Korišćenje veb segmenta „Slika“

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, dodajete i prilagođavate Veb segmentekoji su sastavni blokovi stranice. Ovaj članak opisuje kako se koristi Veb segment slike. Koristite ga da biste umetnuli sliku na stranici, ili sa vaše lokacije, sa računara ili sa veba.

Dodavanje slike na stranicu

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Zadržite pokazivač iznad ili ispod postojećeg Veb segmenta ili ispod regiona naslova kliknite na Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu , a zatim izaberite Veb segment slike .

 3. Odaberite noviju sliku ili sliku sa jedne od sledećih opcija:

  • Berzanske slike koje obezbeđuje Microsoft

  • Pretraga Veba

  • Lokacija

  • Vaš računar

  • Povezivanje

  • Ako je vaša organizacija odredila skupa odobrenih slika, moći ćete da birate iz tog skupa u organizaciji.

   Slika opcija birača datoteka.

   Napomene: 

   • Veb pretraga koristi Bing slike koje koriste kreativnu zajedniиku licencu. Odgovorni ste za redigovanje licenci za sliku pre umetanja na stranicu.

   • Ako ste SharePoint administrator i želite da saznate kako da kreirate biblioteku resursa za organizaciju, pogledajte članak Kreiranje biblioteke resursa za organizaciju.

   • Ako ste SharePoint administrator, preporučuje se omogućavanje mreže za isporuku sadržaja (CDN) radi poboljšanja performansi za preuzimanje slika. Saznajte više o CDN-ovima.

 4. Kliknite na dugme Otvori ili Dodaj sliku (u zavisnosti od toga odakle dolazi vaša slika).

 5. Opcionalno otkucajte natpis ispod slike u Veb segmentu.

 6. Kliknite na dugme Uredi Veb segment Dugme za uređivanje Veb segmenta (sa leve strane) da biste promenili sliku, dodali vezu ka slici, dodali tekst preko slike i da biste dodali ili promenili alternativni tekst (za osobe koje koriste čitače ekrana).

  Okvir sa alatkama Veb segmenta slike

  Automatski alternativni tekst Kada umetnete sliku, automatski se generiše alternativni tekst (za osobe sa čitačima ekrana). U mnogim slučajevima, tekst se automatski čuva sa slikom, osim ako ga ne promenite ili uklonite. U slučajevima kada nivo pouzdanosti alternativnog teksta za sliku nije veliki, videćete obaveštenje na slici koja vam omogućava da pregledate i promenite ili zadržite alternativni tekst.

  Slika sa alternativnim tekstom odziva

Izrezivanje slike

Nećete moći da izrežete sliku bez upotrebe unapred podešenog aspekta širina/visina.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Kliknite na sliku koju želite da promenite. Prikazaće se traka sa alatkama za uređivanje slika.

  Traka sa alatkama za slike

  1. razmeni aspekta

  2. izrezivanje sa slobodnim proporcijom

  3. Opozovi radnju

  4. poništi

  5. Preview (čuvanje)

Izrezivanje pomoću odnosa širina/visina

Izrezivanje u odnosu na širinu širina/visina omogućava vam da odlučite o proporciji širine i visine slike. Oblast prikazana plavom bojom na sledećoj slici prikazuje 1:1 (kvadratni) izbor širina/visina.

Primer izrezivanja odnosa širina/visina
 1. Kliknite na dugme " razos " Dugme "isecanje odnosa širina/visina" .

  Otvoriće se dodatna traka sa alatkama sa opcijama za različit aspekt aspekta.

  Alatke za odnos širina/visina

  Izaberite odnos širina/visina. 16:9 je leviciona opcija u odnosu na širina/visina, a slede 3:2, 4:3 i 1:1. Videćete polje pregled da biste prikazali kako će slika biti izrezana. Možete da premestite polje za isecanje unutar slike da biste promenili oblast koja je izrezana.

  Možete i da rotirate okvir za isecanje da biste promenili način prikaza orijentacije odnosa širina/visina tako što ćete kliknuti na dugme polje za isecanje Dugme "Rotiraj polje za izrezivanje" .

 2. Kada završite, kliknite na dugme sačuvaj Čuvanje .

Ručno izrezivanje

Primer besplatnog isecanja
 1. Kliknite na dugme Izrezivanje sa slobodnim razmetom Dugme "izrezivanje bez širina" da biste izrezali bez korišćenja odnosa širina/visina. Zatim prevucite jedan od kvadrata na svaku stranu slike da bi vaša slika bila suža, širi, viši ili kraжi.

 2. Kada završite, kliknite na dugme sačuvaj Čuvanje .

Promena veličine slike

Dok ste u režimu uređivanja, možete da promenite veličinu slike tako što ćete je izabrati da prikaže regulatore veličine ili tako što ćete izabrati dugme za promenu veličine na traci sa alatkama za slike. Zatim prevucite jedan od regulatora da biste napravili sliku željenu veličinu.

Promena veličine regulatora na slici

Opoziv ili poništavanje

Koristite dugme opozivanje Opoziv izrezivanja da biste opozvali poslednju radnju. Koristite dugme " Poništi " Reset izrezivanje slike da biste opozvali sve promene koje ste izvršili odjednom, vraćajući sliku u stanje u kojem je bila kada ste poslednji put sačuvani.

Savet: Više informacija o prikazima "slike" i "širina aspekta" potražite u članku Podešavanje veličine i podešavanja veličine na SharePoint modernim stranicama.

Takođe pogledajte

Veb segment galerije slika

Veb segment junaka

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×