Korišćenje preloma odeljaka radi promene rasporeda ili oblikovanja u jednom odeljku dokumenta

Možete da koristite prelome odeljaka da biste promenili raspored ili oblikovanje stranica u dokumentu.

Da biste promenili oblikovanje u dokumentu, umetnite prelom odeljka na početak mesta na kojem želite da promenite. Podešavanje promene oblikovanja neposredno iza novog preloma odeljka. Ako želite ponovo da promenite oblikovanje, stavite drugi prelom odeljka. Ako će promene biti na istoj stranici, odaberite stalni prelom odeljka. U suprotnom, odaberite stavku Sledeća stranica, Neparna stranicaili prelomi odeljaka stranice .

Ako se promena oblikovanja pojavi u prethodnom odeljku, pritisnite kombinaciju tastera CTRL ili Command + Z i premestite kursor na posle preloma odeljka i pokušajte ponovo.

Korišćenje preloma odeljaka za raspored ili oblikovanje dokumenta

Kada umetnete prelom odeljka, odaberite tip preloma koji se uklapa u promene koje želite da napravite. Evo tipova sa predlozima za upotrebu:

Komanda Sledeća stranica umeće prelom odeljka i započinje novi odeljak na sledećoj stranici. Ovaj tip preloma odeljka koristan je za pokretanje novih poglavlja u dokumentu.

Prelom odeljka na sledećoj stranici

Komanda Neprekidno umeće prelom odeljka i započinje novi odeljak na istoj stranici. Neprekidni prelom odeljka je koristan za kreiranje Promena oblika, kao što je drugačiji broj kolona na stranici.

Kontinuirani prelom odeljka

Komanda Parna stranica ili Neparna stranica umeće prelom odeljka i započinje novi odeljak na sledećoj parnoj odnosno neparnoj stranici. Da biste počeli poglavlja dokumenta uvek na neparnoj ili parnoj stranici, koristite opciju prelom odeljka za parne stranice ili parne stranice .

Prelom odeljka na neparnoj stranici

Da biste prikazali prelome odeljaka, pogledajte članak Prikaži prelome odeljaka.

Da biste umetnuli prelom odeljka, pogledajte članak Umetanje preloma odeljka.

Da biste promenili prelom odeljka, pogledajte članak Promena preloma odeljka.

Da biste izbrisali prelom odeljka, pogledajte članak Brisanje preloma odeljka

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×