da korisnik koji kreira spoljno sadržaja tip ima dozvolu za skladište metapodataka povezivanja poslovnih podataka i da odgovarajući korisnici imaju pristup spoljnom tipu sadržaja koja je zasnovana na spoljnoj listi.

Kreiranje spoljnog tipa sadržaja    Korisnik mora da definišete spoljni tip sadržaja koji sadrži informacije o vezama, access, metode operacija, kolona, filtere i drugih metapodataka koristi za preuzimanje podataka iz spoljnog izvora podataka.

Uverite se da su Office proizvodi spremni za upotrebu    Da biste sinhronizovali spoljnim podacima pomoću Office proizvoda, morate imati Windows 7 ili noviji i sledećih besplatnih softverskih proizvoda, SQL Server Compact 4.0, .NET Framework 4 i WCF Data Services 5.0 za OData V3 na svakom klijentskom računaru (ako je potrebno, možete se automatski od vas zatraži da preuzmete ovaj softver). Takođe, uverite se da opcija instalacije sistema Office, Usluge poslovnog povezivanja    je omogućena (to je podrazumevana opcija). Ova opcija instalira Business rada klijenta usluga povezivanja koji radi na sledeći način: kešira sinhronizuje sa spoljnim podacima, mape poslovnih podataka u spoljne tipove sadržaja, prikazuje izboru spoljnih stavki u Office proizvodima i pokreće prilagođene rešenja unutar Office proizvoda.

Vrh stranice

Više informacija o strukturiranim dokumentima

Strukturirani dokumenti kontrolišu gde se sadržaj može pojaviti u dokumentu, koji tip sadržaja se može pojaviti u dokumentu i da li se sadržaj može uređivati. Primeri strukturiranih dokumenata uključuju:

 • Pravni dokument koji sadrži pravni jezik koji ne treba uređivati.

 • Standardnu naslovnu stranicu za poslovnu ponudu koja zahteva da autor unese naslov, e-adresu, broj telefona i ime.

 • Fakturu koja automatski uključuje ažurne podatke o klijentima.

Da biste kreirali strukturirani dokument u programu Word 2013, koristite kontrole sadržaja koje vam omogućavaju da ispravite položaj sadržaja, navedete tip sadržaja (tekst, datum, slika i tako dalje), markirate bojom i kontrolišete uređivanje. Takođe možete automatski povezati kontrole sadržaja sa odgovarajućim kolonama sa spoljnim sadržajem.

Vrh stranice

Kreiranje kolona sa spoljnim podacima na listi ili u biblioteci

Napomena:  Kreiranje kolone sa spoljnim podacima zahteva dozvolu za doprinos ili višu dozvolu na listi ili u biblioteci.

 1. Idite na SharePoint lokaciju, a zatim idite na listu ili u biblioteku.

  Napomena:  Nije moguće dodati kolonu sa spoljnim podacima na spoljnu listu.

 2. Izaberite stavke Lista ili Biblioteka >Postavke liste ili Postavke biblioteke.

 3. U odeljku Kolone kliknite na dugme Kreiranje kolone.

 4. Unesite ime kolone, kao što je Klijent, a zatim u okviru Tipovi kolona izaberite stavku Spoljni podaci.

 5. U okviru Spoljni tip sadržaja izaberite stavku Birač tipa spoljnog sadržaja, a zatim izaberite odgovarajuću stavku sa liste spoljnih tipova sadržaja, na primer, Klijent.

 6. Odlučite kako želite da rukujete radnjama definisanim za spoljni tip sadržaja tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • Da biste prikazali meni sa nekim radnjama, izaberite stavku Prikaži meni radnji.

  • Da bi kolona sa spoljnim podacima izvršila podrazumevanu radnju kada se izabere, izaberite stavku Povezivanje ove kolone sa podrazumevanom radnjom tipa spoljnog sadržaja.

 7. U okviru Dodajte kolonu da biste prikazali svako od ovih dodatnih polja kliknite na dugme Izaberite sva polja ili izaberite određena imena polja, kao što su Poslovno ime i BusinessPhone.

Vrh stranice

Kreiranje Word predloška za prikazivanje spoljnih podataka u kontrolama sadržaja

 1. U SharePoint biblioteci dokumenata izaberite stavke Biblioteka > Postavke biblioteke.

 2. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Više opcija za postavke.

 3. U odeljku Predložak dokumenta, u okviru URL adresa predloška kliknite na vezu Uredi predložak.

 4. Kada se Word 2013 otvori, da biste prikazali ili sakrili okno sa informacijama o dokumentu, na kartici Projektovanje, u grupi Predlošci izaberite stavku Tabla dokumenta, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Uvek prikaži okno sa informacijama o dokumentu pri otvaranju i prvom snimanju, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. Dodajte standardni tekst koji želite da prikažete u svakom dokumentu.

  Na primer, možete dodati „predloženi“ tekst ugovora koji je potreban za prodajnu ponudu.

 6. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst izaberite stavku Brzi delovi, postavite pokazivač na stavku Svojstvo dokumenta, a zatim kliknite i prevucite svako polje zasnovano na kolonama sa spoljnim podacima u telo dokumenta kao kontrole sadržaja.

  Na primer, kliknite i prevucite CustomerName, Poslovno ime i BusinessPhone.

 7. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj, a zatim Izađi Word 2013.

 8. U sistemu SharePoint, na stranici Više opcija za postavke biblioteke dokumenata kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Kreiranje Word dokumenta i unos podataka

 1. U biblioteci dokumenata izaberite stavke Dokument > Novi dokument.

 2. Uredite i redigujte standardni tekst po potrebi.

 3. Da biste uneli ispravne vrednosti za kolone sa spoljnim podacima, izaberite kontrolu sadržaja koja sadrži birač stavki spoljnih podataka.

  Na primer, izaberite odgovarajuće ime klijenta i vrednosti Klijent, Poslovno ime i BusinessPhone se automatski unose za vas.

 4. Izaberite stavke Datoteka>Sačuvaj, a zatim napustite Word.

Vrednosti kolone sa spoljnim podacima čuvaju se u Word dokumentu i prikazuju se kao odgovarajuće vrednosti kolone sa spoljnim podacima za sačuvani dokument u biblioteci dokumenata.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×