Korišćenje tasterskih prečica za pronalaženje pomoći za Office proizvode

Office 2016 iMicrosoft 365 nude niz tasterskih prečica koje korisnicima omogućava da kreiraju, komuniciraju i izraze. Evo delimične liste resursa usmerenog ka korisnicima koji se oslanjaju na čitače ekrana i druge pomoćne tehnologije.

Napomena: Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

U ovoj temi

Recite mi funkciju

Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook svi su uključeni: brz, lak način za pristup funkcijama i funkcijama u jednom ili dva koraka.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera ALT + Q iz bilo kog Office proizvoda da biste otiљli na polje " recite mi ".

  Иuжe se: "Recite mi". Promena fokusa na tekstualno polje u polju " recite mi ".

 2. Otkucajte pitanje ili nisku za pretraživanje, a zatim pritisnite taster ENTER.

 3. Da biste se kretali kroz listu rezultata, koristite taster sa strelicom nagore ili nadole. Svaki ishod ćete čuti kao fokus premeštanje na njega.

 4. Da biste izabrali neku od komandi za rezultat, pritisnite taster ENTER. Fokus se vraća u oblast za uređivanje.

Office Veb lokacija

Veb lokacija za podršku za Office, https://support.office.com i Office centar za pristupačnost – resursi za osobe sa umanjenim sposobnostima su ogromni rekutoris informacija. To obuhvata postepenim uputstvima za korišćenje svih trenutnih Office proizvoda.

Saveti za pretragu za support.office.com

 1. Koristite znakove navoda oko reči ili fraze da biste tražili tačnu frazu, uključujući predmet i razmak:

  • Na primer, "Excel za veb " pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "Excel za veb," ali dokumenti o programu Excel 2016 ili Word za veb neće biti navedeni.

   Excel za veb (bez navodnika) ne pretražuje dokumente koji sadrže bilo koju od ovih reči:

   • Excel, Excel i Excel za veb

   • Super

   • Excel ili online negde u dokumentu

  • "čitač ekrana" pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "čitač ekrana", ali dokumenti o programu Excel 2016 koji pominju ekran ili upućuju na "Čitač", kao u "čitač dokumenta", neće biti naveden.

 2. Korišćenje i (sva velika slova) za pronalaženje dokumenata koji sadrže sve navedene reči ili fraze:

  Na primer, "Excel za veb " i "čitač ekrana" pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "Excel za veb " i tačnu frazu "čitač ekrana". Dokumenti koji sadrže samo jednu od tih fraza se ne nalaze u rezultatima pretrage.

 3. Koristite ili (sva velika slova) da biste pronašli dokumente koji sadrže bilo koju od navedenih reči ili fraze (ali ne sve fraze):

  Na primer, "Excel za veb " ili "čitač ekrana" pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "Excel za veb " ili tačnu frazu "čitač ekrana". Dokumenti koji sadrže "Excel za veb " i "čitač ekrana" nisu u rezultatima pretrage. .

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×