Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje tema SharePoint, prikaza i praznih predložaka sajta za komunikaciju

SharePoint sajt za komunikaciju je sjajno mesto za emitovanje informacija drugim osobama. Delite vesti, izveštaje, ažuriranja statusa i još mnogo toga u vizuelno privlačnog formatu. Koristite sajtove za komunikaciju da biste angažovali i informisali široku publiku.

 • Kreiranje portala, sektora ili lokacija specifičnih za projekat

 • Deljenje vesti, objava i događaja preduzeća

 • Angažovanje tuceta ili hiljade prikazivača

Ako vam je potrebna lokacija za saradnju sa timom, koristite lokaciju tima. 

Opcije osnovnog predloška sajta za komunikaciju

Kada kreirate sajtza komunikaciju u programu SharePoint, možete početi sa praznom lokacijom ili odabrati jedan od ostalih predložaka lokacije, od kojih svaki dolazi sa podrazumevanim skupom veb segmenata. Neke od opcija predloška sajta za komunikaciju su sledeće:

 • Tema za deljenje informacija kao što su vesti, događaji i drugi sadržaj.

 • Pokažite da biste koristili fotografije ili slike za prikazivanje proizvoda, tima ili događaja.

 • Prazno da biste kreirali sopstveni dizajn.

Napomena: Sajt teme je podrazumevani SharePoint sajt za komunikaciju.

SharePoint communication site topic design

SharePoint communication site showcase design

Pratite korake u nastavku da biste kreirali, prilagodili i delili sajt za komunikaciju.

Za početak napravite novi sajt za komunikaciju. Podrazumevano ćete dobiti novi predložak lokacije teme. 

Da biste pregledali više predložaka sajta za komunikaciju, izaberite stavku Postavke, a zatim Predlošci lokacije da biste prikazali opcije predloška.

Slika biranja SharePoint lokacije

Napomena: Predložak lokacije teme će se podrazumevano koristiti ako nije primenjen nijedan predložak.

1. Tema sadržaja lokacije

Kada odaberete predložak lokacije teme, dobijate matičnu stranicu koja uključuje nekoliko veb segmenata spremnih za prilagođavanje. Veb segmenti koji su podrazumevano uključeni na sajtu za komunikaciju koji koristi dizajn teme su:

 • Heroj:Koristite veb segment Heroj da biste fokus i vizuelizovali na stranicu. U veb segmentu Heroj možete da prikažete do pet stavki, a možete i da dodate privlačene slike da biste skrenuli pažnju na svaku od njih. Više informacija potražite u temi Korišćenje veb segmenta Heroj na modernoj stranici.

  Veb segment heroja na sajtu "Komunikacija"

 • Vesti:Možete da zadržite tim u toku, kao i da ga zainteresujte važnim ili zanimljivim pričama pomoću veb segmenta Vesti. Više informacija potražite u temi Korišćenje veb segmenata naslova vesti i liste vesti na modernoj stranici.

  Podrazumevane vesti na sajtu tima grupe

 • Događaji:Prikazivanje predstojećih događaja pomoću veb segmenta događaja. Više informacija potražite u temi Korišćenje veb segmenta "Događaji".

  SharePoint Veb segment događaja

 • Dokumenti: prikazuje podrazumevanu biblioteku dokumenata na matičnoj stranici gde možete direktno da otvarate i uređujete dokumente. Možda ćete radije da dodate veb segment istaknutog sadržaja koji vam može dinamički da pokazuje dokumente iz biblioteke, lokacije, kolekcije lokacija ili svih lokacija. Dodatne informacije potražite u temi Korišćenje veb segmenta istaknutog sadržaja.

2. Prikazivanje sadržaja lokacije

Predložak Showcase lokacije dolazi i sa matičnom stranicom koja uključuje nekoliko veb segmenata spremnih za prilagođavanje. Evo veb segmenata koji su podrazumevano uključeni na sajtu za komunikaciju koji koristi dizajn Showcase:

3. Prazan sadržaj lokacije

Kada počnete sa praznom lokacijom za komunikaciju, nema potrebe da uklanjate veb segmente koji vam nisu potrebni. Samo odaberite raspored na stranici i dodajte veb segmente koje želite.

SharePoint communicatoin site blank design

Prilagodite izgled lokacije , navigacijulokacije, veb segmentei sadržaj tako da odgovara potrebama pregledača i organizacije. Prilikom pravljenja prilagođavanja, uverite se da je lokacija u režimu uređivanja tako što će izabrati stavku Uredi u gornjem desnom okviru lokacije. Dok radite, sačuvajte kao radnu verzijuili Ponovo objavljivanje promena da bi uređivanja bila vidljiva prikazivačima.

Delite sajt sa drugima kada prilagodite sajt, pregledate je da li je tačno tačan i objavite konačnu radnu verziju. 

 1. Izaberite stavku Deli sajt u desnom uglu.

 2. Nabavite pomoć za upravljanje lokacijom tako što ćete dodati vlasnike sajta i članove koji će imati dozvolu za uređivanje sadržaja lokacije.

 3. U oknu Deljenje sajta unesite imena ljudi sa kojima želite da delite lokaciju. Možete da odaberete Svi (osim spoljnih korisnika) ako želite da svi u organizaciji imaju pristup lokaciji. Podrazumevani nivo dozvole je Samo za čitanje.

  Dodavanje osobe u oknu "Deljenje lokacije"

 4. Unesite opcionalnu poruku za slanje sa obaveštenjem putem e-pošte koje će se slati kada se lokacija deli ili opozovite izbor u polju za potvrdu Pošalji e-poruku ako ne želite da pošaljete e-poruku.

 5. Izaberite stavku Deli.

Kada kreirate i pokrenete sajt, sledeća važna faza jeste održavanje sadržaja lokacije. Uverite se da imate plan kako bi sadržaj i veb segmenti bili aženjeni. 

Najbolje prakse održavanja lokacije:

 • Plan za održavanje lokacije – Uspostavite raspored za pregledanje sadržaja lokacije kad god je to potrebno da biste se uverili da je sadržaj i dalje tačan i relevantan.

 • Redovno objavljujete vesti – Distribuirajte najnovije objave, informacije i status u celoj organizaciji.  Saznajte kako da dodate objavu vesti na sajt tima ili sajt za komunikaciju i drugima koji će objavljujeti objave kako mogu da koriste SharePoint vesti.

 • Provera veza i veb segmenata – Redovno ažurirajte veze i veb segmente da biste se uverili da ste priverili punoj vrednosti svog sajta.

 • Korišćenje analize da biste poboljšali angažovanje – Prikažite upotrebu sajta pomoću ugrađenog izveštaja o korišćenju podataka da biste dobili informacije o popularnom sadržaju, posetama lokacijama i još mnogo toga.

 • Povremeno pregledajte postavke lokacije – Kada kreirate lokaciju u programu SharePoint, možete da menjate postavke, informacije o lokaciji i dozvole za lokaciju.

Saznajte više o sajtovima za komunikaciju i sharePoint lokacijama za komunikaciju

Saznajte više o planiranju,izgradnjii održavanju SharePoint lokacija.

Pogledajte još predložaka SharePoint lokacije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×