Korišćenje timova za događaje uživo za grupe 1

Korišćenje timova za događaje uživo za grupe 1

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Grupa 1 događaji, poznate i kao događaji visokog profila ili gradske Hale, najčešće se emituju u velikoj publici, često sa visokim vrednostima proizvodnje kao što su više video i audio izvori i namenski tim za događaj.

Microsoft timovi su efektivna alatka za ove događaje, kada se kombinuje sa odgovarajućim planiranjem, probama i eventualno dodatnim hardverskim ili softverom.

Ako ste emitovali Skype sastanak

Tokom emitovanja Skype sastanka možda ste u prošlosti pokrenuli grupe 1. Ako je to slučaj, možda će biti korisno razmotriti šta se promenilo sa događajima uživo u timovima.

Pokretanje događaja uživo u timovima sličan je emitovanju Skype sastanka, ali sa novim sposobnostima:

 • Deljenje ekrana

 • Direktni konektor za kodiranje

 • Emitovanje za timove, Yammer i Microsoft stream

 • Podešavanje i proizvoditi direktno iz aplikacije "timovi"

Još uvek nije moguće dodati anketu prisutnima ili merenju sentimenta gledalaca. Slična funkcija uskoro stiže.

Da biste detaljno videli događaje uživo u programu Microsoft 365, pročitajte događaje uživo u sistemu microsoft 365 u usluzi Yammer, Microsoft timovi i Microsoft Stream (pregled).

Osnove protoka uživo

Pre nego što prionemo na preporučene prakse, razmotrimo osnovne komponente uključene u protok uživo i kako se odnose na uživo događaje u timovima.

Grafikon toka koji ilustruje proces emitovanja gde je sadržaj razvijen, pomešan, kodiran, prosnimljen, poslat kroz mrežu za isporuku sadržaja (CDN), a zatim se reprodukuje.

Započnite sadržaj koji želite da delite sa publikom. Ovo je verovatno kombinacija:

 • Video zapis uživo

 • Unapred snimljeni video zapis

 • Deljenje ekrana

 • Udaljeni izlagača

U zavisnosti od toga šta (ako postoji) dodatni hardver koji koristite, timovi se mogu koristiti za obezbeđivanje mešanja i kodiranja; ili samo Kontrolišite emitovanje koje se proizvodi pomoću spoljne aplikacije ili uređaja.

Zatim će se događaj primeniti na Microsoft Stream, koristeći Azure medijske usluge kao kičme.

Zatim, sadržaj će proći kroz mrežu za isporuku sadržaja (CDN), Azure u ovom slučaju, što može da se integriše sa optimizacijom nezavisnog proizvođača da bi se smanjila propusnog opsega na velike lokacije.

Konačno, sadržaj će paziti učesnici u timovima.

Proizvodnja u timovima u odnosu na spoljnu aplikaciju ili uređaj

Možete da koristite timove za proizvodnju i mešanje sadržaja. Iz perspektive proizvođača, događaji koji se odvijaju u grupama deluju i funkcionišu na sličan način na standardnom video sastanku – osim što proizvođač izabere koji video i izvor sadržaja se koristi kao uživo feed. Događaji brzog pokretanja mogu da dozvole učesnicima da budu anonimni ili da ih potvrdi.

Događaji uživo proizvedeni pomoću spoljne aplikacije ili uređaja uzimaju jednostruki unos od hardvera ili softvera kodiranja. Nije moguće mešati dodatne izvore sadržaja sa spoljnim programom kodiranja, ali on omogućava proizvođačima da koriste sve mogućnosti mešanja u postojećem sistemu. Kodiranje šalje sadržaj direktno u timove putem RTMP ingest, opšte podržane industrijske standarde. Događaji koji se proizvedu izvan timova donose se u timove pomoću Microsoft parna, što znači da učesnici moraju da budu autentični i ne mogu da budu anonimni.

Više informacija o mogućnostima oba tipa događaja potražite u rasporedu tima događaja uživo.

Hibridni pristup je da kreirate događaj koji se proizvodi u timovima i uključujete unos iz spoljnog kodiranja kao jedan od izvora za video zapise. Događaji proizvedeni u timovima ne mogu da koriste metodu RTMP za nevarenje, tako da to mora da se ostvari pomoću HDMI uređaja za hvatanje. Ovo pruža dodatnu fleksibilnost, jer to znači da proizvođač može da koristi stručni Desk za mešanje u glavnom feedu sadržaja, ali i dalje koristi timove za dodavanje udaljenog izlagača da uđu iz standardne veb kamere, na primer. To takođe znači da događaji mogu biti anonimni. Tako je Microsoft Future dekodiran uživo u 2018.

Koristite kamere u studiju u razredu sa uređajem za hvatanje hardvera ili kodirijem

Dok je moguće koristiti neke veb kamere za osnovne događaje, kao što biste želeli i za standardni video poziv ili sastanak – mnogi proizvođači preferiraju profesionalnu kameru ili unos iz stola za mešanje.

Događaj uživo može da koristi bilo koji izvor video zapisa koji se pojavljuje kao timski Veb kamera u operativnom sistemu Windows i svaki Windows zvučni izvor.

 • Možete da koristite kamere u studiju, ili sto za mešanje, koji je izlazni sadržaj kao HDMI ili SDI ako se sadržaj unese koristeći karticu za hvatanje ili dongl. Kartice proširenja hardvera dostupne su od nekoliko proizvođača koji se ugrađuju u računar za računare koji se koristi za emitovanje. Ili postoji nekoliko hardverskih donora koji mogu da prihvate HDMI ili SDI unos i konvertuju u USB vezu koja se pojavljuje u operativnom sistemu Windows kao standardni USB Veb kamera. Ovaj izvor za hvatanje možete izabrati u postavkama sastanka. Ako uređaj može da se koristi u standardnim timovima video poziva, može se koristiti u timske događaje uživo.

 • Ako HDMI ili SDI stream upućuje zvuk zajedno sa video zapisima, izaberite isti upravljački program za veb kameru kao izvor mikrofona u postavkama sastanka.

 • Možete da koristite nekoliko uređaja za hvatanje hardvera, jedan na svakom računaru koji se koristi za emitovanje i da se menjaju između snimaka kamere tako što ćete izabrati aktivni video za emitovanje u timovima (cifra 1).

 • Pored toga, ako je vaš događaj napravio proizvodni preduzeće ili specijalizovani kućni Odsek, možda već imaju HDMI feed iz stola za mešanje ili drugu opremu, koja ima vakcine iz nekoliko kamera i audio izvora pomešanih zajedno. U ovom slučaju, jedan izvor u timove će biti dovoljan – ili u okviru događaja koji se proizvodi na kartici za hvatanje ili dongl; ili direktno putem RTMP-a u događaju urađen pomoću spoljne aplikacije ili uređaja (figura 2).

Slika 1 – pravljenje događaja uživo pomoću timova

Grafikon toka koji ilustruje kako se proizvodi događaj uživo pomoću spoljne aplikacije ili uređaja.

Figura 2 – produkcija uživo pomoću spoljnih uređaja za emitovanje

Dodavanje deljenja ekrana i unapred snimljenog video zapisa

Iako je moguće prebaciti izvor aktivnog video zapisa u timove tokom uživo, sa više izvora video i zvuka možda će vam biti lakše da koristite štand za mešanje vida i ubacite jedan, pre pomešano feed na događaj. Ovo takođe ima prednost od manje uređaja za hvatanje i računara za prezentaciju.

Dodavanje grafike na ekranu, ponekad poznate kao niže trećine, može da pruži publici vredne informacije o osobi koja govori, a to je često velika produkcija.

Mnogi stolovi za mešanje nivoa unosa podržavaju Alfa-taster (inače poznat kao "šroma-taster)" da biste preklopili jednu sliku na vrhu druge tako što ćete pritisnuti određenu boju. To može da bude korisno za dodavanje natpisa i grafike.

Jedan pristup je da dodate naslove i grafike na PowerPoint љpil sa plavom ili zelenom pozadinom (kao što to radi mikser Vision), a zatim da koristite efekat Alpha Key mikser Vision za prekrivanje ove grafike na izvor kamere. Možete da koristite PowerPoint da biste animirali grafiku na ekranu i van nje.

Upravljanje udaljenim sobama i auditoria

Imajte na umu da učesnici gledaju događaj sa kašnjenjem od oko 20 do 30 sekundi. To neće biti problem za osobe koje se samostalno prate na sopstvenim uređajima, ali se odnosi na to ako emitujete emitovanje u auditorijumu koji obuhvata udaljene izlagače.

Sobe koje sadrže učesnike i udaljene izlagače potrebno je da prime feed sastanka u realnom vremenu pomoću tima i da ne gledaju emitovanje vremena koje je vreme odloženo kao učesnik. Zato bi trebalo da se pridružite sobama koje sadrže udaljene izlagače kao izlagače u timovima.

Ako je moguće, dodajte daljinsku sobu kao izlagač, a ne producenta. Tako ćete pojednostaviti aplikaciju timovi i olakšava uvećavanje sadržaja emitovanja za prikaz na velikom ekranu. Ako sakrijete Windows traku zadataka, možete da povećate sadržaj tako da gotovo popuni ekran – sa izuzetkom naslovne trake za timove – koje nije moguće ukloniti.  Imajte u vidu da će prisutive u okviru pogledajte sve izvore video zapise – kao što su redovni sastanci timova-i da se ne samo izabrani video ili sadržaj emituju.  Zato bi trebalo da vežbate daljinsku instalaciju sobe sa brojem izlagača i izvorima koje očekujete da ćete koristiti tokom događaja kako biste mogli da razumete prikaz koji će ovi izlagača videti.

Prisutni na manifestaciji uživo u timovima prikazuje razlike između proizvođača i izlagača i pomoći će vam da isplanirate odgovarajuću ulogu koju treba dodeliti svakom članu tima.

Pažljivo potražite zvuk u udaljenom auditorijumu, naročito proveravajući nepoželjan Eho. Ako je moguće, koristite iste aplikacije za reprodukciju zvuka u prostoriji i snimate zvuk iz sobe. To će omogućiti da efikasno koristite podrazumevane zvukove – otkazivanje zvuka i proizvedite "čistu mešavinu" zvuka sobe.

Učinite emitovanje otpornim na umrežavanje ili otkazivanje hardvera

Potvrdite najbolje prakse koje se tiču da imam više uređaja i više članova tima događaja koji mogu da nastave da kontrolišu emitovanje ako uređaj ili mreža ne uspeju. Ovi dodatni koraci mogu biti korisni:

 • Ako koristite uređaj za hvatanje video zapisa, razmotrite da koristite HDMI ili SDI razdelnik da biste duplirali izlaz, a zatim koristite video zasebno pomoću dva uređaja za hvatanje u dve mašine. Ovo pruža elastičnost na više tačaka.

 • Razmislite o korišćenju raznih mreža na uređajima za pravljenje rezervnih kopija, na primer brzu mobilnu vezu pored preduzeća Wired ili Wireless Network.

 • Razmotrite korišćenje funkcija za praćenje u realnom vremenu koje su dostupne iz Insajditskih pregleda tokom emitovanja da biste proverile brojeve učesnika i nivoe kvaliteta protoka.

 • Imajte u vidu da čak i ako neki učesnici ne uspeju da uspešno gledaju prenos uživo zbog problema sa umrežavanjem na svojoj lokaciji, on se zapisuje i može se paziti na zahtev kada se nalazi na lokaciji sa boljom vezom.

Poslednje misli

Za razliku od emitovanja Skype sastanka – i za razliku od uobičajenog sastanka timova – trenutno nije moguće dodavati dodatne izlagače prilikom emitovanja. Stoga se uverite da se svi izlagača dodaju pre pokretanja emitovanja. Ne zaboravite da dodate udaljene izlagače i rezervne kopije ako ih koristite.

Bilo bi primamljivo da počnete emitovanje unapred da biste bili sigurni da je ispravno počelo. Ovo je savet koji najčešće dajemo, uključujući najbolje prakse za proizvodnju tima uživo.  Ali ne postoji način da se "skraćivanje" emituje, tako da će ljudi koji gledaju snimak morati da gledaju ili preskoče kroz bilo koje mrtvo vreme vazdušnog vremena. To se slaže sa osjeжajem vrhunskog kvaliteta, koji obično počinje i završava se tačno na vreme. Pod pretpostavkom da se slede druga uputstva – oko adekvatne pripreme, probe i da vaše emitovanje bude elastiиno, trebalo bi da budete sigurni da počnete emitovanje na vreme, a ne rano.

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×