Korišćenje pravila za automatsko prosleđivanje poruka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete koristiti pravila prijemnog poštanskog sandučeta da biste poruke poslate u vaše poštansko sanduče automatski prosleđivali ili preusmeravali na drugi nalog.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016, program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Automatski proslediti sve poruke na drugi nalog

Za poruke koje su prosleđene pojaviće se da su prosleđene od vas. Kada odgovorite na poruku koja je prosleđena, odgovor će biti poslat na adresu sa koje je poruka bila prosleđena, a ne originalnom pošiljaocu.

 1. U Outlook Web App, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ > Opcije > Organizuj e-poštu > Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

 2. Na kartici pravila prijemnog poštanskog sandučeta , kliknite na strelicu pored na znak plus +i izaberite stavku Kreiraj novo pravilo za stizanje poruka.

 3. U okviru Kada poruka pristigne izaberite stavku Primeni na sve poruke.

 4. U okviru Uradite sledeće izaberite stavku Više opcija.

 5. U okviru Uradite sledeće izaberite stavku Prosledi, preusmeri ili pošalji, a zatim izaberite Prosledi poruku na ili Prosledi poruku kao prilog na.

 6. Izaberite adresu na koju želite da vam se pošalje pošta tako što ćete kliknuti dvaput na nju u prikazu adresara. Ako se adresa na koju želite da prosledite ne pojavljuje, možete uneti e-adresu u redu Za na vrhu prozora.

 7. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izbore i vratili se na prozor novog pravila.

 8. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali pravilo i vratili se na karticu Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

Vrh stranice

Preusmeravanje sve poruke na drugi nalog

Za poruke koje su preusmerene pojaviće se da dolaze od originalnog pošiljaoca. Kada odgovorite na poruku koja je preusmerena, odgovor će biti poslat originalnom pošiljaocu.

 1. U Outlook Web App, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ > Opcije > Organizuj e-poštu > Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

 2. Na kartici pravila prijemnog poštanskog sandučeta , kliknite na strelicu pored na znak plus +i izaberite stavku Kreiraj novo pravilo za stizanje poruka.

 3. U okviru Kada poruka pristigne izaberite stavku Primeni na sve poruke.

 4. U odeljku Uradite sledeće izaberite stavku Preusmeri poruku na.

 5. Izaberite adresu na koju želite da vam se pošalje pošta tako što ćete kliknuti dvaput na nju u prikazu adresara. Ako adresa na koju želite da preusmerite nije u adresaru, možete uneti e-adresu u redu Za na vrhu prozora.

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izbore i vratili se na prozor novog pravila.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali pravilo i vratili se na karticu Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Kopije poruka koje preusmerite ili prosledite ostaće u vašem poštanskom sandučetu. Ako dodate radnju za brisanje poruke, poruka će otići u fasciklu „Izbrisane stavke“ i i dalje će biti uračunata u ograničenje poštanskog sandučeta. Ako premašite ograničenje poštanskog sandučeta, možda će vam biti blokirano slanje ili primanje novih poruka, a pravila za prosleđivanje možda neće funkcionisati dok ne izbrišete dovoljno poruka da biste doveli ukupan broj ispod ograničenja poštanskog sandučeta.

 • Kada kreirate pravilo za prosleđivanje ili preusmeravanje, možete dodati nekoliko adresa za slanje. Broj adresa na koje možete slati može biti ograničen u zavisnosti od postavki naloga. Ukoliko dodate više adresa nego što je dozvoljeno, pravilo neće raditi. Ukoliko kreirate pravilo sa nekoliko adresa, testirajte ga da biste bili sigurni da radi.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×