Korišćenje pojednostavljene trake u programu Word online

Možda ste primetili da Word za traku na Vebu ima osveženi izgled koji će vam pomoći da budete produktivniji. Saznajte o razlikama i načinu rada sa njom.

U sledećoj slici, klasična traka se nalazi na vrhu, a traka pojednostavljena je prikazana ispod.

Originalni interfejs trake.

Novi interfejs trake.

Korišćenje pojednostavljene trake

Pojednostavljena traka predstavlja podrazumevani režim trake i prikazuje komande u jednom redu. Međutim, sa manje dostupnim prostorom za komande, ne mogu sve dugmad koje ste koristili da vidite uklapaju na pojednostavljenu traku. 

Ako ne vidite dugme koje vam je potrebno na pojednostavljenom traci, imate nekoliko opcija:

  • Otkucajte komandu koja vam je potrebna na traci za pretragu na vrhu ekrana. Word će vam pokazati i komandu koja vam je potrebna i pomoć za tu komandu.

  • Ako je dugme na pojednostavljenom traci ima pokazivač nadole, kliknite na strelicu pored dugmeta, zatim kliknite na strelicu da biste videli druge, slične komande. Na primer, klasična traka ima dugmad za Pronalaženje i zamenu. U pojednostavljenom traci ćete videti samoPronađi i nakon što kliknete na strelicu padajućeg menija koju ćete videti.

Padajuća lista "pojednostavljena pretraga".

  • U zavisnosti od širine ekrana, neke komande mogu biti skupljene u meniju " Više opcija " koji izgledaju kao elipsi: Izaberite ikonu „Još opcija“ . Samo izaberite tri tačke i videćete komande koje su tamo.

Meni "više opcija".

Razvijte traku da biste videli još komandi

Ako želite da se vratite na klasičnu traku na kojoj možete da vidite više komandi, kliknite na pokazivač nadole u donjem desnom uglu trake da biste je razvili. Koristite ovu kontrolu strelice da biste se prebacili sa trake na pojednostavljenu i klasičnu traku.

Padajuća lokacija sa strelicom nadole u usluzi Word online.

​​​​​​​

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×