Korišćenje Veb segmenta galerije slika

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, dodajete i prilagođavate Veb segmentekoji su sastavni blokovi stranice. Ovaj članak opisuje Veb segment galerije slika.

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Koristite veb segment Galerija slika da biste delili kolekcije slika na stranici. Izaberite slike sa birač datoteka ili ih prevucite na Veb segment.

Dodavanje Veb segmenta galerije slika

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Zadržite pokazivač iznad ili ispod postojećeg Veb segmenta ili ispod regiona naslova kliknite na Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu , a zatim izaberite Veb segment galerije slika .

 3. Kliknite na dugme Dodaj naslov da biste uneli naslov za galeriju slika.

 4. Kliknite na dugme Uredi Veb segment Dugme za uređivanje Veb segmenta da biste naveli raspored.

  Pomoću rasporeda pločica možete da odaberete odnos širina/visina (1:1, 16:9, ili 4:3) i možete da prevlačite i otpustite slike u Veb segmentu da biste ih Promenili.

  Prikaz pločica Veb Part modula galerije slika

  Pomoću rasporeda za ringiљpil korisnici mogu da prolaze kroz slike pritiskanjem strelica sa obe strane. Ne možete da promenite redosled slika u ovom rasporedu.

  Prikaz galerije Veb segmenata galerije slika
   

  Napomena: Ako ste se opredelili u programu ciljan izdanje i imate omogućenu isporuku mreže sadržaja (CDN) u biblioteci, možete da podesite i da se automatski kruži kroz slike, kao i brzinu za ciklus. Ova funkcija će generalno biti dostupna kasnije.

 5. Sa SharePoint u sistemu Microsoft 365, sa rasporedom cigli , možete da prikažete nekoliko slika raznih veličina, automatski "složene" u obrascu kao što je zid.

  Raspored "Galerija slika"

Izbor pojedinačnih slika

 1. Prevucite slike na Veb segment ili kliknite na dugme + Dodaj.

 2. Odaberite noviju sliku ili sliku sa jedne od sledećih opcija:

  • Berzanske slike koje obezbeđuje Microsoft

  • Pretraga Veba

  • Lokacija

  • Vaš računar

  • Povezivanje

  • Ako je vaša organizacija odredila skupa odobrenih slika, moći ćete da birate iz tog skupa u organizaciji.

   Slika opcija birača datoteka.

   Napomene: 

   • Veb pretraga koristi Bing slike koje koriste kreativnu zajedniиku licencu. Odgovorni ste za redigovanje licenci za sliku pre umetanja na stranicu.

   • Ako ste SharePoint administrator i želite da saznate kako da kreirate biblioteku resursa za organizaciju, pogledajte članak Kreiranje biblioteke resursa za organizaciju.

   • Ako ste SharePoint administrator, preporučuje se omogućavanje mreže za isporuku sadržaja (CDN) radi poboljšanja performansi za preuzimanje slika. Saznajte više o CDN-ovima.

 3. Kliknite na dugme Otvori da biste dodali slike koje ste izabrali.

 4. Za svaku sliku možete da uključite naslov, opis i alternativni tekst tako što ćete kliknuti na dugme Uredi Dugme za uređivanje Veb segmenta na svakoj slici.

 5. Da biste dodali još slika, prevucite i otpustite slike na stranicu ili kliknite na dugme + Dodaj da biste izabrali dodatne slike.

Savet: Da biste saznali više o tome kako su slike veličine u raznim rasporedima, pogledajte članak Promena veličine i podešavanje veličine slike na SharePoint modernim stranicama.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×