Korišćenje režima kompatibilnosti u programu Word za Veb

Kada koristite Word za veb da biste otvorili dokument koji je sačuvan kao. docx datoteka u režimu kompatibilnosti, imate većinu funkcija za uređivanje Word za veb dostupnih. Međutim, da biste umetnuli slike i promenili njihovu veličinu ili uredili alternativni tekst, morate da otvorite dokument u programu Microsoft Word 2010 ili u novijoj verziji, konvertujete i sačuvate dokument. Ako ne morate da umetnete slike, možete da nastavite da radite sa dokumentom uWord za veb u režimu kompatibilnosti i ne morate da konvertujete dokument.

Ako želite da konvertujete dokument, morate da imate instaliran Word 2010 ili noviji. Sledite ove korake:

 1. Sa otvorenim dokumentom u Word za veb izaberite stavku Uredi u programu Word.

 2. U programu Word izaberite karticu Datoteka.

 3. Na kartici Informacije kliknite na dugme Konvertuj.

 4. Ako se prikaže upozorenje o konvertovanju dokumenata, kliknite na dugme U redu.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+S da biste dokument sačuvali na veb lokaciji.

  Napomene: 

  • Ova procedura je neophodna samo za dokumente koji su sačuvani tako da budu kompatibilni sa Word97-2003 formatom datoteke. Dokumenti sačuvani u Word 2007 formatu datoteke podržavaju sve funkcije uređivanja Word za veb, iako se pokreću u režimu kompatibilnosti kada se otvore u Word 2010 i kasnije.

  • Kada koristite Word za veb da biste otvorili dokument koji je sačuvan u. doc formatu, možete da prikažete samo dokument. Kada odete da uredite dokument u pregledaču, Word online vas obaveštava da konvertujete datoteku. Kada kliknete na dugme konvertovanje, Word online pravi kopiju datoteke u. docx formatu. Kliknite na dugme Uredi da biste nastavili sa uređivanjem. docx kopiranja u Word za veb.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×