Možete da kreirate operaciju objedinjavanja pošte pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte Microsoft Word. Ovaj čarobnjak je dostupan i iz Pristup i omogućava vam da podesite proces objedinjavanja pošte koji koristi tabelu ili upit u Access bazi podataka kao izvor podataka za slova obrasca, e-poruke, nalepnice sa adresom, koverte ili direktorijume.

Ova tema objašnjava kako da pokrenete čarobnjak za objedinjavanje pošte iz programa Access i kreirate direktnu povezanost između tabele ili upita i Microsoft Word dokumenta. Ova tema pokriva proces pisanja pisama. Informacije o tome kako da podesite proces objedinjavanja pošte potražite u članku pomoć za Microsoft Word.

Korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka

 1. Otvorite izvornu bazu podataka i u oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji želite da koristite kao izvor podataka za objedinjavanje pošte.

 2. Na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na dugme objedinite Word

  Pokreće se čarobnjak za objedinjavanje pošte Microsoft Word.

 3. Izaberite da li želite da kreirate vezu u postojećem dokumentu ili u novom dokumentu, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Ako ste odabrali da se povežete sa postojećim dokumentom, u dijalogu Izbor Microsoft Word dokumenta pronađite i izaberite datoteku, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Word se pokreće. U zavisnosti od izbora, Word otvara dokument koji ste naveli ili novi dokument.

 5. U oknu za Objedinjavanje pošte , u okviru Izaberite tip dokumentaizaberite stavku slova , a zatim kliknite na dugme dalje: početak dokumenta da biste nastavili sa korakom 2.

 6. U okviru 2. kliknite na dugme dalje: izaberite stavke primaoci.

  U odeljku 3 Kreirajte povezanost između izvora podataka u programu Access i Word dokumentu. Pošto ste pokrenuli čarobnjak iz programa Access, ova karika se automatski kreira. U okviru stavke Izbor primalaca, napomena koja Koristi postojeću listu je izabrana, a ime izvora podataka se prikazuje u okviru Koristi postojeću listu.

  Izvor podataka za objedinjavanje pošte

 7. Izaberite stavku Uredi listu primalaca ako želite da prilagodite sadržaj tabele ili upita.

  Uredi listu primalaca

  Možete da filtrirate, sortirate i proverite valjanost podataka. Kliknite na dugme U redu da biste nastavili.

 8. Kliknite na dugme dalje: napišite pismo da biste nastavili. Pratite preostala uputstva u oknu za Objedinjavanje pošte , a zatim u odeljku 5 kliknite na dugme dalje: dovršite objedinjavanje.

Drugi načini za korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka

Možete da navedete tabelu ili upit kao izvor podataka na dodatne načine. Na primer, možete da izvezete tabelu ili upit iz programa Access u ODBC bazu podataka, Microsoft Excel datoteku, tekstualnu datoteku ili bilo koji drugi format datoteke koji je kompatibilan sa programom Word, a zatim da se povežete sa rezultujućom datotekom pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte u programu Word.

 1. Ako niste već izvezli tabelu ili upit, uradite to. U programu Access, u oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji želite da koristite, a na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na oblik u koji želite da izvezete stavku, a zatim izvršite uputstva.

 2. Ako se u programu Word ne prikaže okno sa objedinjavanjem pošte , na kartici pošiljke , u grupi Početak objedinjavanja pošte kliknite na strelicu u okviru Započni objedinjavanje pošte, a zatim izaberite stavku čarobnjak zaPočetak objedinjavanja pošte. Pojaviće se okno za Objedinjavanje pošte .

 3. U odeljku 3 okna za Objedinjavanje pošte , u okviru Korišćenje postojeće listeizaberite stavku Potraži ili Uredi listu primalaca.

 4. U dijalogu Izbor izvora podataka navedite datoteku sa podacima koju ste kreirali u programu Access, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 5. Izvršite uputstva u bilo kom dijalogu koji sledi. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte pregledajte i prilagodite sadržaj datoteke. Možete da filtrirate, sortirate i proverite valjanost sadržaja pre nego što nastavite.

 6. Kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme dalje: napišite pismo u oknu objedinjavanja pošte . Više uputstava za prilagođavanje objedinjavanja pošte potražite u članku pomoć za Word.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×