Korišćenje programskih dodataka u programu Outlook na vebu

Microsoft je bio partner sa vodećim preduzećima koja vam pomažu da završite stvari iz prijemnog poštanskog sandučeta. Programski dodaci u Outlook na vebu su programi ili uslužni programi koji vam pomažu da automatizujete zadatke kada prikazujete ili kreirate poruke.

Kako funkcionišu programski dodaci?

Instalirani programski dodaci su podrazumevano uključeni, ali ćete biti upitani da date pristanak kada ih prvi put pokrećete ako im je potreban pristup podacima. Čak i kada dodate i date saglasnost za programski dodatak, on može da se pokrene samo kada ga izaberete. Većina programskih dodataka ima pristup samo podacima u e-porukama u kojima radite.

Kada instalirate programski dodatak u Outlook na vebu, pojaviće se i u drugim verzijama programa Outlook. Na primer, ako instalirate programski dodatak u Outlook na vebu, videćete programski dodatak kada otvorite Outlook 2016.

Sistem Microsoft proverava sve programske dodatke, uključujući one koje instalirate iz Office prodavnice. Za više informacija pogledajte izjavu o privatnosti i odeljak sa odredbama i uslovima u obrascu za pristanak u programskom dodatku.

Evo primera programskog dodatka. Poruka uključuje datum i vreme koje pokreće programski dodatak predloženi sastanci koji je instaliran po podrazumevanoj vrednosti. Ako izaberete tekst koji sadrži datum i vreme, otvoriće se programski dodatak „Predloženi sastanci“, ali to neće zatvoriti poruku. Odatle možete da izaberete stavku Planiraj događaj da biste događaj kakav jeste dodali u kalendar, odnosno možete da izaberete stavku Uredi detalje da biste izmenili događaj pre nego što ga dodate u kalendar.

Snimak ekrana e-poruke sa tekstom o sastanku i kartice „Predloženi sastanci“ sa detaljima sastanka i opcijama za planiranje događaja i uređivanje njegovih detalja.

Kako da dodam ili uklonim programske dodatke?

Napomena: Ako se uputstva ne podudaraju sa onim što vidite, možda koristite stariju verziju Outlook na vebu. Isprobajte uputstva za klasičnu Outlook na vebu.

Korišćenje menija "programski dodaci" za dodavanje ili uklanjanje programskih dodataka

Ikona "nabavite programski dodaci" programski dodaci otvaraju programske dodatke za Outlook, gde možete da pronađete programske dodatke i upravljate njima. Pogledajte članak Otvaranje menija "programski dodaci" i Dodavanje ikone "nabavi programski dodaci" u prozor poruke da biste saznali kako da pronađete Ikona "nabavite programski dodaci" nabavite programske dodatke.

Meni "programski dodaci" ima tri odeljka

 • Sve prikazuje sve dostupne programske dodatke, uključujući programske dodatke koji su dodati na nalog.

 • Moji programski dodaci prikazuju programske dodatke koji su dodati na vaš nalog. Ovde možete da dodate prilagođene programske dodatke pomoću URL adrese ili datoteke.

 • Administratori – Upravljanje programskim dodacima koje je omogućio IT administrator. Administrator takođe može da doda programske dodatke na nalog.

Pronađite željeni programski dodatak i kliknite na dugme Dodaj da biste ga dodali na nalog.

Da biste uklonili programski dodatak, idite u meni programski dodaci i pronađite programski dodatak u mojim programskim dodacima. Izaberite Još radnji više radnji , a zatim izaberite stavku Ukloni.

Ukloni programski dodatak

Možete da dodate i programske dodatke sa URL ili datoteke

 1. Izaberite Ikona "nabavite programski dodaci" nabavite programske dodatke.

 2. Izaberite stavku Moji programskidodaci.

 3. Idite na dno stranice na prilagođene programske dodatke.

 4. Izaberite stavku Dodaj prilagođeni programski dodatak, zatim Dodajte sa URL adrese ili Dodajte iz datoteke.

  Prilagođeni programski dodaci
 5. Unesite URL ili izaberite datoteku za programski dodatak.

Otvaranje menija "programski dodaci"

Upravljanje programskim dodacima dok čitate poruku

 1. U Outlook na vebu izaberite poruku.

 2. Izaberite Još radnji više radnji na vrhu poruke.

  Više radnji iz okna za čitanje
 3. Idite na dno liste i izaberite Ikona "nabavite programski dodaci" nabavite programske dodatke.

 4. Na stranici programski dodaci za Outlook izaberite željeni programski dodatak.

  Za besplatne programske dodatke izaberite stavku Dodaj da biste ga dodali u poštansko sanduče.

  Za plaćene programske dodatke i besplatna pokušaja izaberite stavku Nabavite ga da biste započeli kupovinu.

Upravljanje programskim dodacima dok sastavljate poruku

 1. U Outlook na vebu, kreirajte novu poruku ili odgovorite na postojeću poruku.

 2. Na dnu stranice izaberite Još radnji više radnji , a zatim izaberite Ikona "nabavite programski dodaci" nabavite programske dodatke.

  Snimak ekrana dugmeta "nabavi programski dodaci"

 3. Na stranici programski dodaci za Outlook izaberite željeni programski dodatak.

  Za besplatne programske dodatke izaberite stavku Dodaj da biste ga dodali u poštansko sanduče.

  Za plaćene programske dodatke i besplatna pokušaja izaberite stavku Nabavite ga da biste započeli kupovinu.

Dodavanje ikone "nabavi programski dodaci" u prozor poruke

U Outlook na vebu možete da koristite postavke Ikona „Postavke“ da biste dodali Ikona "nabavite programski dodaci" ikonu programskih dodataka na površinu vaših poruka, što vam omogućava da u jednom meniju izaberete stavku programski dodaci.

 1. U Outlook na vebu izaberite stavku Ikona „Postavke“ Postavke.

 2. Na dnu liste postavke izaberite stavku Prikaži sve Outlook postavke.

  Prikaz svih postavki programa Outlook
 3. Izaberite stavku Pošta > Prilagođavanje radnji.

  • Da biste dodali Ikona "nabavite programski dodaci" dodajte programske dodatke u okno za čitanje, idite na površinu poruka, a zatim izaberite Ikona "nabavite programski dodaci" nabavite programske dodatke.

  • Da biste dodali Ikona "nabavite programski dodaci" programski dodaci, idite na traku sa alatkama, a zatim izaberite Ikona "nabavite programski dodaci" nabavite programske dodatke.

   Programski dodaci u postavkama
 4. Izaberite stavku Sačuvaj, a zatim zatvorite postavke.

Uputstva za klasični Outlook na vebu

 1. Izaberite stavke Ikona „Postavke“ postavke Ikona „Postavke“ Upravljajte programskim dodacima.

  Snimak ekrana dugmeta „Postavke“.

 2. Za besplatne programske dodatke koristite kontrole za uključivanje/isključivanje da biste ih uključili ili isključili. Za plaćene programske dodatke i besplatne probne verzije izaberite stavku Nabavi da biste završili kupovinu.

  Snimak ekrana preklopnika programskog dodatka

Možete da instalirate više programskih dodataka iz Office prodavnice.

Ako vidite poruku da već posedujete programski dodatak, pogledajte članak da li već posedujete ovaj programski dodatak za Outlook.

Najčešća pitanja

Platforma

Zahtevi

Outlook 2013 ili Outlook 2016 za Windows

Exchange 2013 SP1 +, Exchange Online ili Outlook nalog

Outlook 2016 za Mac

Exchange 2013 SP1 +, Exchange Online ili Outlook nalog

Outlook za iOS ili Office za Android

Exchange Online ili Outlook nalog

Veb pregledač

Exchange Online ili Outlook nalog

Koju verziju programa Outlook imam?

Outlook otkriva ako je neki programski dodatak zahtevao ključne reči ili entitete, kao što su predlozi za sastanak ili adrese koje se nalaze u poruci, i podvlači ih. Imajte u vidu da Microsoft uvek štiti vašu privatnost i ne pokušava da čita ili razume vašu poruku. Iako možete da vidite podvučeni tekst, u programski dodatak se ne šalju nikakve informacije.

Ne zaboravite, programski dodatak može da se pokrene samo pošto date saglasnost za aktiviranje i izaberete podvučeni tekst.

Programski dodatak može da pošalje podatke u sopstvenu uslugu, ali samo u cilju dovršavanja zadatka koji ste zahtevali. Na primer, programski dodatak Bing mape će možda poslati informacije u Bing uslugu na mreži kako bi pronašao lokaciju koju ste zahtevali. Od svih programskih dodataka se traži da budu usaglašeni sa smernicama za privatnost i Microsoft standardima. Više detalja potražite u izjavi o privatnosti za programski dodatak.

Idite u Office prodavnicu i potražite programski dodatak koji tražite. Zatim izaberite programski dodatak da biste pronašli informacije kao što su prikaz, zahtevi, ocene i recenzije.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×