Korišćenje trake u programu PowerPoint za Mac

PowerPoint 2016 za Mac komande i funkcije su organizovane na traci, koja predstavlja seriju menija ili traka sa alatkama na vrhu programa. Kada otvorite PowerPoint dokument, traka se pojavljuje kao niz nalepnica ili šta mi to zovemo tabulatorima.

Kada odete na karticu, otvara se traka za tu karticu i možete da vidite dostupne alatke i funkcije. Kada vidite funkciju sa strelicom Simbol padajućeg menija za Veb kontrolu kontrolne table , možete da kliknete na nju da biste dobili više informacija ili opcija.

Šta se nalazi na karticama trake?

Alatke i funkcije su raspoređene na karticama sa trake na osnovu njihove namene. Na primer, da biste slajdovima dali kohizivan izgled, potražite opcije na kartici Dizajn . Da biste animirali stvari na slajdovima, koristite opcije na kartici animacije .

Evo šta ćete pronaći na svim karticama " PowerPoint ".

1. Početak

Home tab

Kartica " Početak " sadrži funkcije isecanja i lepljenja funkcija, opcija font i pasusa i šta treba da dodate i organizujete slajdove.

2. Umetanje

Kartica „Umetanje“

Kliknite na karticu Umetanje da biste dodali nešto slajdu. To obuhvata slike, oblike, grafikone, veze, okvire za tekst, video zapise i još toga.

3. Dizajn

Kartica „Dizajn“

Na kartici Dizajn možete da dodate temu ili šemu boja ili da oblikujete veličinu slajda ili pozadinu.

4. Prelazi

Kartica „Prelazi“

Podesite kako će se slajdovi menjati u prelazu s jednog na drugi na kartici Prelazi. Pronađite galeriju mogućih prelaza u grupi slajd na ovu grupu slajdova – kliknite na strelicu ispod galerije da biste ih sve videli.

5. Animacije

Kartica "animacije"

Koristite karticu Animacije da biste uskladili pokrete stvari na slajdovima. U galeriji možete da vidite mnoštvo mogućih animacija i tako što ćete kliknuti na strelicu ispod galerije.

6. Projekcija slajdova

Kartica "Projekcija slajdova"

Na kartici Projekcija slajdova podesite kako želite da predstavite prezentaciju drugima.

7. Redigovanje

Kartica „Redigovanje“

Kartica " Redigovanje " vam omogućava da dodate komentare, pokrećete komentare, redigujete komentare i postavljate dozvole.

8. Prikaz

Kartica „Prikaz“

Kartica " Prikaz " vam omogućava da pogledate prezentaciju na više načina, u zavisnosti od toga gde se nalazite u procesu kreiranja ili isporuke.

9. alatke za alatke

Kada kliknete na neke delove slajdova, kao što su slike, oblici, SmartArt ili okviri za tekst, možda ćete videti željenu novu karticu.

Kartica "Oblikovanje oblika"

U gorenavedenom primeru pojaviće se kartica Oblikovanje oblika kada kliknete na oblik ili okvir za tekst. Kada kliknete na sliku, pojaviće se kartica format slike . Druge takve kartice imaju SmartArt dizajn, dizajn grafikona i dizajn tabele. Ove kartice nestaju ili se menjaju kada kliknete na nešto drugo u prezentaciji.

Prilagođavanje trake

Traku i trake sa alatkama možete da personalizujete u Office baš onako kako vam se sviрaju, koje prikazuju često korišćene komande i kriju one koje retko koristite. Pogledajte članak Prilagođavanje trake i traka sa alatkama u sistemu Office za Mac.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×