Korišćenje Veb segmenata na SharePoint stranicama

Korišćenje Veb segmenata na SharePoint stranicama

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, dodajete i prilagođavate Veb segmente koji su sastavni blokovi stranice. Možete da dodate tekst, slike, datoteke, video, dinamički sadržaj i više pomoću Veb segmenata navedenih u ovom članku.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Napomene: 

 • Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 • Veb segmenti u ovom članku još uvek nisu dostupni za korišćenje na klasičnim stranicama.

Dodavanje veb segmenta

Premeštanje ili uklanjanje Veb segmenta

Dostupni Veb segmenti

Veb segmenti koje možete povezati

Režim održavanja Veb segmenta

Savet: Check out these YouTube videos from Microsoft Creators to learn more about modern pages!

Dodavanje veb segmenta

 1. Idite na stranicu na koju želite da dodate Veb segment.

 2. Ako ne vidite željenu stranicu sajta, na traci "brzo pokretanje" izaberite stavku " Sadržaj sajta ", na listi sadržaja, izaberite stavku stranicena stranici, a zatim izaberite željenu stranicu.

 3. Ako stranica nije već u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 4. Zadržite miš iznad ili ispod postojećeg veb segmenta i videćete liniju sa zaokruženim znakom +, kao što je ova:

  Znak plus za dodavanje veb segmenata na stranicu

 5. Kliknite na dugme + i videćete listu Veb segmenata koje treba odabrati. Da biste lako pronašli Veb segment koji tražite, počnite da kucate u polju za pretragu .

  Dugme „Dodaj na stranicu“

  Ili kliknite na dugme Razvij Dugme „Razvij“ da biste prikazali veći prikaz Veb segmenata po kategoriji. Veb segmente možete da sortirate i u ovom prikazu.

  Okvir sa alatkama za razvijeni Veb segment

Premeštanje ili uklanjanje Veb segmenta

 1. Ako stranica nije već u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Izaberite Veb segment koji želite da premestite ili uklonite i videćete malu traku sa alatkama na levoj strani Veb segmenta.

  Da biste premestili Veb segment, kliknite na dugme Premesti Veb segmenta Dugme "premesti Veb segment" i prevucite Veb segment tamo gde želite na stranici.

  Da biste uklonili Veb segment, kliknite na dugme Izbriši Veb segment Ikona "Izbriši Veb segment" .

Dostupni Veb segmenti

Sledi lista veb segmenata koje možete da koristite na stranici, zajedno sa vezama ka dodatnim informacijama za svaki Veb segment.

Bing mape

Veb segment Bing mape dodaje mapu na stranicu. Jednostavno unesite adresu ili dobro poznato ime i mapa će se pojaviti. Možete da odaberete drugačiji tip mape, kao što je put ili antena. Možete i da promenite nivo zumiranja ili date svoj PIN za mapu prepoznatljivo ime.

Napomena: Veb segment Bing mape nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Button

Veb segment dugmeta lako dodaje dugme sa sopstvenom nalepnicom i vezom.

Napomena: Veb segment dugmeta nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Poziv u radnju

Veb segment poziv na radnju kreira dugme sa pozivom za radnju korisnika.

Napomena: Veb segment poziva na radnju nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Isečak koda

Veb segment kôd sipeta jednostavno prikazuje kôd kao tekst na stranici za druge ljude za korišćenje ili učenje. Možete da izaberete jezik koda i tamnu ili sijalicu temu. Veb segment čak automatski ispravlja sintaksu.

Napomena: Veb segment kôd isečak nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Tajmer odbrojavanja

Veb segment odbrojavanja odbrojava prikazuje brojanje (ili brojanje) na događaj. Možete da dodate naslov, da postavljate oblik datuma, dodate opis i poziv na radno dugme sa vezom.

Napomena: Veb segment odbrojavanja tajmer nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Razdelnika

Razdelnik Veb segmenta umeće liniju između drugih Veb segmenata kako bi vam pomogao da raskinite stranicu i olakšali čitanje.

Biblioteka dokumenata

Veb segment biblioteke dokumenata prikazuje biblioteku dokumenata i prilagođava je sopstvenim naslovom, prikazom i čak veličini. Korisnici sa odgovarajućim dozvolama mogu da prikažu ili uređuju datoteke direktno iz Veb segmenta ili mogu da odu u kompletnu biblioteku dokumenata tako što će kliknuti na dugme Vidi sve.

Ugradi

Veb segment za ugrađivanje prikazuje sadržaj na stranici sa drugih lokacija kao što je YouTube video zapisi. U zavisnosti od sajta, možete da koristite adresu ili kôd za ugradnju koji pruža lokacija.

Događaji

Veb segment događaja vam omogućava da dodate i prikazujete predstojeće događaje na stranici. Možete da dodate i mapu sa lokacijom, informacijama o sastanku na mreži i još mnogo toga.

Prikazivač datoteka

Veb segment za prikaz datoteka umeće datoteke na stranicu. Tipovi datoteka koje možete da umetnete su Excel, Word, PowerPoint, visio,. PDA uređaji, 3D modeli i još toga.

Kalendar grupe

Veb segment "Kalendar grupe " postavlja Microsoft 365Kalendar grupe pravo na vašu stranicu tako da ga lako vide vašim čitačima.

Napomena: Veb segment kalendara grupe nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Juna

Veb segment junaka je odličan način za fokus i vizuelno interesovanje stranice. Možete da prikazujete do pet stavki u Veb segmentu junaka i koristite ubedljive slike, tekst i veze da biste privukli pažnju na svaku od njih. Veb segment Heroj podrazumevano je uključen na sajtovima za komunikaciju, ali veb segment Heroj možete da dodate i na druge stranice.

Istaknuti sadržaj

Veb segment istaknutog sadržaja dinamički prikazuje sadržaj zasnovan na tipu sadržaja, filtriranju ili niskom pretrage. Možete i da postavljate opseg pretrage na sajt ili u kolekciju lokacija i sortirate rezultate.

Slika

Veb segment slike na stranici Umeće sliku na stranici, ili sa vaše lokacije, OneDrive ili čvrstog diska.

Galerija slika

Veb segment galerije slika deli kolekcije slika na stranici. Jednostavno izaberite slike pomoću birača datoteka ili ih prevucite na Veb segment. Kada kreirate kolekciju, možete da prevučete i otpustite slike da biste ih Promenili po potrebi.

Pregled Kindle instant pregleda

Da li imate knjigu koju želite da preporučujete ili Promovišite na svoju stranicu? Veb segment "Kindle instant Preview " deli pregled Kindle knjige.

Napomena: Veb segment "Kindle instant Preview" nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Link

Veb segment veze dodaje veze ka unutrašnjoj ili spoljnoj stranici, video, slici ili dokumentu.

Napomena: Veb segment veze nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Lista

Veb segment liste prikazuje listu koju možete prilagoditi sopstvenim naslovima, prikazu i čak veličini. Korisnici mogu da prikažu listu ili da odu na kompletnu listu tako što ćete kliknuti na dugme Vidi sve.

Svojstva liste

Veb segment sa svojstvima liste povezuje se sa Veb segmentom liste na istoj stranici i prikazivanjem stavki sa liste na osnovu onoga što korisnik izabere.

Napomena: Veb segment sa svojstvima liste nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Markadown

Veb segment za mardown dodaje tekst na stranicu i oblikuje ga koristeći mardown jezik.

Napomena: Veb segment za Marnot nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Microsoft Forms

Veb segment Microsoft Forms može da kreira ankete, "vizove" i ankete na stranici. Možete i da prikupljate odgovore na obrasce i da prikažete rezultate obrasca.

Napomena: Veb segment Microsoft Forms nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Vesti

Veb segment za vesti čuva tim u igri i angažuje ih sa važnim ili interesnim pričama. Možete brzo da kreirate privlačne objave kao što su obaveštenja, vesti o osobama, izmene statusa i još stvari koje uključuju grafiku i bogato oblikovanje.

Microsoft 365 Konektori

Pomoću Veb segmenta Microsoft 365 konektori, možete da dobijete poruke, obaveštenja i obaveštenja od omiljenih spoljnih usluga na stranici lokacije tima. Na primer, možete da prikažete ispravke iz usluga kao što su Trello i Facebook; obaveštenja kada se nešto novo objavi u RSS feeda; obaveštenja iz ŽIRA ili Githuba; ili čak rezimee iz prodavca i Google Analytics.

Napomena: Veb segment Microsoft 365 konektori dostupni su samo na lokacijama tima tima. Nije dostupna na lokacijama za komunikaciju ili na bilo kojoj lokaciji u SharePoint Server 2019.

Microsoft 365 video

Microsoft 365 video prikazuje video direktno na stranici sa Microsoft 365 video portalavaše organizacije.

Napomene: 

Svojstva stranice

Veb segment svojstava stranice pruža detalje o stranici, kao što su naslov, datum, tip sadržaja i još mnogo toga.

Napomena: Veb segment sa svojstvima stranice nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Osobe

Veb segment ljudi prikazuje izabranu grupu osoba i njihove profile na stranici. Može se koristiti za kontakt informacije, informacije o timu, izlagače i još puno toga.

Planner

Veb segment za planer dodaje zadatke tima i zadatke na stranici pomoću programa Microsoft planer.

Napomena: Veb segment za planiranje je dostupan samo na lokacijama tima tima. Nije dostupna na lokacijama za komunikaciju ili na bilo kojoj lokaciji u SharePoint Server 2019.

PowerApps

Powerapp je usluga koja vam omogućava da napravite poslovne aplikacije koje se pokreću u pregledaču ili na telefonu ili tablet računaru, bez potrebnog iskustva kodiranja. Kada kreirate ili prilagodite aplikaciju pomoću usluge, možete da je dodate na SharePoint stranicu pomoću Veb segmenta powerapp. Samo unesite Veb adresu aplikacije ili ID aplikacije, a zatim promenite veličinu aplikacije tako da se uklopi na stranicu.

Napomena: Veb segment Powerapp nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Power BI izveštaj

Power bi Veb segment lako ugrađuje interaktivni Power bi izveštaj na stranici. Ugrađeni izveštaji su potpuno bezbedni tako da možete lako da kreirate sigurne unutrašnje portale.

Napomena: Power BI Veb segment nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Brzi grafikon

Veb segment "brzi grafikon " dodaje jednostavne grafikone na stranicu. Unesite oznake podataka, dodajte nalepnice, izaberite tip grafikona – kolonu ili pitu i objavite.

Brze veze

Veb segment "brze veze " na stranici "zakačite" stavke na stranicu radi lakog pristupa.

Nedavni dokumenti

Veb segment "Nedavni dokumenti " prikazuje dokumente koji su nedavno dodati ili uređivani.

Napomena: Veb segment nedavnih dokumenata nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Aktivnost na sajtu

Veb segment aktivnosti na lokaciji automatski prikazuje nedavnu aktivnost na vašoj lokaciji, kao što su otpremanja datoteka, uređivanje, liste i biblioteke kreirane i tako dalje. Samo Dodajte Veb segment i najnovija aktivnost se automatski koristi.

Sajtovi

Veb segment sajtova prikazuju lokacije na stranici. Možete da izaberete određene lokacije koje ćete prikazati ili da se lokacije prikazuju dinamički zasnovane na asocijaciji lokacija čvorišta ili na najčešće korišćenim lokacijama korisnika.

Napomena: Veb segment lokacija nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Razmak

Veb segment za razmak razmaka vam omogućava da kontrolišete Vertikalni prostor na stranici.

Strim

Veb segment toka prikazuje video direktno na stranici sa video portala Microsoft stream.

Tekst

Veb segment za tekst dodaje pasuse i tabele. Opcije oblikovanja kao što su stilovi, znakovi za nabrajanje, uvlačenje, isticanje i veze su dostupne.

Twitter

Veb segment za Twitter prikazuje tvitove koji su važni za vas ili vašu publiku na stranici.

Napomena: Veb segment za Twitter nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Vremenska prognoza

Veb segment vremenske prognoze pokazuje trenutno vreme na stranici.

Napomena: Veb segment vremenske prognoze nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Svjetski sat

Veb segment World sat prikazuje vreme na raznim lokacijama širom sveta.

Napomena: Veb segment svetskog vremena nije dostupan u SharePoint Server 2019.

Yammer

Yammer Veb segment poboljšava saradnju ugrađivanjem Yammer razgovora na stranici ako vaša organizacija ima aktivnu Yammer mrežu (na primer: www.Yammer.com/contoso.com).

YouTube

Veb segment za YouTube lakše ugrađuje YouTube video zapise na stranici.

Napomena: Veb segment za YouTube nije dostupan u SharePoint Server 2019

Veb segmenti koje možete povezati

Možete da povežete neke Veb segmente međusobno da biste kreirali interaktivne i dinamičko iskustvo za gledaoce na stranici. Na primer, možete da povežete Veb segment biblioteke dokumenata sa Veb segmentom za prikaz datoteka. Kada korisnik klikne na ime datoteke na listi biblioteka dokumenata, prikazivač datoteka prikazuje sadržaj te specifične datoteke. Ili, Veb segment Veb segmenta liste ili biblioteke dokumenata povežite sa Veb segmentom za ugrađivanje i dodajte prilagođeni kôd za razna Dinamička iskustva.

Veb segmenti koje možete da povežete su: Veb segment svojstva liste, Veb segment prikazivač datoteka i ugrađivanje Veb segmenta.

Informacije i primeri potražite u članku Povezivanje Veb segmenata u sistemu SharePoint.

Režim održavanja Veb segmenta

Imate problema sa Veb segmentima koje ste postavili na stranicu? Pokušajte da koristite režim održavanja Veb segmenta da biste lakše rešili problem.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×