Korišćenje programskog dodatka "Izveštaji izveštaja"

Programski dodatak Office report radi sa programom Outlook 2016 kako bi vam omogućio da prijavljujete sumnjive poruke korporaciji Microsoft, kao i da upravljate načinom na kojiMicrosoft 365 nalog e-pošte tretira ove poruke. 

Poruke koje seMicrosoft 365 nalog e-pošte označava kao neželjena automatski se premeštaju u vašu fasciklu Neželjena e-pošta. Međutim, bezvredne pošte i pokušaji phishing konstantno se razvijaju. Ako u prijemnom poštanskom sandučetu primite neželjenu e-poštu, možete da koristite programski dodatak poruka o izveštaju da biste poslali poruku korporaciji Microsoft da biste nam pomogli da poboljšamo bezvredne filtere. Ako u fascikli "Neželjena e-pošta" pronađete e-poruku koja nije bezvredna, možete da koristite programski dodatak poruka o izveštaju da biste ga označili kao legitimnu e-poštu, premestite poruku u prijemno poštansko sanduče i prijavite lažne pozitivne kako biste pomogli korporaciji Microsoft da poboljša bezvredne filtere. 

Prijavljivanje poruke 

Ako izaberete dugme poruka izveštaja na traci, videćete nekoliko opcija. 

 • Neželjeno

 • Phishing (prevare na mreži)

 • Nije neželjena

 • Opcije

 • Pomoć

Ako odaberete stavku neželjena, phishing ili ne neželjena, imaćete opciju da pošaljete kopiju poruke korporaciji Microsoft, zajedno sa klasifikacijom poruke. To je opcionalno. Da biste isključili opciju slanja kopije poruke korporaciji Microsoft, odaberite stavku opcije, a zatim slijedite korake navedene ispod. 

Šta je to Neželjena e-pošta?

Neželjene e-pošte se obično nazivaju spam. Ovo su poruke koje ne želite da primite koje mogu biti reklamni proizvodi koje ne koristite niti pronaći ofanzive. Ako odaberete opciju " Neželjena pošta", kopiju poruke se može slati korporaciji Microsoft radi nadogradnje bezvredne filtera, a poruka će biti premeštena iz prijemnog poštanskog sandučeta u fasciklu Neželjena e-pošta. 

Šta je to phishing?

Phishing je praksa koja vas pravi da biste obelodanili lične informacije, kao što su brojevi računa u banci i lozinke. Često phishing poruke deluju legalno, ali imaju varljive veze koje zapravo otvaraju lažne Veb lokacije. Ako izaberete stavku phishing, možete da pošaljete kopiju poruke korporaciji Microsoft radi ažuriranja filtera, a poruka će biti premeštena iz prijemnog poštanskog sandučeta u fasciklu Neželjena e-pošta. 

Šta je to legitimna e-pošta?

Ako poznajete pošiljaoca i očekujete poruku ili ako primite poruku koja je greškom označena kao neželjena, možete da koristite programski dodatak za izveštaj o izveštajima da biste označili poruku kao da nije neželjena. Ovo će premestiti poruku iz fascikle "Neželjena e-pošta" u prijemno poštansko sanduče. 

Opcije programskog dodatka za izveštavanje

Izbor opcija iz dugmeta " poruka izveštaja " omogućava vam da odaberete da li se poruke automatski šalju korporaciji Microsoft kada se prijavljuju kao neželjene ili phishing pokušaje. 

Promena opcija poruke izveštaja

 1. Odaberite stavku Opcije iz dugmeta " izveštaj " na traci.

  Snimak ekrana koji prikazuje opcije za poruke prijavljene kao neželjena ili phishing pokušaja

 2. Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Uvek šaljite kopiju poruke korporaciji Microsoft

  • Nikada ne šalji kopiju poruke korporaciji Microsoft

  • Pitaj pre slanja kopije poruke korporaciji Microsoft

 3. Kada napravite izbor, odaberite stavku Sačuvaj. Videćete sledeću poruku na Info traci u zaglavlju poruke koji potvrđuje da su promene izvršene uspešno. 

  Tekst poruke u kojoj piše da su promene sačuvane.

Napomene: 

 • Postavke opcije su keširane sa porukom da biste videli ažuriranu postavku, prvo morate da izaberete novu poruku.

 • Ako vaša verzija programa Outlook ne podržava postavku opcije, videćete poruku obaveštenja koja vas usmerava na https://aka.MS/ReportMessageOptions.

Uklanjanje programskog dodatka "izveštaj o izveštaju"

Programski dodatak "Izveštaji" možete da uklonite iz prodavnice programskih dodataka u programu Outlook.

 1. Odaberite dugme " skladište " na traci programa Outlook.

  Snimak ekrana dugmeta "radnja"
 2. Odaberite stavku Moji programskidodaci.

 3. Pomerajte se do programskog dodatka poruka izveštaja i onemogućite ga ili deinstalirajte

Vaše povratne informacije su nam važne

Želeli bismo da znamo šta mislite o programskom dodatku poruka izveštaja. Odaberite stavku da ili ne na dnu stranice da biste nas obavestili da li je programski dodatak za izveštaj bio koristan i ostavite nam komentar šta vam se sviđa i kako možemo da se poboljšamo. 

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×