Korišćenje predloška SharePoint sajta za saradnju tima

Lokacija SharePoint povezuje vas i vaš tim sa deljenim sadržajem i resursima. Koristite lokacije tima da biste skladištili datoteke i sarađivali na njima ili da biste kreirali liste sa informacijama i upravljali njima, kao i da biste njima upravljali: 

 • Praćenje i praćenje statusa projekta

 • Organizovanje deljenog sadržaja i koautorje deljenog sadržaja

 • Povezivanje na Microsoft 365 za pristup resursima tima

Ako vam je potreban sajt za emitovanje informacija drugim osobama, umesto toga koristite sajt za komunikaciju. 

Napomena: Sajt za saradnju tima je podrazumevani SharePoint tima.

Matična stranica SharePoint sajta tima

Pratite korake u nastavku da biste kreirali, prilagodili i delili lokaciju tima.

Za početak napravite novu lokaciju tima. Podrazumevano ćete dobiti novi predložak lokacije za saradnju tima. 

Da biste pregledali više predložaka lokacije tima, izaberite stavku Postavke a zatim stavku Predlošci lokacije da biste prikazali opcije predloška.

Image of the template picker for team sites

Napomena: Pitate se kada se koriste OneDrive za posao ili školu ili SharePoint sajt tima? Više informacija o tome koje da koristite potražite OneDrive ili SharePoint u temi Čuvanje datoteka.

Zaglavlje stranice   

Na vrhu sajta tima videćete logotip sajta, ime sajta, kao i da li je sajt privatan (samo odobreni članovi mogu da vide) ili javan (svi u organizaciji mogu da vide).

zaglavlje lokacije tima

Ako imate dozvolu da uređujete sajt, na vrhu lokacije tima postoji i veza za dodavanje nove liste,biblioteke dokumenata,stranice,objave vesti ili veb aplikacije na tu lokaciju.

Dodavanje nove stavke na SharePoint sajt

Okno za navigaciju sa leve strane   

Na levoj strani sajta, na vrhu okna za navigaciju, videćete polje za pretragu gde možete da tražite datoteke na sajtu tima. Dok kucate, prikazuju se predlozi na osnovu datoteka na kojima ste nedavno radili ili koje ste nedavno pregledali. Pritisnite taster Enter da biste kompletnu listu rezultata pretrage prikazali na zasebnoj stranici gde možete da proširite šta je prikazano da biste uključili rezultate za sve SharePoint sajtove ili da suzite obim rezultata i time prikažete samo određene tipove datoteka.

Polje za pretragu sajta tima

U okviru polja za pretragu, takođe ćete videti veze ka podrazumevanoj biblioteci dokumenata tima, OneNote beležnici tima, stranicama sajta, sadržaju sajta i korpi za otpatke sajta. Ako imate dozvolu da uređujete sajt, možete po potrebi da dodate dodatne veze ili promenite redosled veza.

SharePoint team site left-hand menu

Matična stranica   

Matična stranica lokacije tima sadrži različite podrazumevane veb segmente. Na primer, postoji odeljak Vesti gde možete da kreirate i prikazujete objave o važnim ili zanimljivim stavkama za tim. Jednostavno kliknite na dugme +Dodaj i kreirajte priču, a zatim kliknite na dugme Objavi da biste prikazali priču na vrhu matične stranice sajta tima. Da biste prikazali ceo članak, samo kliknite na naslov.

Možete da pronađete starije vesti tako što ćete izabrati stavku Prikaži sve u gornjem desnom uglu odeljka Vesti. Ovde možete da pregledate sve novinske članke koje je objavio tim. Više informacija o novostima tima potražite u članku Tim može da prati novosti na sajtu tima.

Team site new section on home page

Možete da vidite i odeljak Brze veze gde možete da dodate vezu ka datotekama ili veb stranicama na vrh stranice. Jednostavno kliknite na dugme +Dodaj i unesite URL ili izaberite stavku sa liste nedavnih datoteka ili veb stranica. Više informacija o ovom veb segmentu potražite u temi Korišćenje veb segmenta brzih veza.

Brze veze SharePoint sajta tima

Matična stranica takođe sadrži feed o aktivnostima koji vam omogućava da za tren oka vidite kada neko dodaje ili uređuje datoteku, stranicu i listu na sajtu. Više informacija o ovom veb segmentu potražite u temi Korišćenje veb segmenta "Aktivnost sajta".

Veb segment aktivnosti prikazuje najnoviju aktivnost na sajtu

Možda postoji i odeljak koji prikazuje veze ka datotekama na matičnoj stranici sajta tima. Više informacija potražite u temi Korišćenje veb segmenta "Prikazivač datoteka"

Uređivanje matične stranice   

Ako na sajtu imate dozvole za uređivanje ili dozvole vlasnika, možete da uredite matičnu stranicu tako što ćete kliknuti na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice, uneti promene, a zatim kliknuti na dugme Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali promene i zatvorili režim uređivanja. Kliknite na dugme Objavi ako ste spremni da korisnici vide promene. Više informacija o uređivanju matične stranice sajta tima potražite u članku Upotreba veb segmenata na stranicama.

Microsoft 365 grupe je moćna i produktivna platforma za SharePoint u sistemu Microsoft 365 korisnike koja okuplja razgovore i kalendar iz sistema Outlook, informacije i datoteke iz usluge SharePoint u sistemu Microsoft 365, zadatke iz usluge Planner i deljenu OneNote beležnicu u jedan prostor za saradnju za tim. Ako Microsoft 365 grupe, svi novi i postojeći Microsoft 365 grupe dobijaju sajt tima.

Važno: Integracija sa programom Microsoft 365 grupe trenutno je dostupna samo SharePoint u sistemu Microsoft 365 i samo ako je Microsoft 365 grupe omogućio administrator. Ako ste administrator, pogledajte upravljanje ko može da kreira grupe Microsoft 365 korake za omogućavanje pristupa Microsoft 365 grupe organizaciji. Bez Microsoft 365 grupe, nemate pristup resursima Microsoft 365 grupe kao što su deljeno Outlook poštansko sanduče ili deljeni Outlook kalendar.

Ako Microsoft 365 grupe, kada kreirate lokaciju tima,automatski Microsoft 365 kreira grupu. Svi korisnici koje dodate na lokaciju tima automatski se dodaju u Microsoft 365 grupe. Slično tome, kada kreirate grupu Microsoft 365 u programu Outlook, automatski se kreira SharePoint u sistemu Microsoft 365 lokacija tima, a svi korisnici koje dodate u Microsoft 365 grupe dodaju se na sajt tima.

Office 365 grupe u programu Outlook

Svi članovi Microsoft 365 grupe imaju pristup sajtu tima, a svi članovi sajta tima imaju pristup Microsoft 365 grupi. Članovi mogu da dodaju dodatne biblioteke dokumenata, liste i veb aplikacije, po potrebi. Nema potrebe da kreirate listu distribucije ili SharePoint grupu.

Dodatne informacije o grupama Microsoft 365 grupe potražite u temi Saznajte više Microsoft 365 grupama.

Prilagodite izgled lokacije , navigacijulokacije, veb segmentei sadržaj tako da odgovara potrebama pregledača i organizacije. Prilikom pravljenja prilagođavanja, uverite se da je lokacija u režimu uređivanja tako što će izabrati stavku Uredi u gornjem desnom okviru lokacije. Dok radite, sačuvajte kao radnu verzijuili Ponovo objavljivanje promena da bi uređivanja bila vidljiva prikazivačima.

Delite sajt sa drugima kada prilagodite sajt, pregledate ga i objavite završnu radnu verziju. 

 1. Izaberite Postavke i  zatim Dozvole za lokaciju.

 2. Zatim izaberite stavku Pozovi osobe, a zatim stavku Dodaj članove u grupu, a zatim stavku Dodaj da biste odobrili pun pristup sadržaju lokacije tima, deljenim resursima kao što su kalendar Outlook tima i prava na uređivanje na lokaciji.

 3. Zatim izaberite stavku Pozovi osobe, a zatim Deli samo lokaciju, a zatim stavku Sačuvaj da biste delili lokaciju, ali ne i deljene resurse ili prava za uređivanje lokacije.

Saznajte više o upravljanju postavkama lokacije tima, informacijama o lokaciji i dozvolama.

Kada kreirate i pokrenete sajt, sledeća važna faza jeste održavanje sadržaja lokacije. Uverite se da imate plan kako bi sadržaj i veb segmenti bili aženjeni. 

Najbolje prakse održavanja lokacije:

 • Plan za održavanje lokacije – Uspostavite raspored za pregledanje sadržaja lokacije kad god je to potrebno da biste se uverili da je sadržaj i dalje tačan i relevantan.

 • Redovno objavljujete vesti – Distribuirajte najnovije objave, informacije i status u celoj organizaciji.  Saznajte kako da dodate objavu vesti na sajt tima ili sajt za komunikaciju i pokažete drugima koji će objavljujeti objave kako mogu da koriste SharePoint vesti.

 • Provera veza i veb segmenata – Redovno ažurirajte veze i veb segmente da biste se uverili da ste priverili punoj vrednosti svog sajta.

 • Korišćenje analize da biste poboljšali angažovanje – Prikažite upotrebu sajta pomoću ugrađenog izveštaja o korišćenju podataka da biste dobili informacije o popularnom sadržaju, posetama lokacijama i još mnogo toga.

 • Povremeno pregledajte postavke lokacije – Kada kreirate lokaciju u programu SharePoint, možete da menjate postavke, informacije o lokaciji i dozvole za lokaciju.

Saznajte više o lokacijama tima i SharePoint

Saznajte više o planiranju, izgradnjii održavanju SharePoint lokacija.

Prilagođavanje lokacije tima za skladištenje i deljenje datoteka

Kreiranje, otpremanje i deljenje datoteka u biblioteci dokumenata

Premestite ili kopirajte stavke iz SharePoint biblioteke dokumenata

Pogledajte još SharePoint predložaka lokacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×