Korišćenje spoljne liste sa programom Visio

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pomoću programa Microsoft Visio 2013 možete povezati podatke sa spoljne liste sa dijagramom i njegovim oblicima. Dijagram zatim možete da objavite u SharePoint biblioteci dokumenata kao interaktivni veb crtež, tako da korisnici mogu da prikažu dijagram i povezane spoljne podatke.

Više informacija potražite u članku Pronalaženje sadržaja o spoljnim podacima i Korišćenje Visio usluga sa uslugom bezbednog skladištenja u sistemu SharePoint 2013.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pre nego što počnete

Povezivanje podataka na spoljnoj listi sa Visio dijagrama

Čuvanje Visio dijagrama u SharePoint biblioteci dokumenata

Otvaranje Visio dijagrama u pregledaču

Pre nego što počnete

Rad sa spoljnim podacima zahteva nekoliko neophodnih zadataka kako bi se omogućio bezbedan pristup podacima. Sledeće informacije mogu da pomognu u planiranju narednih koraka. Takođe, ako naiđete na probleme kada pokušate da radite sa spoljnim podacima, ove informacije mogu vam pomoći da identifikujete problem. Da biste pristupili spoljnim podacima, potrebno je da vi ili vaš administrator uradite sledeće:

Priprema spoljnog izvora podataka    Administrator treba da napravite nalog i obezbedite dozvole za izvor podataka da biste se uverili da prave osobe imaju pristup podacima i da podaci se ne završava sa pogrešne ruke. U spoljnoj bazi podataka, administrator možda ćete takođe želeti da kreirate određene tabele, prikaza, upite, i tako dalje da biste ograničili rezultate na upravo ono što je potrebno i kako bi se poboljšale performanse.

Konfigurisanje SharePoint usluga i naloga    Administrator mora aktivirati usluge povezivanja poslovnih podataka, usluga bezbednog skladištenja i Visio usluge.

Konfigurisanje usluga bezbednog skladištenja    Administrator mora da uradi sledeće: odredi najbolji režim pristupa za spoljni podaci izvora, kreira ciljnu aplikaciju i postavi akreditive za ciljnu aplikaciju.

Konfigurisanje usluge povezivanja poslovnih podataka    Administrator mora uverite se da korisnik koji kreira spoljno sadržaja tip ima dozvolu za skladište metapodataka povezivanja poslovnih podataka i da odgovarajući korisnici imaju pristup spoljnom tipu sadržaja koja je zasnovana na spoljnoj listi.

Kreiranje spoljnog tipa sadržaja    Korisnik mora da definišete spoljni tip sadržaja koji sadrži informacije o vezama, access, metode operacija, kolona, filtere i drugih metapodataka koristi za preuzimanje podataka iz spoljnog izvora podataka.

Kreiranje spoljne liste    Korisnik mora da kreira spoljnu listu zasnovanu na spoljnom tipu sadržaja i jedan ili više prikaza spoljne liste po potrebi.

Uverite se da su Office proizvodi spremni za upotrebu    Da biste sinhronizovali spoljnim podacima pomoću Office proizvoda, morate imati Windows 7 ili noviji i sledećih besplatnih softverskih proizvoda, SQL Server Compact 4.0, .NET Framework 4 i WCF Data Services 5.0 za OData V3 na svakom klijentskom računaru (ako je potrebno, možete se automatski od vas zatraži da preuzmete ovaj softver). Takođe, uverite se da opcija instalacije sistema Office, Usluge poslovnog povezivanja je omogućena (to je podrazumevana opcija). Ova opcija instalira Business rada klijenta usluga povezivanja koji radi na sledeći način: kešira sinhronizuje sa spoljnim podacima, mape poslovnih podataka u spoljne tipove sadržaja, prikazuje izboru spoljnih stavki u Office proizvodima i pokreće prilagođene rešenja unutar Office proizvoda.

Vrh stranice

Povezivanje podataka na spoljnoj listi sa Visio dijagramom

 1. U programu Visio 2013 izaberite stavke Podaci >Poveži podatke sa oblicima.

 2. Izaberite stavku SharePoint Foundation lista i kliknite na dugme Dalje.

 3. Na stranici Izbor lokacije unesite URL adresu SharePoint lokacije na kojoj je smeštena vaša spoljna lista, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na stranici Izbor liste izaberite spoljnu listu i kliknite na dugme Završi.

 5. Povežite redove podataka sa oblicima u svom crtežu.

  Postoje tri načina da se povežu redovi zadataka sa oblicima u crtežu. Možete povezati redove sa postojećim oblicima jedan po jedan ili možete automatski povezati redove sa oblicima ili kreirati oblike na osnovu podataka. Više informacija o povezivanju redova podataka sa oblicima potražite u sistemu pomoći za Visio.

Vrh stranice

Čuvanje Visio dijagrama u SharePoint biblioteci dokumenata

 1. Otvorite dijagram u programu Visio 2013.

 2. Izaberite meni Datoteka, a zatim izaberite stavku Sačuvaj kao.

 3. Pronađite SharePoint lokaciju i biblioteku dokumenata u kojima želite da objavite dijagram.

 4. U okviru Sačuvaj kao tip izaberite stavku Visio crtanje (.vsdx).

 5. Unesite ime datoteke.

 6. Izaberite stavku Sačuvaj.

Vrh stranice

Otvaranje Visio dijagrama u pregledaču

 1. Pronađite SharePoint biblioteku koja sadrži dijagram koji ste objavili kao veb crtež.

 2. Da biste otvorili dijagram, kliknite na njegovo ime.

 3. Kliknite na dijagram i prevlačite ga okolo kako biste prikazali njegove određene segmente i koristite alatke za zumiranje da biste promenili veličinu dijagrama.

 4. Da biste učinili čitav dijagram vidljivim u prozoru pregledača, na traci sa alatkama kliknite na dugme Zum do uklapanja u prikaz.

 5. Da biste prikazali ažurirane podatke sa spoljne liste, na traci sa alatkama kliknite na dugme Osveži.


Promene u izvoru podataka možda se neće odmah primeniti nakon što osvežite dijagram, zavisno od postavki keširanja podataka za Visio usluge.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×