Korišćenje programa OneNote na Windows Phone uređaju

Najbolji deo skladištenja OneNote beležnica u oblaku je to što možete doći do beležaka na svim uređajima – uključujući Windows Phone. 

Otvorena OneNote datoteka

Sinhronizovanje postojeće beležnice

 1. Ako Beležnica nije već u oblaku, sa računara premestite OneNote beležnicu u OneDrive.

 2. Na telefonu, prijavite se pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje usluge OneDrive.

 3. Idite na listu aplikacija na telefonu i dodirnite OneNote (ako koristite Windows Phone 7, dodirnite Office da biste videli OneNote beleške).

U OneNote aplikaciji na telefonu videćete beležnice koje ste sačuvali u usluzi OneDrive. Beleške će se automatski sinhronizovati, a možete i da odaberete da ih ručno sinhronizujete sa telefona kad god želite. Iz bilo koje beležnice, odeljka ili stranice na telefonu dodirnite dugme „još“ (...) na dnu ekrana, a zatim dodirnite stavku sinhronizuj.

Pravljenje nove beleške

 1. Otvorite aplikaciju OneNote OneNote icon na telefonu.

 2. Dodirnite stavku novi Ikona „Novi dokument“ .

 3. Ako želite da dodate naslov, dodirnite oblast naslova, a zatim otkucajte naslov.

 4. Dodirnite ispod naslova, a zatim kucajte beleške.

  Ako imate Microsoft nalog podešen na telefonu, promene će biti sačuvane u podrazumevanoj beležnici na OneDrive. Ako na OneDrive ne postoji podrazumevana Beležnica, kreira se nova Beležnica sa imenom moja Beležnica i beleške će biti sačuvane tamo. Pročitajte članak Sinhronizacija dokumenata pomoću usluge OneDrive da biste saznali više.

  Ako na telefonu nemate podešen Microsoft nalog, promene će se sačuvati na telefonu u odeljku „Brze beleške“.

  Napomene: 

  • OneNote automatski čuva promene, tako da ne morate da brinete o tome da ćete izgubiti posao kada se pomerite sa stranice u programu OneNote ili kada pritiskate taster back Dugme „Nazad“ ili Hardversko dugme „Početak“ dugmad na telefonu.

  • Ako ne otkucate naslov, prvi red teksta u belešci koristiće se kao naslov.

Otvaranje beleške

 1. Na listi aplikacijadodirnite OneNote OneNote icon .

 2. Dodirnite belešku da biste je otvorili. Ako ne vidite belešku, uradite nešto od ovoga:

  • Dodirnite dugme pretraga Ikona pretrage , otkucajte reč ili dve koje mogu biti u belešci, a zatim dodirnite dugme ENTER Ikona „Enter“ . Dodirnite stranicu da biste je otvorili.

  • Ako vidite listu beležnica na ekranu OneNote, dodirnite beležnicu koja sadrži belešku, idite do te stranice, a zatim je dodirnite da biste je otvorili. Beležnice koje se pojavljuju mogu se nalaziti na telefonu, OneDrive, Microsoft SharePoint 2010 ili novijoj lokaciji ili SharePoint online lokaciji, koja je dostupna u usluzi Microsoft 365.

  • Dodirnite poslednju Ikona „Nedavne beleške“ da biste prikazali listu beležaka koje ste nedavno otvorili, a zatim dodirnite stranicu da biste je otvorili.

 3. Da biste prikazali različite delove beleške, pomerite se nagore ili nadole pomoću prsta ili uvećajte i umanjite primicanjem i razdvajanjem prstiju.

  Saveti: 

  • Aplikacija OneNote na Windows Phone uređaju nema sve funkcije u programu OneNote za Veb ili OneNote aplikaciju za stone računare (OneNote 2016). Ako nota ima sadržaj koji nije dostupan u aplikaciji OneNote Phone, i dalje možete da otvarate belešku i da je prikažete na telefonu, ali se sadržaj ne može prikazivati.

  • Ako otvorite OneNote datoteku koja je priložena uz e-poruku, ne možete je sačuvati ili urediti na telefonu.

  • Ako se beleška koju želite da otvorite nalazi u zatvorenoj beležnici, dodirnite beležnicu u okviru Zatvorene beležnice da biste je otvorili, a zatim idite do beleške ili je tražite.

Kačenje beleške na početni ekran

Imate belešku koju često koristite, kao što je to ona sa vašom listom obaveza? Zakačite ga na početni ekran da biste ga brzo otvorili.

 • U programu OneNote dodirnite i držite belešku, a zatim dodirnite stavku Zakači na početni ekran.

Pravljenje liste obaveza

 1. Dodirnite telo beleške, dodirnite da biste izvršili Ikona „Obaveze“ , a zatim otkucajte prvu stavku.

 2. Dodirnite taster za unos Ikona „Enter“ , a zatim otkucajte drugu stavku.

 3. Da biste završili listu obaveza, dodirnite dvaput taster za unos Ikona „Enter“ .

Pravljenje drugih vrsta lista

 1. Da biste kreirali listu sa znakovima za nabrajanje, u belešci dodirnite stavku lista Ikona „Lista sa znacima za nabrajanje“ , a zatim otkucajte prvu stavku.

 2. Dodirnite taster za unos Ikona „Enter“ , a zatim otkucajte drugu stavku.

 3. Da biste završili listu sa znakovima za nabrajanje, dodirnite dvaput taster za unos Ikona „Enter“ .

 4. Da biste kreirali novu numerisanu listu, dodirnite više Ikona „Još“ > numerisane liste, a zatim otkucajte prvu stavku.

Umetanje slike

 1. U belešci dodirnite sliku Ikona „Umetni sliku“ .

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste slikali novu sliku i umetnuli je, dodirnite stavku Ikona „Kamera“ kamere , pritisnite dugme kamera ili dodirnite ekran da biste slikali sliku, a zatim dodirnite dugme prihvati.

   Savet: Ako ste slikali bele table, menije, znakove ili bilo šta što ima mnogo teksta, isprobajte Office Lens. Office Lens ispravlja slike, uklanja senke i šalje slike direktno u OneNote. Besplatan je i dostupan je iz Windows Phone prodavnice.

  • Da biste umetnuli postojeću sliku, dodirnite album koji sadrži sliku koju želite da umetnete, dodirnite sliku (ili slike), a zatim dodirnite stavku gotovo Ikona „Gotovo“ .

Savet: Želite da napravite novu belešku koja ima neke slike koje ste slikali telefonom? Na listi aplikacija dodirnite stavku fotografije Ikona „Fotografije“ > Snimci kamere > Izaberite Ikona „Izbor“ > dodirnite slike koje želite da dodate u poruku > deli Ikona „Deljenje“ > OneNote.

Hvatanje zvučnih beležaka

 1. U belešci dodirnite zvučnu Ikona „Snimanje zvuka“ .

 2. Kažite šta želite i snimite to.

 3. Dodirnite ikonu Zaustavi kad završite.

 4. Da biste reprodukovali zvuk, dodirnite dugme „Zvučna beleška“ Ikona „Audio beleška“ .

Oblikovanje teksta

 1. U belešci dodirnite reč, a zatim prevucite krugove na svakom kraju izabranog teksta da biste uključili prvu i poslednju reč koje želite da oblikujete.

 2. Dodirnite stavku još Ikona „Još“ > formatu.

 3. U okviru Oblikovanjedodirnite oblikovanje teksta koje želite da koristite: podebljano Ikona „Podebljano“ , kurziv Ikona „Kurziv“ , podvlačenje Ikona „Podvučeno“ ili precrtani Ikona „Precrtani tekst“ .

 4. Da biste zaustavili oblikovanje teksta, dodirnite iza izabranog teksta, dodirnite stavku još Ikona „Još“ >,a zatim dodirnite ikonu za oblikovanje koje se trenutno koristi za isključivanje.

Savet: Možete primeniti više opcija za oblikovanje. Samo izaberite tekst za oblikovanje, dodirnite stavku još Ikona „Još“ > formata, a zatim odaberite opciju prvog oblikovanja. Posle toga ponovo dodirnite stavku još Ikona „Još“ > Oblikovanje i odaberite drugu opciju oblikovanja.

Kreiranje nove stranice

 • Na ekranu OneNote dodirnite beležnicu (može se otvoriti ili zatvoriti), dodirnite odeljak, a zatim dodirnite stavku novi Ikona „Novi dokument“ .

Brisanje stranice

 1. Dodirnite i držite stranicu, a zatim dodirnite ikonu Izbriši.

 2. Dodirnite stavku Da u okviru za poruku Izbrisati stranicu?.

  Ako se beležnica nalazi u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint, stranica će se izbrisati i na telefonu i na serveru.

  Saveti: 

  • Da biste izbrisali stranicu koja je trenutno otvorena, dodirnite stavku još Ikona „Još“ > Izbriši > da da biste je potvrdili.

  • Možete i da izbrišete više stranica odjednom. U odeljku koji sadrži stranice koje želite da izbrišete, dodirnite stavku još Ikona „Još“ > Izaberite stranice. Dodirnite stranice koje želite da izbrišete, dodirnite stavku izbriši Ikona stavke „Izbriši“ > Izbriši da biste potvrdili.

Slanje beleške u e-poruci

 1. U programu OneNote otvorite belešku koju želite da pošaljete kao prilog e-pošte.

 2. Dodirnite stavku još Ikona „Još“ > delite, a zatim dodirnite nalog e-pošte koji želite da koristite za slanje beleške.

 3. Dodajte primaoca i sve druge informacije u e-poštu, a zatim dodirnite stavku pošalji Ikona „Pošalji e-poruku“ .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×