Ako ste kreirali prilagođene trake sa alatkama i trake sa menijima u starijim verzijama programa Microsoft Office Access (pre programa Access 2007), ovaj članak opisuje kako će se te postavke ponašati kada ih otvorite u trenutnim verzijama Pristup.

U ovom članku

Kako se ponaša prethodne verzije baze podataka u trenutnim verzijama

Ako prethodna verzija Access baze podataka (. mdb datoteka) sadrži prilagođene trake sa alatkama, prilagođene trake sa menijima ili prilagođeno ponašanje pri pokretanju, možete da zadržite opcije kada se baza podataka otvori u verzijama. accdb ili. accde. Na primer, ako ste isključili ugrađene trake sa alatkama i zamenili podrazumevanu traku sa menijima u bazi podataka koja je kreirana u programu Access 2003, to ponašanje ostaje na mestu kada otvorite bazu podataka u trenutnim verzijama programa Access, osim ako je ne promenite pomoću starijih verzija programa Access.

Traku možete da sakrijete kada otvorite zastarele datoteke (. mdb,. mde i. mda datoteke) u trenutnim verzijama ili možete da definišete različita ponašanja za prethodne datoteke verzije pomoću Access opcija da biste prilagodili ponašanje trake i trake sa alatkama. Više informacija potražite u članku Postavljanje korisničkih opcija za trenutnu bazu podataka.

Kada otvorite prethodnu Access bazu podataka i odaberete da prikažete traku, prilagođene trake sa alatkama se pojavljuju kao grupe na kartici programski dodaci. Svaka grupa na kartici odgovara prilagođenoj traci sa alatkama, a svaka grupa koristi ime dodeljeno originalnoj traci sa alatkama. Međutim, trake sa alatkama moraju biti vidljive u zastarelu bazu podataka ili se ne pojavljuju na kartici.

Napomena: Da biste zaobišli prilagođena ponašanja pokretanja, pritisnite i držite taster SHIFT dok otvarate bazu podataka.

Otvaranje baze podataka starije verzije koja sadrži prilagođene trake sa alatkama

 1. Izaberite karticu datoteka i kliknite na dugme Otvori.

  Pojavljuje se dijalog Otvaranje.

 2. Izaberite datoteku baze podataka (. mdb ili. MDE datoteku), a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Access otvara bazu podataka na prethodnim verzijama i objekti baze podataka se pojavljuju u oknu za navigaciju. Ako ste na početni stranici odredili obrazac, komandnu tablu ili drugi objekat, taj objekat se takođe prikazuje u oknu za navigaciju. Pored toga, ako ste kreirali prilagođene trake sa alatkama ili trake sa menijima, one se pojavljuju na kartici programski dodaci kao neke grupe. Svaka grupa koristi ime prvobitno dodeljeno na prilagođenu traku sa alatkama ili traku sa menijima.

  Napomena: Ako kartica programski dodaci nije vidljiva, izaberite karticu datoteka , izaberite stavku Opcije, a zatim stavku Prilagodi traku. U oblasti Prilagođavanje trake uverite se da je izabrana opcija programski dodaci.

 3. Izaberite karticu programski dodaci.

  Prilagođene trake sa alatkama se pojavljuju kao neke grupe i možete da koristite traku sa alatkama kada je ona potrebna. Na primer, ako prilagođena traka sa alatkama sadrži komandu " relacije između štampanja ", Access ne omogućava tu komandu dok ne prikazujete relacije za bazu podataka.

Postavljanje pristupa za korišćenje samo prilagođenih traka sa menijima

 1. Otvorite prethodnu Access bazu podataka u trenutnoj verziji.

 2. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 3. U dijalogu Opcije programa Access izaberite stavku Aktuelna baza podataka.

 4. U okviru Opcije trake i trake sa alatkamaopozovite izbor u polju za potvrdu pusti kompletne menije i kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×