Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje podsetnik za pristupačnost za obaveštavanje autora o problemima pristupačnosti

Podsetnik za pristupačnost je programski dodatak za Microsoft 365 koji pruža jednostavan i efikasan način da obavestite autore i saradnike o problemima pristupačnosti uWord dokumentima, Excel radnim listovima ili PowerPoint prezentacijama. Uz programski dodatak možete da dodate podsetnike za pristupačnost datotekama, uključujući savete i veze ka člancima pomoći. UWord i Excel, podsetnici za pristupačnost su komentari koji uključuju uputstva za pristupačnost. U PowerPoint, ova uputstva se dodaju na zasebni slajd na početak prezentacije. 

Podsetnik za pristupačnost je lični i prilagodljiv. Možete da kreirate prilagođene komentare i obavestite određene autore, dodate personalizovane veze ka materijalima za obuku, citirate uputstva specifična za organizaciju u vezi sa pristupačnosti i još mnogo toga. Korišćenje podsetnik za pristupačnost pomoći će da se poveća svest i obrazovanje najboljih praksi sa pristupačnosti.

U ovoj temi

Instaliranje podsetnik za pristupačnost

 1. UWord, Excel ili PowerPoint, idite na karticu Umetanje, a zatim izaberite stavku Nabavi programski dodatak

 2. Na kartici Prodavnica potražite termin "Podsetnik". 

 3. Na listi rezultata pretrage izaberite stavku Podsetnik za pristupačnost, a zatim izaberite stavku Dodaj.

 4. Izaberite stavku Nastavi da biste prihvatili uslove i smernice za privatnost.

  Kartica Podsetnik za pristupačnost pojavljuje se na traci.

Pregled podsetnik za pristupačnost

 1. U Word, Excel ili PowerPoint izaberite karticu Podsetnik za pristupačnost.

 2. Kliknite na dugme Podsetnici. Okno Podsetnik za pristupačnost se otvara sa desne strane.

 3. Potražite informacije o podsetniku za pristupačnost koje su dostupne na karticama:

  • Kartica Podsetnici navodi podsetnike koje možete da dodate, pruža pregled funkcije i obezbeđuje vezu za prosleđivanje povratnih informacija i izveštaja o greškama: A11YReminder@microsoft.com.

  • Kartica Obuka sadrži veze ka materijalu za obuku koji možete da koristite da biste saznali više o pristupačnosti i načinu kreiranja pristupačnog sadržaja.

  • Word i Excel sadrže i karticu Prilagođavanje koja vam omogućava da kreirate sopstveni prilagođeni komentar.

Dodavanje podsetnika za pristupačnost

 1. U Word, Excel ili PowerPoint izaberite karticu Podsetnik za pristupačnost.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U programu Word ili Excel, idite na lokaciju na koju želite da dodate komentar podsetnik, a zatim kliknite na dugme Dodaj komentar o pristupačnosti da biste dodali generički komentar o problemima sa pristupačnosti. Takođe možete da izaberete dugme Još komentara da biste izabrali i dodali podsetnik o problemima koji utiču na osobe sa slabim vidom ili na osobe koje koriste čitač ekrana.

  • U Word ili Excel, ako želite da kreirate novi prilagođeni komentar koji možete brzo dodati u sve unakrsne tabele ili dokumente, kliknite na dugme Podsetnici. Okno Podsetnik za pristupačnost se otvara sa desne strane. U oknu Podsetnik za pristupačnost izaberite karticu Prilagođavanje i ukucajte komentar u polje Prilagođeni komentar. Sada možete da dodate ovaj komentar svim Word ili Excel tako što ćete izabrati stavku Još komentara, a zatim stavku Dodaj prilagođeni komentar.

  • U PowerPoint kliknite na dugme Dodaj slajd pristupačnosti. Ovo dodaje slajd sa podsetnikom za pristupačnost na početak prezentacije. Ako je potrebno, možete da prilagodite slajd.

Deinstalacja podsetnik za pristupačnost

 1. U Word, Excel, ili PowerPoint, idite na karticu Umetanje.

 2. Kliknite na dugme Moji programski dodaci da biste prikazali instalirane programe.

  Napomena: U zavisnosti od verzije programa Microsoft 365 koristite, dugme Moji programski dodaci možda će se zvati Moje aplikacije umesto toga.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na programski dodatak Podsetnik za pristupačnost, izaberite stavku Ukloni, a zatim potvrdite izbor.

Takođe pogledajte

Učinite sadržaj pristupačnijim svima uz "Kontrole pristupačnosti"

Poboljšanje pristupačnosti uz "Proveru pristupačnosti"

Napravite Word dokumente pristupačnijim za osobe sa poteškoćama

Napravite Excel pristupačnijim za osobe sa poteškoćama

Napravite PowerPoint pristupačnijim za osobe sa sposobnostima

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×