Korišćenje pomoćnika za planiranje i predavača soba za sastanke u programu Outlook

Ako koristite Microsoft 365 ili Microsoft Exchange nalog sa programom Outlook, pomoću pomoćnika za planiranje i predlozi za sastanke možete pomoći pri planiranju sastanaka.

Korišćenje pomoćnika za planiranje

 1. U Prijemnom poštanskom sandučetuizaberite nove stavke > sastanku ili u kalendaru izaberitestavku Novi sastanak. Takođe možete da koristite tastersku prečicu Ctrl+Shift+Q da biste kreirali novi poziv za sastanak.

 2. Dodajte učesnike u polje Za.

 3. U polje Tema unesite opis sastanka ili događaja.

 4. Na traci izaberite stavku Pomoćnik za planiranje. Videćete red za svakog primaoca koje ste uneli u polje Za. Ako želite da dodate još učesnika, možete otkucati njegovo ime u bilo koji prazan red u pomoćniku za planiranje.

 5. Vremena kada su vaši učesnici zauzeti prikazuju se u tamno plavom. Vremena kada učesnici imaju uslovnu zakazanu obavezu prikazuju se u svetloplavom hashed bloku, a vremena izvan radnog vremena učesnika prikazuju se u svetlosivoj sive boje. Izaberite dostupno vreme za sve učesnike.

 6. Da biste izabrali optimalno vreme za sve učesnike, koristite predložilac prostorija u desnoj koloni. Možete videti vreme kada učesnici imaju neusaglašenosti.

Korišćenje funkcije "Pronalaženje soba" 

 1. U novom sastanku kliknite na dugme Pomoćnik za planiranje na traci.

 2. Koristite padajuću listu "Prikaži listu soba" da biste izabrali listu sala. Te liste poesava Microsoft Exchange ili Microsoft 365 administrator. 

  Koristite "Nalažeč soba" da biste videli sobe za konferencije dostupne za sastanak.

 3. Izaberite dostupnu sobu da biste dodali sobu pomoćniku za planiranje i u sastanak kao primalac. 

 4. Okno Predložena vremena pronalazi najbolje vreme za sastanak, koje se definiše kao vreme kada je najveći broj učesnika dostupan. Najbolje vreme za sastanak pojavljuje se na vrhu okna. Da biste izabrali neko od predloženih vremena, kliknite na predloženo vreme u oknu Predložena vremena. Možete i ručno da izaberete vreme na koordinatnoj mreži zauzetosti.

  Koristite odašiljač Predložena vremena da biste videli kada su učesnici dostupni.

  1. Ako želite da sastanak bude periodični, u meniju Sastanak, u grupi Opcije kliknite na dugme Ponavljanje ,izaberite obrazac ponavljanja i kliknite na dugme U redu.

   Kada pozivu za sastanak dodate obrazac ponavljanja, meni Sastanak se menja u Periodični sastanak.

 5. Kada završite podešavanje sastanka, kliknite na dugme Pošalji.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×