Korišćenje usluge OneDrive za preuzimanje datoteka na računar

Korišćenje usluge OneDrive za preuzimanje datoteka na računar

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Ako na računaru imate instaliranu OneDrive aplikaciju za računar za operativni sistem Windows, možete da koristite funkciju dobavljanja datoteka da biste pristupali svim svojim datotekama na tom računaru sa drugog računara, tako što ćete otići na veb lokaciju OneDrive. Čak možete da pristupate mrežnim lokacijama ako su uključene u biblioteke računara ili mapirane kao disk jedinice. Kad daljinski pregledate datoteke računara, možete da preuzmete njihove kopije kako biste sa njima radili. Uz to, možete da strimujete video i prikazujete fotografije u projekciji slajdova. Da biste daljinski pristupali datotekama na računaru, proverite da li je računar kojem želite da pristupite uključen i povezan sa internetom. Na tom računaru takođe treba da bude pokrenut program OneDrive i izabrana postavka za dobavljanje datoteka.

Napomene: 

 • Posle 31 jula, 2020, više nećete moći da doveze datoteke sa računara. Međutim, možete da sinhronizujete datoteke i fascikle u usluzi OneDrive , a zatim da im pristupite iz Veb pregledača ili telefona. Da biste automatski sinhronizovali fascikle radna površina, dokumenti i slike na RAČUNARU, možete uključiti rezervnu kopiju usluge OneDrive PC fascikle.

 • Ne možete da preuzimate datoteke koje se nalaze na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 8.1. Računar koji radi pod operativnim sistemom Windows 8.1 možete da koristite za preuzimanje datoteka sa drugog računara.

 • Ne možete da preuzimate datoteke koje se nalaze na Mac računar, ali možete da koristite Mac računar za preuzimanje datoteka koje se nalaze na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7 ili Windows 10.

 • Ne možete da koristiteOneDrive aplikaciju za mobilne uređaje za preuzimanje datoteka, ali možete da koristite mobilni pregledač pokrenut u režimu radne površine da biste dopremi do datoteka koje su na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7 ili Windows 10.

Izbor postavke za dobavljanje datoteka

Ako prilikom podešavanja aplikacije OneDrive niste izabrali postavku za dobavljanje datoteka, možete da je izaberete u postavkama.

 1. Pređite na računar na kojem je instaliran program OneDrive.

 2. U operativnom sistemu Windows 10 or Windows 7 kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Bela ikona usluge OneDrive na sistemskoj paleti

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu ili da počnete OneDrive tako što ćete izabrati stavku započni Windows Start > OneDrive.)

  Windows sistemska paleta sa strelicom koja označava skrivene ikone

 3. U operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 7, izaberite stavke Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke>.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  (U operativnom sistemu Windows 8.1 izaberite ikonu OneDrive i izaberite stavku Postavke.)

 4. Na kartici Postavke, u okviru Opšte izaberite stavku Dozvoli mi da koristimOneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom računaru, pa kliknite na dugme U redu.

  Kartica „Opšte postavke“ u programu OneDrive koja prikazuje omogućenu opciju „Dobavi“

  Napomena: Ako postavka za dobavljanje datoteka nije dostupna, možda ju je blokirala smernica grupe na računaru pridruženom domenu. Obratite se administratoru mreže za više informacija.

Zatim ponovo pokrenite aplikaciju OneDrive da biste dovršili proces.

 1. Kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Bela ikona usluge OneDrive na sistemskoj paleti

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu.)

  Windows sistemska paleta sa strelicom koja označava skrivene ikone

 2. U operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 7, izaberite Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  Zatim izaberite stavku Zatvori OneDrive.

 3. U operativnom sistemu Windows 10, otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim izaberite stavku OneDrive. U operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, kliknite na dugme Start, otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim izaberite stavku Microsoft OneDrive.

  Tako ćete otvoriti fasciklu OneDrive i pokrenuti uslugu OneDrive.

Savet: Da biste bili sigurni da se usluga OneDrive pokrene kad god se prijavite u Windows, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke. Na kartici Postavke, u okviru Opšte izaberite stavku Pokreni OneDrive automatski kad se prijavim u Windows, a zatim kliknite na dugme U redu.

Dobavljanje datoteka putem veb sajta OneDrive

 1. Prijavite se na svoj Microsoft nalog na OneDrive.com.

 2. U oknu za navigaciju sa leve strane izaberite PC računari.

  Leva navigacija OneDrive portala prikazuje računare

 3. Svi računari sa omogućenom opcijom „Dobavi“ pojaviće se na listi. Izaberite računar čije datoteke želite da dobavite.

  Leva navigacija OneDrive portala prikazuje razvijene menije računara

  Napomena: Kad se povežete sa računarom da biste dobavili datoteke koje se nalaza na njemu, možda će se od vas zatražiti da unesete verifikacioni kôd.

  Uzorak obaveštenja korisničkog interfejsa o kodu za verifikaciju za OneDrive zahtev za dobavljanje

Šta da radite ako računar nije vidljiv

Ako OneDrive ne prikazuje ime računara sa kojeg želite da preuzmete datoteke, pratite ova uputstva da biste uklonili fasciklu OneDrive „Zahtevi” iz registratora računara koji nedostaje.

Upozorenje: Može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator, pa obavezno pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Saznajte kako da Kako da napravite rezervne kopije i vratite registrator u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows.

 1. Idite na računar sa kojeg želite da dobavite datoteke, kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. Izaberite karticu Postavke, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Dozvoli mi da koristim OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom računaru, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite Izađi.

 4. Otvorite uređivač registratora tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Windows Windows Start +R i otkucati regedit, a zatim kliknuti na dugme U redu.

 5. Idite na: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive\

 6. Razvijte lokaciju OneDrive, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Tužbe, a zatim izaberite stavku Izbriši.

 7. Ponovo pokrenite OneDrive tako što ćete pritisnuti taster Windows Windows Start i otkucati „onedrive“. Izaberite aplikaciju OneDrive.

 8. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke.

 9. Potvrdite da je i dalje potvrđen izbor u polju za potvrdu Dozvoli mi da koristim OneDrive za dobavljanje bilo koje moje datoteke na ovom računaru.

 10. Prijavite se na nalog na onedrive.com da biste potvrdili da se ime vašeg računara pojavljuje u odeljku Računari.

Saznajte više

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×